Aalto-Basket sai lauantaina 18.11.2017 oppitunnin siitä kuinka ottelut pitää pelata kokonaan ja miten tärkeää on säilyttää intensiteetti pelissä. RaPy oli hallinnassa ensimmäisen puolikkaan, mutta toisen puolikkaan RaPy:n puolustus hyydytti Aalto-Basketin pallon liikkeen täysin.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä Aalto-Basketin hyökkäyspelaaminen oli kenties koko kauden parasta. Pallo liikkui ja Aalto sai helppoja koreja korin alta tai vapaita heittoja, joista sitten kiitettävästi vielä ohiheittojen jälkeen otettiin hyökkäyslevypalloja ja nosteltiin helppoja kuppeja. Jossain vaiheessa RaPy siirtyikin paikkaan, mutta Aaltolaisten hyvä pallonliikuttelu jatkui tästä huolimatta ja helpohkoja kuppeja syntyi silti. Rapylaiset pysyivät hyvin kurissa, lukuunottamatta Haapojaa joka heitti koko ottelun ennakkoluulottomasti aina kun kori vilahti.

Puoliajalla puhuttiin että samalla tavalla vaan niin tää ottelu on meidän. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan RaPy tuli pukukopista sisuuntuneena. Oli kuin koko joukkueen ilme olisi vaihtunut ja puolustus oli aivan erinäköistä kuin ensimmäisellä jaksolla. Samanaikaisesti Aalto-Basketin pallonliike väheni ja siirryttiin enemmän tyypilliseen “pää alas ja rimalle”- hyökkäyskonseptiin. Tämä ei oletettavasti tuottanut tulosta, varsinkin kun tuntui että Rapylaisten kädet olivat kasvaneet puoliaikatauon aikana 10cm pidemmiksi. Rapylaisten lock down- puolustus pakotti Aalto-Basketin vaikeisiin ratkaisuihin ja vielä kun heittokaan ei tippunut edes samaan tahtiin kuin ensimmäisellä jaksolla niin ei tähän löydetty mitään ratkaisuja. Samalla Rapy alkoi painaa palloa enemmän sisään ja käytti häikäilemättä hyväkseen Aalto-Basketin nukahdukset.

Aalto-Basket teki koko toisella puolikkaalla vain 18 pistettä ja viimeisellä neljänneksellä 7!

Puolustuksellisesti Aalto-Basket onnistui kuitenkin tällä kertaa kohtuullisesti, hyökkäyspäässä Rapy onnistui tekemään Aallon aseettomaksi.

Ottelun tilastot alla:

TÄSSÄ