img-20160919-wa0022-01

Lehtileike vuodelta 1987. Huomenna sama artikkeli Hesarissa.

Leppävaaran liikuntahalli 12:20 ja PUS-Basket lämmittelee 11 pelaajan voimin. Kuten todettu aiemmin niin tällä kaudella rotaatio tulee olemaan viime vuosia laajempi. Tapiolan Honka on saapunut nimekkäällä ryhmällä verryttelemään 6 pelaajan voimin, kun mukana on myös vuonna 2002 maajoukkuerinkeihin nimetyt Viljami Vanjoki, Panu Vertio ja Toni Svärd.

Ilmassa on selkeää urheilujuhlan tuntua, kun katsomoonkin on eksynyt noin 20 päinen yleisö = PUS-Basketin hype alkaa tuottamaan tulosta.

Ensimmäinen erä alkaa kotijoukkueen osalta surullisen huonosti. Honka juoksee menetysten myötä jalat alta ja tilanteeksi 2-12, kun vain 4:30 ensimmäistä erää pelattu. PUS reagoi aikalisällä ja energiaa  koitetaan hakea puolustuspäähän vaihtojen myötä. Fakta on kuitenkin se, että jollet pysy oman miehesi perässä niin meille on tulossa pitkä ilta. Ensimmäinen erä 16-31 Hongalle.

Heti toisen erän alusta todetaan, että nyt olisi pelaaja-valmentaja Ohtosella käyttöä. Honka vaihtaa kaikki screenit, eikä uutuuden hohtoa hehkuva PUS-lauma ole ehtinyt harjoittelemaan miten set-pelit jatkuvat mikäli vastustaja vaihtaa kaikki screenit. Puolustuspäätä saadaan hieman karsittua kasaan, mutta ei auta kun hyökkäys takertelee ja kaikki koriyritykset päätyvät 1-1 haastoihin. Toinen erä myös Hongalle 14-20.

21 pisteen takaa-ajoasemasta on harvoin mukava lähteä toiseen puoliaikaan, lauantaina ei ollut poikkeus. PUS aloitti 3. erän pirteästi Tenkasen ja Hautalan 3p heittojen ja parin riiston myötä, mutta Hongan tulevaisuuden lupaukset Haapanen ja Ebeling vastasivat samalla mitalla takaisin and1 -korien myötä. Laukkanen päätti kouluttaa Ebelingiä vielä 3. erän loppuun muutamalla shake & bake liikkeellä johtaen teekkarit erävoittoon 21-16.

Kolmannessa erässä nähtiin myös Mantereen puhaltamat M. Hautalan hylätty donkki ja I. Heiskasen “nyrkkipallo” (linkit videon kyseisiin kohtiin).

Viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 51-67. Tasaista vääntöä puolin ja toisin, siitä myös todisteena 15-15 päättynyt 4. erä. PUS-Basketin kauden avauksesta siis Hongalle. 66-82 vierasvoitto kuuden pelaajan voimin.

Matsi pähkinänkuoressa:
Hongan screenien vaihtaminen oli strategisesti kokenut ratkaisu. “Huilia” puolustuspäässä ja näin ollen energiaa riitti hyökkäyspäähän vaikka Honka oli vajaalla rosterilla liikenteessä. Vajaamiehisyyden hyödyntämiseen täytyy käydä vielä muutama video / -taktiikkapalaveri PUS-leirissä. Jesse Haapanen -97 (26 p.) ja Tuomas Ebeling -93 (21 p.). olivat tänään Hongan nuoret x-factorit. Pojat ovat seuraavassa kohtaamisessa merkittyjä miehiä..