Panttereista peliasun olivat pukeneet vain 7 pelaajaa  ja kun PUS-Basket lähti otteluun Hautalaa ja Tenkasta lukuunottamatta täydellä rosterilla, niin ei odotusarvona ottelulle voitu pitää muuta kuin runsasta kotivoittoa. Sellainen saatiin, mutta ei ehkä kuitenkaan kovin vakuuttavalla esityksellä. Syyskaudella tällainen voitto olisi otettu PUS-leirissä ilolla vastaan. Nyt ottelusta jäi muutamien pelaajien onnistumisesta huolimatta hieman paha maku suuhun. Toki Panttereillakin oli osuutensa tässä ja ilman Räsäsen ja Raukomaan unelmapeliä lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin.

Ensimmäinen erä mentiin PUS-komennossa. PUS oli hienoisessa johdossa erän puoliväliin mennessä lähinnä Kaistin patentoidulla vahvalla ottelun alulla ja Ile Heiskasen kolmosella. Erän puoliväliin tienoilla PUS-Basket teki lähes koko viisikon vaihdon ja uusi viisikko toikin lisää energiaa kentälle. Varsinkin Haji ja Soinio onnistuivat Golden State-maisessa nopeassa hyökkäyspelissä ja kolmosten heittämisessä. Vaikka Räsäsen heittokäsi kävi kuumana ottelun alusta asti(9p ensimmäisessä erässä), niin ottelu näytti ratkennen PUS-Basketille jo ensimmäiseen erätaukoon mennessä. PUS-Basket lähtikin tälle erätauolle 30-16 johdossa.

Toinen erä oli PUS-Basketille synkkä. Pantterit vaihtoi puolustusmuotoaan makaavaan paikkaan ja tähän ei aluksi löydetty PUS-leirissä lääkkeitä. Vielä kun Roslundille tuli erän alussa alaraajavamma, niin synkkeys sen kuin tiheni. Toisessa päässä Räsänen ja Raukomaa pitivät PUS-puolustusta pilkkanaan. Räsäsen heittokäsi pysyi kuumana kuin hellankoukku. Theo “Tepi” Raukomaa herätti aluksi huvitusta epäortodiksisilla liikkeillään. Sen jälkeen epäuskoa kun yhden käden post-fade-awayt painuivat pussin pohjalle. Lopulta pelko lienee lähinnä sitä, mitä tuo Hagridin ruuminvartalolla  tanssahdellut balleriina aiheutti, kun edes PUS-Basketin fyysisimmät pelaajat Ohtonen ja Kaisti eivät saaneet Tepiä pysäytettyä, vaan Tepi runttasi and-onen kummankin naamaan. Vain I.Heiskanen kolmosillaan ja Kaisti kakkosillaan pitivät PUS-Basketia pystyssä. Pantterit lähtikin erätauolle pisteen johtoasemassa 47-48, tehdessään toisessa erässä uskomattomat 32 pistettä.

Kolmannessa erässä jatkui samankaltainen meininki PUS-hyökkäyksessä. Pallo ei liikkunut tarpeeksi ja Panttereiden isot miehet tukkivat korinalustansa hyvinkin tehokkaasti. Ohtonen ja Lohman olivat ainoita jotka tuntuivat löytävän rakoja Pantteripuolustuksen keskeltä ja varsinkin Ohtosen 9 pistettä olivat elintärkeitä. Erän lopussa myös Haji ja Soinio onnistuivat taas tärkeässä paikassa. Puolustuksellisesti PUS-Basket tiukensi otettaan ja vaikka Räsänen teki kolmanteenkin erään vielä 9 pistettä, niin enää muita ratkaisijoita Panttereilta ei Tepi Raukomaan parin onnistumisen lisäksi löytynyt. Kotijoukkueelle 70-63.

Vaikka Pantterit olikin taistellut ottelussa seitsemällä pelaajalla todella hyvin, niin viimeisessä erässä Panttereilta taisi loppua lähinnä kunto. Tämän seurauksena PUS-Basketin lisääntynyt intensiteetti oli myrkkyä Pantteripuolustukselle. Ottelu päättyikin varsin vapautuneeseen kolmos-ilotteluun kun viimeiseen erään Soinio heitti kolme isoa ja PUS-Basketista kolmen pisteen heitossa viimeisessä erässä onnistui myös Haji, Aladin ja Ohtonen. Loppulukemat olivat 104-78.

Mitä sitten?

PUS-Basket pelasi kaksi hyvää ja kaksi huonoa erää. Pantterit pelasivat materiaaliinsa nähden todella viisaasti. PUS-Basketin pisteistä melkeen puolet (51) tulivat kolmen pisteen heitoista. Osansa tässä on tietenkin myös Panttereiden puolustuksen onnistumisesta. He tukkivat kolmensekunninalueen varsin hyvin ja pakottivat PUS-Basketin yrittämään useasti kaukaa. Onneksi kolmenpisteen spesialistit Soinio ja I.Heiskanen onnistuivat tänään hyvin. Myös Kaisti oli liian nopea Pantteri-puolustukselle.