Vanha sanonta “vilkku päälle ja ohi” ei aina riitä M2D koripallossa. Tämä päästiin kokemaan lauantai-illan trillerissä ToPoLaa vastaan, jossa vielä minuutti ennen 4. erän loppua 5 pistettä johtanut PUS-Basket sai niellä katkeraa suolaa Lauttasaaren meri-ilmastossa. ToPoLa pakotti ottelun jatkoajalle ja lasketteli kovien henkilökohtaisten suoritusten myötä 11 pisteen kotivoittoon.

Otteluraportit on tänä vuonna kirjoittanut yhteishengessä ja pyhän tasajaon merkeissä kaksi PUS-Basket pelaajaa. Näiden hävittyjen matsien otteluraporttien kirjoittaminen on nasahtanut kerta toisensa allekirjoittaneen kontolle, joten pyrin tällä kertaa pitämään artikkelin hyvin lyhyenä koska tämä alkaa menemään erittäin henkilökohtaiseksi.

Ottelu pähkinänkuoressa:

PUS-Basket: Ensimmäinen erä (22-8) oli ratkaiseva. Hieno nousu peliin mukaan matsin etenemisen myötä (voitettiin seuraavat kolme erää). Vielä loppuminuutilla ollaan 5 pisteen johdossa, jonka turvin olisi pitänyt ottelu klaarata. Ilmaispisteet eli vapaaheitot kuitenkin kolisivat rautoihin ja annettiin ToPoLa:lle mahdollisuus vielä päästä peliin mukaan.

ToPoLa: Joel Heinikosken saamisen tärkeys mukaan ToPoLan rosteriin on sanomattakin selvää. Vaikka kaveri ei ole pelannut kahteen vuoteen aktiivisesti, niin pelimies tuo joukkueeseen kuin joukkueeseen järkeä ja avaa omilla otteillaan myös muiden peliä. ToPoLa osui matsissa myös 10 kovaa 3 pisteen heittoa, kun PUS-Basket keskittyi kivittämään rautoja. Varsinkin Rosenlund ja Vuorinen olivat kovalla heittopäällä ja näitä herroja on kiittäminen ToPoLan voitossa.

Plussat ja miinukset teekkarisilmin:

+ Isojen miesten otteet pitivät PUS-Basketin pelissä mukana (Kaisti-Hautala-Laukkanen).
+ Matti Hautala oli tässä ottelussa all over court. Saunailtamassa mietittiinkin, mistä saadaan rahoitus kuntoon jotta Matti saadaan pidettyä mukana ensi vuoden rosterissa.
+ 16 pisteen tappioasemasta nousu sai katsomon varmasti varpailleen. Tällaisia trillereitä nähdään harvoin edes maamme pääsarjassa.

– Vapaaheitoilla olisi saanut Lauttasaaren rannassa heitettyjä varmasti enemmän “leipiä”, kuin ottelussa saatiin niistä koreja.
– Häviön myötä taistelu kahden parhaan sakkiin sijoittumisesta vaikeutuu entisestään.
– Oltaisiin voitu lopussa hyödyntää enemmän ylivoimaa korin alla. “Jos joku juttu toimii läpi ottelun, niin tee sitä”.

Ei muuta kuin kohti uutta viikkoa ja todella tärkeää kotiottelua KaHea vastaan. 11.2. lauantaina Leppävaarassa PUS-Basket vs. KaHe. Varaa paikkasi ajoissa!

Otteluvideo:

Tilastot:

ToPoLa - PUS-Basket 4.2.2017