11.12.2016

PUS-Basket voitti PUHU2:en, tuttavallisemmin Kaspalakit Martsarissa 69-78. Ottellu oli viimeiseen erään asti tasainen. Viimeisen erän PUS-Basket voitti 9 pistettä, joka oli myös koko ottelun piste-ero.

Ottelun jälkeen kotiinpäin ajellessa allekirjoittaneen päässä alkoi soida korvamatona Boys are back in town, kun PUS-Basket on vihdoinkin heikosti sujuneen alkukauden jälkeen löytämässä peli-ilon ja kovahkosta rosterista aletaan saada tehoja irti. Jos haluat päästä allekirjoittaneen kanssa samoille fiiliksille raporttia lukiessa niin tässä kyseinen biisi avattavaksi toiseen välilähteen. Jos taas pelaat Kaspalakeissa niin sinua saattaa kiinnostaa enemmän tällainen biisivalinta raporttia lukiessa.

Kummallakin joukkueella oli otteluun lähdettäessä hyvännäköiset(lähinnä siis koripallollisesti miettien) rosterit juoksemassa alkulämppää. PUS-Basketilta poissa olivat vielä nilkkaansa paranteleva Tenkanen, Osakassa vaikuttava Olavi ja tulliin juuttunut Ohtonen. PUHU2 rosterista puuttui ainakin Ankara-Ansas, vaikka hänet oli pöytäkirjaan laitettukin. Ankara-Ansaan puuttumisesta johtuen PUS-Basketin pelaajien mustelmien määrä ottelun jälkeem oli reilusti alle PUHU-ottelujen keskiarvon.

Video saatavilla maanantai-aamuna

PUS-Basket aloitti ottelun vahvasti Hautalan ja Kaistin vuonperäisellä kakkostelulla. Erän puolivälin tienoilla PUS-Basket johti ottelua jo 6-13, mutta Kaspalakit kiipesivät takaisin rinnalle Laatikaisen mid-range hypäreillä ja Kirjavaisen kouluttaessa PUS-Basketin pienempiä pelaajia postissa. Kaspalakit kävivät näillä kirjavaisen nostoilla ja Ollilan vapareilla jo pienoisessa johdossakin, mutta erän loppuun Ile Heiskanen ja Laukkanen laukoivat kolkin mieheen ja toivat PUS-Basketin tasoihin (20-20).

Toinen erä oli myös tasainen. Taas PUS-Basket lähti pienoiselle karkumatkalle Kaistin ja Hautalan johtassa hyökkäyspään pistetehtailua. Hautala otti keskiarvonsa mukaisesti tähänkin otteluun yhen kahden käden slämin, johon hänelle oivallisen syötön tarjoili Aladin. Kaspalakit kuitenkin vetivät itsensä väkisin mukaan Ahon ja Laatikaisen onnistumisilla. Kaspalakkien ottelun ainut onnistunut kolmonen nähtiin erän puolenvälin tienoilla kun Aho otti suoraan kuljetuksesta kaksi metriä ennen kolmosen viivaa “luvat kunnossa”-kolmosen nopeassa hyökkäyksessä. Aho teki erässä 10p ja pakotti PUS-Basketin käyttämään jälleen tutun aikalisän siitä kuinka Ahoa ei voi jättää. PUS-Basketin muita onnistujia erässä olivat Laukkanen, I.Heiskanen ja erityisesti Valtonen joka heitti tärkeään paikkaan kolmosen pussiin (38-41).

Kolmas erä pelattiin vielä tasaisesti. Erä kulminoitui Kaisti- Surov-pariin, jotka pelasivat molemmat hyvän erän hyökkäyspäässä. Erotuksena kuitenkin että Kaisti pelasi hyvin myös puolustuspäässä. Surov teki erään Kaspalkeille kuitenkin 8p. PUS-Basket pelasikin erässä paljon Kaistin kautta. PUS-Basketilta onnistui myös Haji, joka haastoi Kaspalakkien puolustusta väkevillä ajoillaan ja hyvällä liikkeellään.

Viimeinen erä alkoi myös tasaisissa merkeissä, mutta PUS-Basket karkasi kuitenkin erän puolivälin tienoilla 10p karkumatkalle ja tätä karkumatkaa ei enään annettu ottaa kiinni. PUS-Basket johti ottelua noin 5p, kun Ile Heiskanen aloitti varsinaisen PUS-Basketin varsinaisen irtiottovaiheen heittämällä “mua ei kiinnosta minkä näköinen naama sulla on”-kolmosen suoraan liikkeestä Kaspalakki-pelaajan nassukkaan. Karkumatkan arkkitehtejä olivat varsinkin Lohman ja Kaisti jotka jpäättivät erässä monta nopeaa hyökkäystä. PUS-Basketin hyökkäyspeli oli koko ottelun viimeiseen erään asti aika järjestäytynyttä, mutta viimeisessä erässä pelattiin paljon myös ihan vapaasti, kun pallon liike alkoi löytyä. Loppuhetkillä PUS pelasi kylmäpäisesti, otti virheet pois ja heitti vapaaheitot kohtalaisella prosentilla sisään.

PUS-Basket pelasi kaikin puolin solidin ottelun ja yhteispeli alkaa viimeinkin löytää uomiiinsa. Toimitsijapöydästä ottelun jälkeen sanottua: “PUS-Basketilla on kyllä kasassa kovempi joukkue kuin vuosiin. Oottehan te aina pelannut hyvin silleen omalla tavallanne, mut nyt toi alkaa näyttää jo korikselta.”

PUS-Basketin onnitujia olisi helppoa nimetä taasen lähes joukkueellinen. Kaksinumeroisiin pistelukemiin tänään Kaisti, I.Heiskanen, Hautala, Lohman ja Haji. Näistä erityismaininta tänään Kaistille, joka piti taas omaa post-liike klinikkaansa ja I.Heiskaselle, jonka kylmäpäiset heitot sytyttivät tänään PUS-penkin ja lopulta taisivat ratkaista ottelun.

Kaspalakeilta onnistujia tänään Aho(16), Kirjavainen(14) ja Laatikainen(12). Surov oli ajoittain oiva täsmäase hyökkäyspäässä, mutta jäi puolustuspäässä liian hitaaksi ja köykäiseksi.