PUS-Basket – Kerava 64-78 (32-35)
3 hyvää erää Keravaa vastaan ei riittänyt

(Ottelurapotti poikkeuksellisesti vain kp.comissa – johtuen japanilaisten hakkerien aiheuttamista teknisistä ongelmista PUS-nettisivuille…)

Viisikko – PUS: Heiskanen-Tenkanen-Lohman-Ohtonen-Kaisti
Viisikko – Kerava: Kilpeläinen-Viita-Haanpää-Alatyppö-Westerholm
Tuomarit: N. Juntunen & H. Hakamäki

M2D-kauden avauspelissään PUS-Basket sai vastaansa viime kaudella neljänneksi (edellä vain kaikki 3 M1DBhen noussutta joukkuetta) sijoittuneen Keravan Kori-80:n. Keravan jengi on todennäköisesti tänäkin vuonna sarjan kärkikahinoissa, joten haastetta riitti heti ensimmäisessä pelissä.

Keravan rosterissa oli muutamia muutoksia viime kauteen: Jumppanen, Railotie, Rönnholm ja vanhempi Aalto oli korvattu Henri Alatypöllä, Jesse Viidalla ja nuoremmalla Aallolla. PUS-Basket menetti viime kaudesta vain kreikkalaisvahvistus Manos Tsimperiksen, ja tilalle tuli paluumuuttaja Tuomas Tenkanen, Lepystä siirtynyt Alvar Aladin, ja Itä-Suomesta siirtynyt Lasse Hintsala. Tämän päivän ottelussa teekkareiden 18-päisestä ringistä mukana eivät olleet mm. I. Heiskanen (Haanpään kommentti: “Eikö se ikinä pelaa meitä vastaan”), Latvala, Piispanen, Stahl ja Hintsala.

Alkuminuuttien nukkumisen (Keravalta 3 kolmosta) jälkeen PUS sai juonesta kiinni, ja ensimmänen erä meni melko tasaisissa merkeissä. Teekkareiden pisteistä vastasivat lähinnä Antti Laukkanen (Q1: 7p) ja Oliver Kaisti (Q1: 6p), ja Keravalta Haanpää ja Alatyppö. Nopeasti tuli myös selväksi, että päivän tuomarilinjaan ei kuulunut virheiden viheltäminen kummassakaan päässä: sama linja pysyi koko ottelun, eli käsille sai löydä melko surutta. Käytösrangaistuksia sen sijaan jaettiin teekkareille muutamaan otteeseen (saunailta onkin sopivasti tulossa).

Toisessa erässä teekkareiden Oliver Kaisti jatkoi siitä, mihin alussa jäi: hän piti joukkuetta pystyssä, ja takoi puoliaikaan mennessä jo 12p tauluun. Puoliajalle 32-35 tilanteessa, ja matsi tuntui olevan hyvin hanskassa.

Toisella puoliajalla alkoivat vaikeudet: vaikka 3. erän alkupuoli meni vielä hyvin, niin sen jälkeen teekkarihyökkäys yksipuolistui, ja Kerava pääsi juoksemaan lukuisia nopeita, ja scorasi tasaisella rintamalla. Teekkareista Kaisti teki erään 10p, mutta muuten oli hiljaisempaa. Kaukoheitot eivät uponneet, ja vapariviivalta saatiin koko matsissa kasaan vain 2p.

Viimeisessä erässä sama meno jatkui, ja teekkareiden toiveet hiipuivat. Kerava osoitti, että viime kauden menestys ei ollut sattumaa, eikä antanut PUS:n pyristellä. Loppulukemiksi saatiin 64-78, ja kauden avauksen sarjapisteet matkasivat Keravalle. Teekkareiden seuraava matsi on vasta 2 viikon päästä, la 10.10 Masua vastaan.

M2D_Scoresheet_2015-10-10_PUS-Masu