Puhu – PUS-Basket 79 -69
Katsojia 3.

Kauden toinen harjoitusottelu PUS-basketilla oli PUHU:n M2D-joukkuetta vastaan Martsarissa. Pelin alkamisajaksi oli sovittu taas herkullinen 20.35, eli juuri PUSsin treenirytmiin sopivasti. Kumpikin joukkue oli saanut paikalle 10 joko urheilullista tai taitavaa pelaajaa ja näin ollen ottelulle oli hyvät lähtökohdat. Vielä kun Heiskasen veljeksistä nuorimmainen suostui otteluun ajanottajaksi omien PUHU M1DB treeniensä päätteksi, niin kaikki lähtökohdat hyvään koripallo-otteluun oli saatu kasaan. PUSsilla oli otteluun lähtiessä taas kaksi uutta M2D debytanttia: Hautala ja Tuomaala, jo viime viikolla ensimmäisessä PUS-tulikasteessa olleiden Roslundin ja Valtosen lisäksi.

Ottelun kulku

PUS aloitti ottelun vahvasti, kun ensimmäistä otteluaan PUSsissa pelannut Hautala heitti parin ensimmäisen minuutin aikana säkkiin kaksi kolmosta ja yhden kakkosen. PUS oli muutenkin ensimmäisessä erässä hyvällä jalalla liikkeellä ja pisteitä syntyi läheltä ja kaukaa. PUSsin aloitus oli niin vahva, että se taisi vähän yllättää PUHU:n kokeneet M2D veteraanit. Erän mittaan pistetehtailu kuitenkin tasottui ja PUSsin loistoalun jälkeen PUHU pääsi ottelun ensimmäisen erän lopulla mukaan peliin. Ensimmäinen erä mentiin kummankin joukkueen osalta hyökkäys edellä. PUHUlta ensimmäisen erän onnistujia oli varsinkin Aho, joka pelasi ottelun alusta asti ennakkoluulottomasti ja haki ahnaasti omia heittopaikkojaan.
Ottelun pöytäkirjaan ei ole merkitty tuloksia ensimmäisen erän ja kolmannen erän jälkeen, joten tuloksia täytyy vähän arvuutella. Muitaakseni tulostaululla oli noin 23 – 26 (+-1) lukemat PUSsille ensimmäisen erän jälkeen.

Toinen erä oli selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen. Pelissä tuli harjoitusottelulle tyypillisesti todella paljon menetyksiä kummallekin joukkueelle. Näistä sitten kumpikin joukkue pyrki hyödyntämään nopea hyökkäyksen mahdollisuuksia. Yleensä nämä mahdollisuudet tuottivat uusia menetyksiä. PUHU:n motion tuotti siinä mielessä tulosta, että PUHU:n peli oli hivenen järjestäytyneempää kuin PUS:sin ja heittopaikkoja jaksettiin hakea hyökkäyksissä pidempään.  Toisen erän onnistujia PUHU:lta ainakin Aho ja Laatikainen, jonka ajojen mukana PUS-takureilla oli vaikeuksia pysyä. PUSsin onnistujia toisessa erässä olivat vahvoilla ajoillaan ajoittain säväyttäneet Aladin ja Kaisti, sekä viimeisen sekunnin korin hangin-in-the-air-last-second-putpack-tipillä viimeistellut Tuomaala. Toinen erä oli tasainen, mutta lopulta PUHU kavensi 3. minuutin tauolle lähdettäessä ottelun 1. pisteeseen 37 – 38.

Wessman aloitti kolmannen erän PUHUlta parilla vahvalla punnerruksella korin alta. PUSsilta Kaisti, Laukkanen ja Tenkanen tsaivat aikaiseksi vuorotellen sekä kakkosia että menetyksiä. Kolmannessa erässä PUSsin pelaamisessa oli enemmän vauhtia, kuin järkeä. Tasapuolisuuden nimissä, it takes two to tango, kyllä PUHUkin lähti mukaan kolmannen erän kohellukseen ja erän puolivälin tienoilla nähtiin noin puolentoista minuutin pätkä jatkuvaa nopeaa hyökkäystä kumpaankin päätyyn ilman koreja. Erän onnistujia PUHUlta Ristsoo ja Laatikainen ja PUSsilta erityisesti Kaisti. Muistikuvien mukaan viimeiseen erään lähdettiin suht tasaisissa lukemissa.

Viimeisessä erässä tuli esiin PUHU:n M2D kokemus. Kun peli oli siinä pisteessä että se olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan vaan, niin PUHU pelasi palloa kokeneille ratkaisijoille, joista varsinkin Kirjavainen heitti sisään “tyyliin kaiken”. PUS yritti vielä tuoda pelaamiseensa järkeä kahdella viime treeneissä opitulla kuviolla, mutta liian moni PUS-hyökkäys päättyi silti menetykseen. Kokemus oli tässä ottelussa valttia ja PUHU ei antanutkaan PUSsille mitään mahdollisuuksia lopussa.