Teekkarit jatkoivat kipsaamista, eikä Panttereiden kokoylivoima auttanut asiaa

Viisikko – PUS: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Takala-Kaisti
Viisikko – Pantterit: Fritze-Kulha-Räsänen-Liimo-Hassinen
Tuomarit: Mitch Iverson – Olli-Pekka Salmela

PUS-Basketin syyskauden 5. ottelussa vastaan asettui Pantterit, joka on saanut täksi kaudeksi melko kovan rosterin kasaan: jo kolmikko Hassinen-Kulha-Räsänen on sellainen, että näiden kavereiden avulla Pantterit pystyy kyllä tällä kaudella haastamaan kenet vain. Lisäksi Panttereilla mm. Fritze, Liimo, Salo ja teekkareidenkin treeneissä vuosia sitten mörssännyt Raukomaa. Pantterit näyttivätkin kaapin paikan heti matsin alussa: pienikokoisemmat ja kevyemmät teekkarit joutuivat muutamassa minuutissa 3-13 takaa-ajoasemaan. Hassinen nosteli helppoja heittoja korin alta, ja Kulha upotti heti muutaman heiton. Teekkareista onnistui ensimmäisellä kympillä lähinnä Aladin, ja erä Panttereille 14-22.

Toisessa erässä PUS ryhdistäytyi hiukan, ja koreja saatiin laajalla rintamalla (7 kaveria teki pisteitä). Pantterit olivat vaikeuksissa erityisesti silloin, kun Hassinen ja Kulha olivat penkillä: korintekijöitä ei meinannut löytyä, ja helppoja menetyksiä tuli liikaa (sivurajalle astumisia, 3 jätkän keskelle ajoja, jne). Mutta heti kun kaverit palasivat kehiin, kääntyi asetelma toisin päin, ja oli teekkareiden vuoro ottaa askeleita, raudan alareunaan heittoja, ja huonoja heitonvalintoja. Puoliajalle 36-39 tilanteessa.

Kolmas erä oli melko tasainen. Tässä erässä, kuten koko ottelussa, Panttereiden isot kaverit Hassinen ja Raukomaa pääsivät joko suoraan tai hyökkäysribareiden kautta hyviin korintekopaikkoihin, ja pienemmät teekkarit joutuivat rikkomaan. Molemmat kaverit heittivät kuitenkin vaparinsa todella hyvin (ainakin yli 80%), mikä oli myrkkyä teekkareiden hack-a-shaq -taktiikalle, ja johti turhautumisiin myös teekkareiden hyökkäyspäässä. Erä 4 pinnaa Panttereille, ja teekkarit 7 pinnan takaa-ajossa viimeiselle kympille.

Toiveita siis oli hyvinkin voittoon, mutta neljäs erä meni tältä kaudelta tuttuun tyyliin penkin alle. Onnistumisia ei tuntunut tulevan ollenkaan, vaan teekkarit kipsasivat etenkin hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä sitten jatkettiin virheiden ottamista, ja joukkuevirheet olivatkin jo muutaman minuutin jälkeen täynnä. Seurauksena Pantterit upotti 15 vapaaheittoa viimeisellä kympillä, kun taas teekkarit saivat yhteensä erässä vain samat 15 pinnaa kasaan. PUS-pelaajat olivat jo valmiiksi turhautuneita omaan toimintaansa ja molemmissa päissä melko sallivaan tuomaritoimintaan, mutta sitten Pantterit menevät vielä ottamaan viimeisillä minuuteilla 15 pinnan johtoasemassa “reilukerho kokoontuu jälleen” -aikalisän. Vaikka Panttereiden tarkoituksena olisi ollut uusien kuvioiden treenaaminen vaihtomiesten kanssa tms, niin vaikka M2Dssä “amazing happens”, niin “that just should not happen”. Muilta osin Pantterit hoiti matsin tyylikkäästi eikä mennyt mukaan teekkareiden tuomareille itkemiseen.

Voitto Panttereille, joten teekkarit jatkavat edelleen vasta toisen voittonsa metsästystä. Seuraavaksi PUS-Basketilla vastassa PuHu vieraissa (to 5.11 klo 20:45), eikä Martsarin sali ole viime vuosina tuonut teekkareille mitään hyvää. Matsissa siis lähdetään rikkomaan kipsiä, joko teekkareilta tai niin ikään huonosti pelanneelta Puhulta.