2. kotipeli, 2. tappio – Paljon jäi parannettavaa
HUOM: Tarjolla myös M2D-lähihistorian ensimmäinen box score

Viisikko – PUS: Heiskanen-Tenkanen-Lohman-Takala-Kaisti
Viisikko – Wartti: Halmetoja-Holmberg-Thompson-Varjonen-Tuomainen
Tuomarit: Ilmo Toivonen & Minna Koivula

Päivän ottelussa vastakkain olivat voitottomat PUS-Basket (0/1) ja Masu (0/2). Toki muutaman ottelun perusteella on vaikea veikata kauden voimasuhteita, mutta M2Dssähän kaikki ottelut ovat lähtökohtaisesti tasaisia, joten lähtötilanne oli normaali 50-50. Teekkareilta oli sivussa samat kaverit kuin edellisessäkin pelissä, eli mm. Latvala, I. Heiskanen ja Hintsala. Masun rosteri oli uusiutunut viime kauteen nähden paljonkin (Lindqvist, Oljemark, Rintala eivät enää mukana) eivätkä “nuoret ja vielä opiskelevat” teekkarit meinanneet tunnistaa uusia tuttavuuksia (mm. Fredrikson, Virta, Tuomainen, Thompson, Gustavsson).

Mutta samasta puusta uudet jätkät oli veistetty kuin vanhatkin: ihan ok heittäjiä, ihan ok kunnossa, ja pallokin pysyi käsissä. Ja vielä kun vanhat kaverit Holmbergin johdolla vaikuttivat olevan melko hyvässä heitossa, niin oli selvää ettei matsista tulisi helppo. Masu aloittikin vahvasti Holmbergin, Tuomaisen ja Varjosen koreilla. Teekkareilta palloa saivat koriin postissa aloittaneet Takala ja Kaisti.

Ensimmäinen erä meni tasan, ja toisessa homma jatkui samaan malliin: Kaisti ja Pentikäinen pitivät PUS-laivan kurssia, kun taas Masun korit jäivät Tuomaisen varaan. PUS:n Heiskasen “hyvä viimeinen hyökkäys, kun ei muuta saada kuin kolmonen 2 metriä viivasta” -roiskaisu upposi summerin soidessa koriin, ja teekkarit pääsivät tauolle 5 pinnan johtoasemassa.

Kolmas erä oli kuitenkin murheellinen: teekkarit turhautuivat hyökkäyskuvioonsa, josta ei meinannut syntyä muuta kuin “pallo postiin ja 4 jätkää seisoo” -yhdistelmiä, jotka päättyivät huonoon heittoon ja Masun vastaiskuun. Masun Holmberg iski erään 3 kolmosta, ja kolmannen kympin lopulta päättyessä PUS oli hävinnyt erän 9-27 (18p).

Viimeisellä erätauolla kuitenkin päätettiin että näin helpolla ei voida hävitä. Ratkaisuna oli ottaa koko kentän miesprässi, jonka onnistuminen yllätti teekkaritkin: 13p takaa-ajoasema kaventui jo 3 pisteeseen, mutta Masun aikalisä onnistui korjaamaan vierasjoukkueen suunnan, ja teekkareiden veto loppui. Ero repesi Holmbergin heitoilla taas yli 10 pisteeseen, ja loppunumeroiksi jäivät 72-80.

Vaikka tästä ei teekkareiden olekaan “hyvä jatkaa”, niin kausi kuitenkin jatkuu: seuraava peli jo keskiviikkona Lohjalla 18:30. Jos vaikka kolmas kerta sanoisi toden.

Positiivista ottelussa on kuitenkin se, että molemmat joukkueet pitivät tabletille asennetulla softalla box scorea, joten tarjolle saadaan M2D-lähihistorian* ensimmäinen molemmat joukkueet sisältävä box score.