PUS-Basket voitti leppävaarassa käydyn kamppailun Kartanon Herroja vastaan 88 – 67 (39-34). Ensimmäinen puoliaika mentiin hienoisessa Pus-Basketin komennossa, mutta KaHe roikkui tiiviisti kannoilla. Puoliajan jälkeen PUS-Basket tiivisti peluuttamistaan ja vaihtoi isomman vaihteen päälle. Kartanon Herrojen Datsunista ei löytynyt suurempaa vaihdetta ja näin PUS-Basket repäisi kolmannella jaksolla turvallisen tuntuiselle pakomatkalle. Neljännessä erässä PUS-penkillä alkoi jo vähän polvet tutista ja Couch Ohtosen aikalisäsormet olivat herkällä, kun Kartanon herrat tulivat jo 14 p. etäisyydelle, pelko oli kuitenkin turha ja PUS-Basket tyylitteli 21 pisteen voittoon.

[Ei videota]

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä kun kummatkin joukkueet hakivat vielä toimivaa pelityyliään. KaHelta onnistui varsinkin Hämäläinen, joka heitti heti ensimmäisessä hyökäyksessä ison pohjaan, vaikka PUS-Basketilla oli juuri scoutattu ennen ottelun alkua, että älä jätä numero vitosta. PUS-leirissä onnistujia olivat varsinkin “Karhu” Ohtonen ja “Paisti” Kaisti. Paisti oli varsinkin ottelun ensimmäisen muutaman minuutin ajan täysin pitelemätön KaHe-puolustukselle korin alla. Erä oli kummaltakin joukkueelta vauhdikasta, mutta varsin tyhmää hyökkäyspeliä. Hyökkäyksessä korostui pomputtaminen ja rymistely, vähemmälle jäi järki ja taitopelaaminen. Erä kuitenkin PUS-Basketille 19 – 15.

Toinen erä oli samaa kuin ensimmäinen: tasaista vääntöä ja rymistelyä. Ainoa mikä vaihtui oli joukkueiden ratkaisijat. KaHelta roolia otti Virtanen, Lehtola ja Anhava, PUS-Basketilta onnistui varsinkin I.Heiskanen ja Laukkanen. Virtanen heitti KaHe:lle 8 pistettä erään. Erä kuitenkin PUS-Basketille 20 – 19.

Puoliajalla PUS-Basket leirissä korostettin pallon liikettä ja järkeä pelaamiseen. Lisäksi puhuttiin, että vaihtorulettia tulee tihentää, jotta KaHen vanhoilta herroilta saadaan loputkin mehut pois. Allekirjoittanut kävi täyttämässä pulloa puoliajalla KaHe-kopissa ja salakuunteli, että samoja asioita siellä KaHe-leirissäkin tunnutiin korostavan. Lisäksi KaHen salainen ase oli että “Ei mitään hätää äijät, Heikkilä tulee toisella puolikolla ja ratkaisee”. Vaikka joukkueet korostivat puoliajalla samoja asioita kopissa, niin PUS-Basket onnistui toteuttamaan niitä paremmin erän alkaessa. Onnistujia PUS-Basketilta oli varsinkin Ohtonen, Lohman ja I.Heiskanen. KaHelta puolestaan Airas ja Lehtola. PUS-Basket lisäsi vauhtia ja liikutti palloa paremmin kuin ensimmäisellä puolikkaalla. Tuloksena saatiin vapaita ja ainakin puolivapaita tekopaikkoja. KaHella ei löytynyt vastausta PUS-Basketin lisääntyneeseen puolustusintensiteettiin. Lisäksi ainakin pisteiden valossa voidaan sanoa, että KaHen taktiikka ei toiminut, koska “Heikkilä ei tullut”. Erä PUS-Basketille selvästi 28 – 14.

Viimeinen erä oli jo vähän läpsyttelyä siihen asti kun alkoi jo vähän pelottaa kun KaHe sai kirittyä eron neljääntoista pisteeseen “freelance shitillä”. KaHen taktiikkana tuntui olevan että he pelasivat pienellä viisikolla ja pyrkivät juoksemaan ja heittämään nopeasti. Taktiikka toimikin varsin hyvin niin kauan kun KaHen pelaajilla riitti kuntoa. Lopulta kunto kuitenkin loppui ja ottelu läpsyteltiin loppuun asti. Erä PUS-Basketille 21 – 19.

Mitä sitten?

Taas kerran PUS-Basketin laaja ja tasainen rosteri osottautui kullan arvoiseksi. Lisäksi PUS-Basketilla jokainen äijä on vaan niin helvetin kova, että se on lähes käsittämätöntä. Raportissa mainittujen lisäksi voisi nimetä monia muitakin onnistuneita pelaajia, mm Rosslund joka heitti Ibakamaisella tarkkuudella keskimatkan kakkosia ja päätti KaHen viimeisen jakson kirin rymistelemällä kovaa korille ja saamalla itsensä vapariviivalle.

Kaisti ja Ohtonen olivat taas niin ylivoimaisia kokonsa ja fyysisyytensä puolesta verrattuna KaHe-pelaajiin, että sen pitäisi olla kiellettyä M2D:ssä. Näyttikin ajoittain kun kaksi ammattilaista olisi tullut näyttämään mallia 40v-veteraanien sarjaan.

PUS-Basketin voiton arvoa nosti entisestään se, että rosterista puuttui PUS-Basketin viime otteluiden tehokkain pelaaja Hautala, joka poti nilkkavammaa.

Pitää kaiken kaikkea nostaa hattua asenteelle, jolla PUS-Basket tällä hetkellä pelaa. Nuoret urhot, varsinkin Hautala ja Kaisti, mutta monet muutkin ovat tuoneet joukkueeseen täksi kaudeksi elintärkeää energiaa ja asennetta. Tämä on pakottanut PUS-veteraanitkin treenaamaan ja vetämään matseissa kovemmin. Tommy Tabermania lanatakseni:
“Jos jonkun pää nousee muita korkeammalle, se on vedettävä alas tai leikattava poikki, etteivät muut tuntisi itseään huonommiksi. Toinenkin vaihtoehto on olemassa. Nimittäin se, että toiset yrittäisivät kasvaa muussakin kuin leveyssuunnassa. Se on vain niin kiusallisen työlästä ja hankalaa, että harva viitsii sellaiseen projektiin ryhtyä. Paljon helpompaa ja mukavampaa on käskeä ja vaatia niitä, joiden pää kiusaa, palaamaan riviin ja olemaan “niin kuin kaikki muut”.

Tällä kaudella moni PUS-veteraani on todentotta ottanut näistä energisistä junnuista mallia.