17.12.2016

PUS-Basket hävisi äärimmäisen tiukan kamppailun Keravalle 75-77, joka pitää nyt voittonsa ansiosta M2D kärkipaikkaa. Ottelu oli hyvin vaiherikas, jossa koettiin molemmin puolin sekä runeja että synkkiä jaksoja.

Ottelut alkaa yleensä aina pukukopista. Todettiinkin muutaman PUS-Basket veteraanin voimin, että olisipa hienoa voittaa taas Keravan Kori-80 kun kukaan ei tarkkaan muista milloin heidät oltaisiin voitettu viimeksi. Tunnelma olikin luottavainen ja rento, kun joukkue on alkanut pikkuhiljaa hitsautumaan yhteen ja kaikki tuntuvat ymmärtävän että tämän kauden 14 jätkän rosteri on vaarallinen kombinaatio sekä kokemusta, että nuorta urheiluverta.

Q1 (19-18):
PUS marssii kentälle viisikolla: J. Heiskanen, Tenkanen, Hautala, Kaisti ja Laukkanen. Ensimmäistä kuviota oltiin suunniteltu aamupalan kahvista saakka, jossa oli tarkoitus pelata Hautalalle ns. “älläri”. Tästä kuviosta valitettavasti menetys, joten piirretään seuraavalla kertaa vähän yksinkertaisempi yhtälö. Ensimmäinen erä noudatti kaavaa kori-korista ja edestakaisin mentiin lujaa. Tenkaselta vahva aloitus erään 8p. voimin.

Q2 (22-19):
Toinen erä oli hyvinkin kaksijakoinen. Kori-80 haki hyökkäyslevypalloja kauniisti pyöristäen noin 15kpl Aallon ja Westerholmin voimin. Vastustaja sai toisista ja kolmansista yrityksistä pisteensä, jotka sulkemalla oltaisiin saatu varmasti enemmän eroa aikaan. Kaistin ja Hautalan fyysinen preesens näkyi kuitenkin hyökkäyspäässä ja PUS kairasi puoliaikajohdon 4 pisteeseen.

Q3 (15-21):
Kolmas erä oli PUS-Basketille hankala. Hyökkäys alkoi jumittamaan ja vapaita heittäjiä ei löydetty kaarelta, ratkaisevat syötöt joko seinille tai vastustajien lapasiin. Kori-80 osui erään muutaman katkeran kolmosen ja sai täten pienen runin aikaan Aallon 9 pisteen myötä. Erässä lähinnä Kaisti piti PUS-Basketia pystyssä 8 pisteen edestä.

Q4 (19-19):
Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavasta Keravan 2 pisteen johdosta. PUS-leirissä oltiin luottavaisia, että omalla pelillä ja solidilla puolustuksella saadaan peli käännettyä himaan. Peli olikin alkuun tasoissa 60-60, kunnes kolmannessa erässä huilaillut Haanpää palasi kentälle ja rankaisi heti 5 pisteen edestä johon PUS reagoi välittömällä aikalisällä (Haanpään heitto pitää saada pois!!). Aikalisän jälkeen PUS-Basketilta muutama huono suoritus hyökkäyspäässä ja tämän huipuksi Haanpää lataa kaksi kolmosta vielä lähes peräkkäisissä hyökkäyksissä teekkareiden nassuun. 0-11 runi siis Haanpään toimesta ja PUS on lähes lyöty. Hyvän joukkueen merkki on kuitenkin se, että periksi ei anneta. Tätä periksiantamuutta tukee myös M2D mainosteksti “Where amazing happens”. 4min peliä jäljellä ja ollaan siis kuin ajokoira peuran perässä: J. Heiskanen 2p, Laukkanen 2p, I. Heiskanen ISO 3p, Hautala ISO 3p, J. Heiskanen 2p, J. Heiskanen siniviivalta 3p, PUS IS BACK!! Loppu armotonta puolustusta ja paikkoja ratkaista peli on puolin ja toisin. Kotijoukkueella virhetili täynnä ja Keravan pallo, 19 sekuntia jäljellä ottelua vierasjoukkueen johtaessa 75-76. I. Heiskaselta RIISTO, kun kellossa 9 sekuntia!

Kaisti-Hautala 2 vs. 1 nopea hyökkäys, jossa Kaisti päättää antaa viereen Hautalalle ja vastustaja saa kuin saakin näpit väliin. Päätyraja PUS-Basket, kellossa noin 5 sekuntia aikaa.

Päätyrajasta päätetään pelata lobi Kaistille, joka antaa oivan syötön taakseen I. Heiskaselle joka saa täydellisen leipäheiton vielä ilmaan. Rautoja kolisten ohi. Dramaattiset loppuhetket ja yleisön huokaukset alla olevalta otteluvideolta:

PUS-Basket kaatui saappaat jalassa ja tahmean alkukauden jälkeen voi kuitenkin olla tyytyväinen syyskauden päätökseen ja lopulliseen ilmeeseen recordilla 3-4. Keväästä tulee varmasti mielenkiintoinen, koska tällä kaudella kuuden joukkueen kärki pystyy kaikki voittamaan toisensa. Tavoite on siis olla kärkikahinoissa ja usko siihen on kova.

PUS-Basket toivottaa kaikille tasaisen lämmintä joulua ja menestyksekästä uutta vuotta!