Topola – PUS-Basket 64-76 (32-26)

Kiitos Topolalle PUS-Basketin ensimmäisestä harjoitusottelusta. Ottelun alkamisaika oli Sarjojen sarjaan sopivasti sovittu ToPoLan vuorolle klo. 20.40 ja tätä edelsi 10 minuutin lämmittelyaika. Molemmissa päissä juostiin lay uppia yhdestä jonosta, Topolan puolella laajemmalla rosterilla ja Pussin päädyssä yhdeksällä pelaajalla.

ToPoLalla oli muutamia uusia ja hyvin liikkuvia kavereita rosterissa. Ja myös PUS-Basketilta uusia debytantteja oli pari kappaletta: Jere Valtonen ja Rasmus Roslund, sekä kausi sitten PUS-Basketissa pelannut “Mupe” Haji. Alkulämmittelyssä käytiin vielä läpi omien joukkuekavereiden nimiä.

Ottelun kulku ei varsinaisia koripallon hienouksia joukkuepelillisesti tarjonnut, mutta sitäkin kovempaa vauhtia ja kohellusta kummassakin päädyssä ensimmäisen harjoituspelin luonteeseen sopivasti. ToPoLa johti ottelua puoliajalle saakka, pitkälti sen ansiosta, että ToPoLan hyökkäyksissä pallo vaihtoi nopeasti omistajaa ja kaikille M2D-joukkueille tuttu kuvio “FLEX!” tuotti tulosta. Teekkareiden yritykset lähtivät huökkäyksissä nopeasti ja lienee kummankin joukkueen onni, ettei menetyksiä ottelussa tilastoitu.

Puoliajalla PUS-basket päätti kuitenkin tehdä ryhtiliikkeen ja alkaa puolustamaan paremmin. Sovittiin yksi yhteinen kuviokin, joka oli käytännössä pick’n roll peli takamiehelle. Ja tärkein syy PUS-Basketin pelin kohentumiselle oli tietenkin se, että Atte Lohman pääsi puoliajalla paikan päälle. Yksi yksinkertainen skriini toi PUSsin pelaamiseen sen verran rakennetta, että kun puolustus pysyi suurinpiirtein samana, niin hyökkäyspelin parantuminen riitti voittoon.

Huomioitavaa pelissä oli Kaistin 22p, jotka Oliver teki lähinnä vahvoilla nostoilla korin alta ,lisäksi uusien kavereiden mukaan pääseminen ja Atte Lohmanin saapuminen puoliajalla, muutama tärkeä riisto ja 8p puoliaikaan.

m2d_scoresheet_2016-09-14_topola-pus_harjoituspeli