[Lue myös Puhun otteluraportti]

PUS-Basketilla oli lauantaina mahdollisuus tehdä historiaa: jos teekkarit voittaisivat viimeisessä ottelussaan sarjajumbona olevan Puhun, PUS-Basket voittaisi eteläisen alueen M2Dn ensimmäistä kertaa koskaan – Ja vieläpä sopivasti teekkariseuran 35-vuotisjuhlakauden kunniaksi.

Otteluvideo (1h 25min)

PUS lähti otteluun käytännössä parhaalla rosterillaan: 12 innokasta enemmän tai vähemmän teekkaria saatiin kasaan heti, kun tarjolla oli mainetta ja kunniaa. Puhukin sai jalkeille melko hyvän rosterin: Kirjavaisen, Ollilan ja Wessmannin puuttumista korvaamassa oli Nanski Addae ja muutama nuorempi mies. Puhun rosteria miettiessä täytyy kyllä ihmetellä, että joukkue on joutumassa putoamiskarsintoihin – hyvänä päivänä ja täydellä rosterilla Puhu voisi kyllä voittaa M2Dssä kenet vain. Mutta kuten M2Dssä asiaan kuuluu, Puhu on pelannut kauden ailahtelevasti välillä voittaen “hyviä” ja häviten “huonoille”.

Nanski Addae oli pitkästä aikaa pelaamassa PUS-Basketia vastaan

Itse ottelu ei ollut teekkareille helppo: vaikka PUS johti ottelua käytännössä alusta loppuun, Puhu pyristeli koko ottelun melko hyvin mukana, pääosin n. 10 pisteen päässä. PUSille ongelmia tuotti erityisesti Puhun 3-2 paikkapuolustus, jota vastaan teekkarit saivat lähinnä aikaan ohi kolisseita kolmen pisteen heittoja.

Aika ajoin teekkarit sai kuitenkin homman toimimaan: sarjan parhaalta vaihtopenkiltä saatiin jatkuvasti tuoreita jalkoja, ja nopeitakin hyökkäyksiä päästiin välillä juoksemaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että ilman I. Heiskasen useita onnistumisia kolmosen kaaren takaa teekkarit olisivat olleet tänään liemessä. Tällä kertaa onneksi kuitenkin näin päin.

Viimeisessä erässä Puhu kuitenkin kuroi 10 pisteen johdon lähes umpeen, ja nousi 2 pisteen päähän (61-59). Teekkarileirissä hymy ei ollut herkässä, etenkin kun paikkahyökkäyksen kanssa oli jatkuvia ongelmia. Lisäksi Puhun Nanski Addae duunasi viimeiseen erään eleettömästi 14 pinnaa osuen läheltä ja kaukaa “aivan keskelle”.

Ottelua oli jäljellä n. 4 minuuttia, kun teekkarit saivat lisättyä viimeisen vaihteen päälle: Kaisti, J. Heiskanen, Lohman ja Laukkanen nostivat tärkeät korit, ja ero saatiin kasvatettua noin 10 pisteeseen. Loppuminuutit mentiin Puhun rikkoessa: onneksi PUS sai vapareistaan edes n. 60% sisään, ja matsi oli taputeltu.

J. Heiskanen tuulettaa, kun matsi alkaa olla “taputeltu”

Yli 50-päinen yleisö (jossa oli useita PUS-Basketin alumneja 35-vuotisen historiamme eri vaiheilta) pääsi siis todistamaan teekkarien historiallista mestaruutta. Loppusummeri soi, ja juhlat olivat valmiit!

Teekkarit tuulettavat 35v-juhlakauden päättänyttä mestaruutta

Suurin osa teekkareista ei ollut “ikin’ päässy leikkaa sukkaa

Osa teekkaripelaajista tahkosi PUS-Basketissa 8-10 vuotta ennen 1. mestaruutta, joten hymy oli herkässä 🙂

Mestaruus: #Champions #M2D

Ottelun tilastot excel-pohjaan tehtyinä

PUS-Basketin kausi jatkuu vielä M1DB-nousukarsinnoilla 2 viikon kuluttua (la 1.4 – su 2.4). Vastassa todennäköisesti Loimaan Bisons, Äänekosken Huima, ja Espoon Honka. Karsintaturnauksen järjestäjä selviää myöhemmin.