Toiseltakin Hongan joukkueelta turpaan 79 – 60 (39 – 31)

PUS-Basketin toinen sarjapeli oli Hongan toista M2D-joukkuetta Korijareja vastaan. Jo alkulämpässä kävi selväksi, että PUS-Basketin scouttaus Korijareista: joukkue on täynnä nopeita, hyväkuntoisia ja heittäviä nuoria honkalaisia, meni täysin päin honkia. Korijarien rosterista yli puolet oli yli 190 cm ja iskivät alkulämpässä palloa ihan kivannäköisesti alaspäin. Onneksi PUS-Basketin puoleltakin Hautala ja Ohtonen kantoivat kortensa kekoon alkulämppädonkkailussa. Kuitenkin nimellisesti Korijarien ryhmä oli vaatimattomampi viime viikon Hongan nippuun verrattuna, joten Pus-Basket lähti otteluun luottavaisin mielin. PUS-Basketilla oli otteluun lähdettäessä kasassa nuori ja innokas rosteri, mutta kokemusta puuttui rosterista paljonkin mm: 2 x Heiskanen, Lohman, Pentikäinen, Kaisti, Piispanen, Seppälä, Takala ja Latvala.

PUS aloitti ottelun viisikolla Haji-Tenkanen-Hautala-Laukkanen-Ohtonen. Erä alkoikin hyvin Ohtosen kahdella kolmosella ja setit toimivat ensimmäisessä erässä kohtuullisesti. Valitettavasti jo erän alkupuolella vahvasti aloittanut Tenkanen loukkasi jalkansa ja joutui katsomaan loppuottelun vaihtopenkin puolelta. Diagnoosi: Alaraajavamma. Erä mentiin kori-korista meiningillä ja useat korit syntyivätkin hyökkäyslevypallon ja/tai korinalustaistelun jälkitilanteista. Varsinkin Tuomainen ja Oikari aiheuttivat PUS-Basketille vaikeuksia ottelun alusta saakka fyysisellä preesenssillään korin alla. Alkoi tulla jo ikävä PUS-Basketin jenkkifudis osastoa Latvalaa ja Takalaa, jotka ovat olleet sivussa PUS-rosterista alkukauden. Erä PUS-Basketille 19 – 16.

Toisessa erässä ottelu jatkui näennäisesti tasaisissa merkeissä, kuitenkin sillä erotuksella että Korijarit laittoivat palloa pussukkaan ja PUS-Basket rautoihin. Koripallo-otteluiden voittaminen ilman korintekoa on aika hankalaa. Korijarit toteuttivat hyökkäystään Puotilan palloskriinejen kautta tehokkaasti ja käyttivät avoimet heittopaikat. Korijareilla oli hyvä heittopäivä, mutta aina kun heitto meni ohi niin Oikari ja Tuomainen olivat korin alla korjaamassa reboundeja sisään. PUS antoikin aivan liian monta hyökkäyslevypalloa korijareille. Hyökkäyspäässä PUS-Basketilla alkoi loppua liike ja hyökkäykset päättyivätkin usein 1 vs 1 haastoihin. Erän kohokohtana Hautalan putback donkki Laukkasen korinalus missauksesta. Erä korijareille 23 – 12. Puoliajalla tilanne Korijareille 39 – 31.

Puoliajalla sovittiin että pelataan enemmän vapaata peliä, koska settejä pelatessa liike ja mielikuvitus tuntui puuttuvan PUS-hyökäyksistä. Lopputulemana oli se että kolmannessa erässä Pus-hyökkäyksistä puuttui liikkeen ja mielikuvituksen lisäksi myös järki. Vielä useammin kuin ensimmäisellä puoliajalla hyökkäykset päättyivät vaikeaan heittoon, tai pakotettuun 1 – 1 ratkaisuun. Korijarejen peli päinvastoin vapautui koko ajan ottelun myötä ja nyt Tuomainen ja Salminen laittoivat jo vaikeitakin heittoja sisään. Erä Korijareille 20 – 13.

Viimeisessä erässä sama meininki jatkui, sillä erotuksella että PUS-Basketilla alkoi jo vähän loppua usko omaan tekemiseenkin. Erän alun mentyä Korijareille, kokeiltiin vielä aikalisän jälkeen paikkaprässiäkin (ei koskaan kokeiltu, eikä harjoiteltu), mutta sekin kokeilu päättyi Korijarien And-one suoritukseen. Erä Korijareille 20 – 16.

Korijarit on tähän sarjaan miellyttävä uutuus, joka pelaa taitokorista höystettynä röyhkeydellä korin alla. Tuplatappio Hongalle sarjan alussa vetää kuitenkin mietteliääksi. Syitä on etsitty teenimäärästä (2h viikossa), hyökkäyspelaamisen sekavuudesta (PUS vielä opettelee settejään kun Hongat jo juoksivat niitä) ja rosterin muutoksesta (kokeneet pelaajat vielä kesälaitumilla).

Kuitenkin molemmat ottelut olisivat olleet täysin voitettavissa paremmalla viimeistelyllä ja puolustuspään 1 vs. 1 onnistumisilla. Rosterissa moni pelaaja hakee vielä selvästi paikkaansa. Lisäksi kun kokeneimmat pelaajat J.Heiskanen, I.Heiskanen, Lohman, Pentikäinen, Seppälä… jne loistavat poissaolollaan, niin pelistä puuttuvat selvästi pelin rytmittäjät (jarrut), jotka tuovat hyökkäyspäähän järkevyyttä ja pystyvät kentällä ollessaan kontrolloimaan pelin tempoa. Eräs katsoja kentän laidalla esittikin filosofisen mietelmän PUS-Basketin pelaajistosta. “On mukava nähdä, että mukaan on tullut nuoria taitavia pelaajia, joilla selvästi taitotaso riittää pelaamiseen tällä tasolla. Teillä kuitenkin on niin perinteikäs jengi, jonka ympärille on syntynyt jo kulttuuria, että älkää hävittäkö sitä kulttuuria pelaamisestanne.” Tällä mietinnöllä ja J.Heiskasen loppukadeetilla “Ei oo ensimmäinen kerta kun kausi alkaa näin, kyllä tää viel tästä.”, onkin hyvä lähteä etsimään PUS-Basketin kulttuuria 3 viikon sarjapelitauolle. Ehkäpä se (voittamisen)kulttuuri löytyy ensiviikon perjantain saunaillasta, johon kokeneempikin kaarti on palaamassa kesälaitumilta.