Vuoden 1. voitto saatiin nihkeällä pelillä

Viisikko-PUS: Heiskanen-Heiskanen-Lohman-Laukkanen-Kaisti
Viisikko-Lohja: Laaksonen-Tiainen-Järvinen-Kiveste-Savelainen
Tuomarit: Vesa Vikman – Kalju Pluutus

(Ei videota)

Leppävaaran lauantaiaamussa kohtasivat kotijoukkue PUS-Basket (6/5) ja sarjan häntäpään LoU-Basket Lohjalta (1/10). Lohjan kausi on ollut vaikea, kun viime kaudella joukkuetta M3Dstä M2Dhen nostamassa ollut pointti Lauri Järvinen sekä sentteri Jose Dominguez eivät jatkaneet enää tällä kaudella Lohjan mukana. Lisäksi viisikon iso mies Tomi Sakala on ollut koko kauden loukkaantumisen takia sivussa, ja hoitanut valmentajan hommia.

Lohja sai A-junnnujen ottelun takia vieläpä vain 7 pelaajaa kasaan päivän otteluun (myös Pöyhönen oli poissa), joten teekkareiden 10-päisen rosterin (sivussa Ohtonen-Takala-Seppälä-Stahl-Laakso) voisi luulla juoksevan Lohjalta jalat alta – Tai niin saattoi olla vielä silloin n. 5 vuotta sitten, “kun PUS-Basket oli nuori”, mutta yli-ikäisistä opiskelijoista ei valitettavasti enää yhtä paljon irtoa.

Matsin alussa PUS-Basket pääsi kuitenkin melko nopeasti 10 pisteen johtoon, kun J. Heiskanen osui 3 kertaa putkeen (7p erään) heti alkuun, ja Kaisti jatkoi tästä takomalla 8p erään. Lohjan ainoa plussa alkuminuuteilla oli, että hyvän matsin pelannut Urmo Kiveste sai pakotettua häntä puolustaneen Atte Lohmanin kahteen nopeaan virheeseen ja vaihtokomennukseen. Urmo tekikin sitten ensimmäisellä kympillä jopa 13p. Erä kuitenkin teekkareille 26-21.

Toisessa erässä Lohjan vaikeudet jatkuivat, eikä 7-päinen rosteri saanut apuja penkiltä käytännössä lainkaan (molemmat vaihtomiehet koko ottelussa 0p). Teekkareilta erässä onnistui erityisesti Tenkanen (7p erään), joka osui läheltä ja kaukaa. Puoliajalla PUS:n 10p johdossa.

Toisella puoliajalla alkoivat sen sijaan teekkareiden vaikeudet: vaikka 3. erän alkuminuuteilla päästiin jo 14 pisteen johtoon, alkoi teekkareiden pelin tasoa laskea molemmissa päissä. Hyökkäyksessä seisoskeltiin, puolustuksessa oltiin vaikeuksissa etenkin levypallotilanteissa (huomiona: Kiveste ja Savelainen ovat kyllä kovia painimaan ribaritilanteissa – kaverit olivat keräämässä Lohjan missaamien vapaaheittojen irtopalloja ensimmäisinä kerta toisensa jälkeen). Eli käytännössä teekkarit jatkoivat siitä, mihin Keravalla jäivät.

Viimeiseen erään lähdettiin 71-65 johdossa, ja vaikka PUS-johto kävi muutamaan kertaan 10 pisteessä, nousi Lohja useaan otteeseen 4 pinnan päähän – erityisesti ex-PUS-player/coach Tuomo Järvisen poikkeuksellisen heittopelin ansioista (7 kolmosta sisään, joista osa kovista paikoista). Seurauksena teekkarit tuskailivat toisilleen, ja aikalisillä mietittiin että “miks tää näyttää siltä, että ketään ei kiinnosta yhtään”. Vastausta ei löytynyt, ja teekkarit joutuivat jännittämään että uppoavatko vapaaheitot tänään loppuminuuteilla.

Onneksi upposivat: lopun n. 15 vaparista saatiin ainakin 11 sisään (heittäjinä Heiskaset, Laukknen ja Lohman), ja Lohja pysyi jatkuvasti 2 korin päässä. Loppunumeroiksi saatiin kaunistelua 97-90, vaikka peli ei tänään teekkariden osalta kaunista ollut. Voitto kuitenkin saatiin kotiin.

M2D_Scoresheet_2016-01-16_PUS-Lohja
Pöytäkirjapohjalla lasketut tilastot

Seuraavalla viikolla vastassa (su 24.1 klo 12:15 Pirkkolassa) syksyllä teekkarit yllättänyt Masu.