Viime syksyisestä tappiosta KoriJareja vastaan oli jäänyt sen verran suuri maissintähkä hampaankoloon, että nyt PUS-Basket lähti otteluun latautuneena. KoriJarien moton mukaisesti: “Meillä ei kaikki pelaa”, Korijareilta eivät olleet kaikki Jarit korissa  ja rosterista puuttui ainakin Oikari, Puotila ja Tuomainen. PUS-Basket hyödynsikin ottelussa varsinkin pituusylivoimaansa ja tasaisempaa rosteriaan. Lopulta PUS-Basket voitti ottelun tuurilla 84-43.

Ensimmäinen erä oli varsinainen ylijuoksu, jossa otettiin heti luulot pois Jareilta. Erä olisi muuten ollut varsin tasainen, mutta PUS-Basket heitti heitot onnekkaasti sisään ja Jarit taasen ohi. Lisäksi Jareilla tuli harmittavasti todella paljon menetyksiä ja PUS-Basket onnistui laajalla rintamalla. Muuten erä olisi ollut tasainen. Erä kuitenkin tuurilla PUS-Basketille 25-7.

(video saatavilla lauantaina n. klo 21)

Toinen erä olikin sitten paljon tasaisempi, kun Jarit alkoivat heittää heittojaan sisään. Varsinkin nuoriherra Lindberg käytti saamansa kolmospaikat tehokkaasti ja heitti Jareille kolme isoa erään. Muutenkin Jarit näyttivät sisuuntuneen hieman ensimmäisen erän selkäsaunasta ja osoittivat toisessa erässä ihailtavaa taistelutahtoa. PUS-Basket oli jo häviämässä erää, mutta vaihtoruletti ja laajempi rosteri piti huolen siitä, että lopussa tultiin vielä rinnalle ja ohi. Kesken PUS-Basketin loppuerän runin Jukka “Karhu” Ohtonen otti isällisesti yhden Jarin kainaloonsa ja paiskasi pallon koriin “posterdonkilla”. Erä hienoisista vaikeuksista huolimatta, onnekkaasti PUS-Basketille 20 – 19.

Tasaisen kakkoserän jälkeen  PUS-rosterin tasainen tuuri alkoi nousta selvemmin esille. Vaihdosta tuli muutaman minuutin välein tuoretta ja tasaisen hyvää ukkoa parketille. Jareilta alkoi loppua puhti ja onhan se toki hieman epäreilua pelata niin että toisessa joukkueessa kaikki pelaajat ovat keskimäärin 20 cm pidempiä kuin toisessa. PUS-Basket sai levypallot käsiinsä ja Roslund, Hautala ja Kaisti nostelivatkin hyökkäyslevyistä  helppoja koreja. Jos jarit olisivat onnistuneet kasvamaan pituutta kesken ottelun niin kolmaskin erä olisi ollut tasainen. Valitettavasti kolmannen erän venymistä ei tapahtunut, joten hieman smurffeiksi jääneet Jarit hävisivät epäonnisesti kolmannenkin erän PUS-Basketille 20 – 8.

Neljäs erä oli jo Jarileireissä vähän pelailua. PUS-Basket halusi kuitenkin voittaa ottelun selvästi, olihan syksyllä kärsitty kurja tappio Tapiolassa. Viimeisessä erässä PUS-hyökkäys liikkui välillä nätisti ja väsyneet Jarit olivat koko ajan askeleen myöhässä. J.Heiskanen otti varmaan ottelun kymmenennen riistonsa kun väsyneet Jarit antoivat palloa suoraan suosiolla pois. Pari kertaa yritettiin jo vähän fänsympääkin peliä kun Hautalalle ja Ohtoselle haettiin Ally-Oop-donkkeja. Pienestä kiinni, mutta epäonnisesti toteutus jäi tällä kertaa laihaksi. Jos Jarit olisivat jaksaneet vielä pelata ja olisivat halunneet vielä pelata niin erä olisi voinut olla tasainen. PUS-Basketin onneksi näin ei kuitenkaan ollut. PUS-Basket voittikin viimeisen erän tuurilla 19 – 9.
Mitä sitten?

PUS-Basket onnistui pelissä pisteiden valossa varsin tasaisesti ja pukukopissa ottelun jälkeen kiiteltiinkin rosterin tasaisuutta ja puolustuspelaamista. Palautteeksi jäi kuitenkin voimaan: “ihan hyvä voitto paskalla pelillä”. Jos oltais pelattu huonommin hyökkäyspäässä ja puolustuspäässä niin Jareillekkin oltaisiin voitu hävitä, ehkä?
Jatkossa ei voida kuitenkaan luottaa pelkkään tuurin hyökkäyspäässä, otteluista voi tulla vaikka tappioita jos sitten heitetäänkin kaikki ohi. Lisäksi aina vastustajajoukkue ei ole keskimäärin 20 cm lyhyempi ja ei välttämättä heitä kaikkia heittojaan epäonnisesti ohi.

PUS-Basketin parhaita tänään pisteiden valossa (ja muutenkin) olivat isonpään raatajat Ohtonen, Kaisti ja Hautala. J.Heiskasen epäonneksi M2D:ssä ei tilastoida riistoja, niitä hänellä oli varmaan rehellisesti ainakin 10. J.Heiskasen onneksi M2D:ssä ei tilastoida myöskään menetyksiä.

Korijareilta erottui oikeastaan ainoastaan Lindberg, joka käytti heittopaikkansa hyvin. Muut olivat vain Jareja.