Vajaamiehinen MuKi kaatoi vajaamiehisen PUS-Basketin

Viisikko – PUS: Aladin-Tenkanen-Lohman-Takala-Kaisti
Viisikko – MuKi: Adolfsson-Heinonen-Päivinen-Tahvanainen-Pursiainen
Tuomarit: Matti Rahnasto – Jyrki Salovaara

Harmaana lauantaipäivänä Leppävaaran hallille oli saapunut kaksi vajaamiehistä joukkuetta. MuKilta poissa ainakin Hänninen ja Marjanen, kun taas Teekkareilta oli sivussa jopa 4 aloituksen pelaajaa erinäisistä syistä: J.Heiskanen (Kuumeessa), I.Heiskanen (Häissä), Ohtonen (selkä), Laukkanen (flunssa), Latvala (flunssa) ja viime ottelussa polvensa pahasti loukannut Pentikäinen. PUS-Basket joutuikin lähtemään ketteriä MuKilaisia vastaan vain kahdeksalla pelaajalla.

Aloitusviisikon pelaajien poissaolo ei kuitenkaan näkynyt teekkareilla ensimmäisessä erässä, vaan jokainen pelaaja oli aggressiivinen ja uskalsi haastaa puolustajaansa. Puolustuspäässä taas nähtiin jopa yllättävän hyvin toimivaa puolustusta, joka johtikin nopeisiin hyökkäyksiin ja helppoihin koreihin. Varsinkin Takala oli selvästi pelipäällä tehden 6 pistettä erään. Erävoitto teekkareille 19-14.

Toinen erä mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä ja vähäpisteisenä. Erässä vierailijoiden Pursiainen lämpeni tehden 8 pistettä erään ja myös Holmberg teki 5, eli yhteensä saman verran kuin teekkarit koko erään joukkueena. MuKin heittopeli alkoikin hieman jo heräillä toisen erän lopussa ja tauolle mentiin tasaisessa tilanteessa 31-33 vieraille. Tässä vaiheessa teekkareista vielä tuntui, että pelistä saadaan voitto kotiin, kunhan estetään avoimet kolmoset.

Harmi vain, että suunnitelma jäi vain ajatukseksi ja MuKi rupesi osumaan kolmen pisteen viivan takaa lähes joka hyökkäyksessä. Varsinkin Adolfsson oli vireessä heittäen 9 pistettä erään, mutta myös muut pelaajat heittivät palloa pussiin mukaan lukien B-juniorin ikäinen (?) tai ainakin näköinen MuKin numero 44. teekkareilta lähinnä Kaisti sai jotain edes aikaan hyökkäyspäässä, tehden 5 pistettä. Erä peräti 25-13 MuKille.

Viimeinen erä mentiinkin osittain jo ilman puolustusta molemmissa päissä ja tasaisin merkein. MuKi peluutti kahta B-junioriaan jonkin verran erään, ja pojat näyttivätkin että ovat pelituulella tehden molemmat 7 pistettä otteluun. Erän mieleen painuvin hetki nähtiin, kun 15-vuotias Rautasalo lähti haastamaan kaksi kertaa vanhempaa Piispasta nopeassa hyökkäyksessä. Tuloksen voi katsoa otteluvideolta, editoitu ”15-year-old breaking Markus’s ankles” –versio pidettäköön joukkueen sisäisenä pätkänä.

Vaikka lopputulos oli 20 pistettä pakkasella, niin ottelusta löytyi myös positiivisia asioita. Varsinkin Aladinin vahvat otteet ja pelivire, sekä Takalan trademark-liikkeet postissa saivat hieman luottoa tuleviin otteluihin. Selvää kuitenkin on se, että monen pelaajan vaje näkyi lopputuloksessa, joten toivon mukaan miehiä tervehtyy ensi sunnuntain vierasmatsiin Panttereita vastaan – muussa tapauksessa tulee taas vaikea ottelu, varsinkin kun M2D rupeaa taas tasoittumaan ja pelkällä seitsemällä voitolla tuskin karsinnoista vältytään.