Aalto-Basket otti historiallisen ensimmäisen voiton miesten valtakunnallisessa 1-dvari B:ssä! Kovia joutui kokemaan PuHu, joka oli läpikäynyt melkoisen nuorennusleikkauksen verrattuna viime vuoden divari B:n voittaneeseen ryhmään. Aalto-Basket piti ottelussa vauhtia ja juoksi nuorten PuHulaisten voimat pois loppulukemin 70 – 92.

Aalto-Basketilla on ollut tapana aloittaa kaudet huonosti jo menneillä 2-divari kausilla ja samanlainen kaudenalku nähtiin tälläkin kertaa. Viime viikkoisesta HyPo pyllistyksestä oli kuitenkin sisuunnuttu ja jotain vaikutusta lienee myös HyPo-matsin jälkeen pidetyllä kauden ekalla saunaillalla. Saunailloissa pelitoverit löytävät toisensa ihan uudella tavalla… Myös Aalto-Basketin pelaajavalmentaja Laukkanen oli päässyt paikalle Malagasta, joten taktinen puoli otteluun lähdettäessä oli silkkaa timanttia.

Otteluun valmistautuessa päätettiin, että tällä kertaa otetaan hyvä alkulämittely, että ollaan heti matsin alusta valmiina repimään ja raastamaan. Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, Aalto-Basket pyrki jatkuvasti nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäyksiin, ja onnistuikin tässä koko ottelun ajan mallikkaasti. Alussa vikkelät PuHulaiset ajelivat kuitenkin liian helposti 1 vs 1 tilanteissa teekkareiden ohi. Oli vähän erilaisia liikkeellelähtöjä, kun mihin Kaspalakkien toimesta oltiin viime kaudella totuttu. Puolustusintensiteetti oli kuitenkin muuten kohdillaan ja tämä alkoikin tuottaa jo ensimmäisen erän kuluessa tulosta.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja kun vastustajien nimimiehistä Grahamista ja Hartikaisesta oli saatu vieläkin parempi ote kuin ensimmäisessä erässä niin ei PuHun junnuosastolta löytynyt hirveästi muita ratkaisijoita. PuHun Rony Pais haki muutaman kerran hyökkäyslevyn korkealta ja puolustuslevypallopelaaminen olikin Aalto-Basketin ainoa akilleenkantapää toisessa erässä. Hyökkäyksessä pidettiin tempoa ja mentiin kovaa korille. Vuorotellen helppoja kuppeja nostelivatkin lähes kaikki Aalto-Basketin pelaajat. Pitkälle tauolle lähdettiinkin Aalto-Basketin 10 pisteen johdossa.

Pukukopissa päätettiin, että ei anneta temmon tippua vaan yritetään pitää samanlainen hustlaus päällä heti kolmannen erän alusta. Tämä toimikin ja Aalto-Basket juoksi helppoja kuppeja repien eron kolmannen jakson aikana jo yli kahteenkymmenneen pisteeseen. Jossain välissä PuHU kokeili paikkaakin, joka hetkellisesti toimi ja passivoitti Aallon pelaajat, mutta aikalisällä saatiin sellainen oivallus että voi sitä paikkaakin vastaan juosta nopeita. Niin tehtiinkin ja PuHU jäi koko aika lisää jälkeen.

Viimeiselle kympille lähdettiin jo melko turvallisen tuntuisesta johdosta ja viimeinen erä menikin osittain Aalto-Basketilta pelailuksi. Ero kuitenkin onneksi säilyi Grahamin muutamasta onnistumisesta huolimatta ja historiallinen ensimmäinen voitto kirjattiin Aalto-Basketille PuHusta luvuin 70 – 92.

Aalto-Basket onnistui pelissä laajalla rintamalla ja tästä kertoo se että Hautala, Lohman, Laukkanen, Rosslund ja Goussev pääsivät kaikki kaksinumeroisille pisteluvuille. Kentän korkeimmat pisteen kirjautti Hautala, liidellen omissa korkeuksissan 23 pistettä. Aalto-Basket myös syötti palloa hyvin ja juoksi kenttää, mikä kuuluu olennaisesti joukkueen pelitapaan. Jos kaikki assistit olisi tilastoitu, niin varsinkin Tenkasen ja Rosslundin court-vision oli tänään omaa luokkaansa ja heille voisi merkitä melkeinpä tuplasyötöt.

Enään Aalto-Basket ei ole sarjataulukon hännillä ja tästä onkin hyvä lähteä kiipeämään sarjatualukossa ylöspäin.