Viisikko – Puhu 2: Laatikainen-Kerminen-Kirjavainen-Ansas-Wessman
Viisikko – PUS: Heiskanen-Pentikäinen-Lohman-Laukkanen-Kaisti
Tuomarit: Ari Mikkola – Vesa Vikman

(Lue myös Puhun raportti.)

M2Dn tämänhetkisen häntäpään ottelussa Puhu 2 (1-3) ja PUS-Basket (1-4) lähtivät rikkomaan omia kipsejään: Puhu on hävinnyt useita tiukkoja matseja, kun taas teekkarit ovat vain rehellisesti ottaneet pannuun. Viime viikkoisesta PUS-Pantterit -pelistä jäi joukkueelle niin huono fiilis, että alkuviikon treeneissä meininki oli jo aivan eri näköistä: torstain matsissa olikin odotettavissa ainakin paremmalla keskittymisellä ja asenteella pelaava teekkarilauma. Valmistautumisesta kertoi myös se, että 40 minuuttia ennen ottelun alkua 8 kaveria teekkareiden kymmeniköstä olivat jo lämmittelemässä täyttä päätä – kun taas toisessa päässä vielä 20 minuuttia ennen pelin alkua Puhu aloitteli layupin juoksua neljän miehen voimin.

Puhulta oli sairastuvalla ainakin alkukauden paras pistemies J. Aho ja vakiokaartiin kuuluva V. Sell. Paikkaajia ei juuri oltu saatu kehiin, joten Puhu joutui pelaamaan 8 miehen voimin koko matsin. PUS-Basketilla sivussa oli mm. I. Heiskanen, Piispanen, Aladin ja Seppälä. Sen sijaan rosteriin saatiin muutaman pelin sivussa ollut Lohman ja kauden tänään avannut T. Latvala, joten paperilla teekkareilla tuntui olevan pieni etulyöntiasema (vaikka on M2Dssä NBA-kokemuksellakin taidettu hävitä).

Matsin alku oli melko tasainen: Puhun Wessman upotti 8 pinnaa ekaan erään, mutta teekkareista Lohman (6p), Pentikäinen (4p) ja Heiskanen (4p) pitivät pelin tasaisena. Ensimmäinen erä PUS-Basketille 19-22. Toisessa erässä sama meno jatkui: teekkarit onnistuivat laajalla rintamalla, kun taas Puhun pisteidenteko oli yhden miehen harteilla (tällä kertaa Ollila, joka teki 10p erään). Puoliajalle 39-48 -tilanteessa. Pisteitä tuli siis paljon, kun molemmat joukkueet tekivät minipojissa nähtäviä merkkausvirheitä puolustuspäässä, ja käytännössä joka toinen kori tuntui olevan aivan vapaasta paikasta, molemmissa päissä. Teekkarit prässäsivät Puhun takamiehiä (Laatikainen ja Siivola) läpi ottelun, ja jopa muutama riisto saatiin aikaan. Selvää kuitenkin oli, että Puhu oli kolmikon Ollila-Kirjavainen-Wessman varassa.

Kolmannessa erässä teekkareilla oli tilaisuus ratkaista ottelu lopullisesti, mutta Puhu pyristeli edelleen mukana, tällä kertaa Kirjavaisen kovilla koreilla (11p erään, mukaan lukien normaaleja levyn kautta -vapareita). Onneksi PUS-Basketin hyökkäyspäässä Ohtonen (4 x 3p ottelussa) ja Heiskanen (3 x 3p) osuivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja ero saatiin pidettyä n. 10:ssä läpi kolmannen erän. Puhu oli lähimmillään jo 57-63 tilanteessa, mutta PUS:lle sallittiin liikaa helppoja koreja korin alta, eikä ero enää siitä kaventunut.

Neljännen erän alkuminuuttien jälkeen Puhu alkoi lopulta hyytyä, ja kun Ohtonen jatkoi hyviä otteitaan ja Tenkanenkin sai juonen päästä kiinni, niin lopulta vierasjoukkueen voitto alkoi varmistua. Puhu pelasi viimeiset minuutit paikkapuolustusta, joka näytti ihan samalta kun PUS-Basketin lyhyet paikkapuolustus-kokeilut omissa treeneissämme, joten seurauksena olikin useita helppoja koreja teekkareille. Sataa pistettä ei kuitenkaan saatu rikki, kun Takalan Kobe-feidari vaparin kulmalta ei uponnut viime sekunneilla.

Harmillisesti videota ei tällä kertaa saatu, vaikka kamera oli paikalla – Vantaalaisyleisöstä ei vaan tällä kertaa löytynyt vapaaehtoisia.

PUS-Basketilla seuraavana vastassa ensi viikon lauantaina (14.11) Lauttasaaressa Topola klo 16:30.