Hongan 12 kolmosta aiheuttivat teekkareille ongelmia yli 3 erää

Viisikko-PUS: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Ohtonen-Kaisti
Viisikko-Honka: Halmesmäki-Paltemaa-Laukkanen-Koivisto-Gummerus
Tuomarit: Ari Mikkola – Heikki Hakamäki

Alkukaudesta hieman peliään parantanut PUS-Basket kohtasi lauantai-iltapäivästä täysin uudistuneen Kelohongan. Vanjokien ja kumppaneiden siirryttyä ylempiin sarjoihin, oli Hongan joukkue kokenut suuren nuorennusleikkauksen, eikä teekkareiden valuessa Leppävaaraan alkulämmittelyyn näkynyt kentällä lähes ollenkaan tuttuja naamoja. Sen sijaan toisessa päässä juoksi toinen toistaan nuorempaa junioria, sekä Triathlon-Koivisto, joka oli lähes ainut tuttu naama Hongan joukkueesta.

Honkalaisten suhteellisen heikko alkukausi sai PUS-Basketin lähtemään selvästi peliin ns. rotsi auki, ja se näkyikin tulostaululla, kun juniorit pussittivat heittoa toisensa perään sukkana sisään. Onneksi myös teekkareiden hyökkäys toimi, lähinnä Hongan ylipuolustusta hyödyntäen ja Kaistin yksilösuoritusten avulla (9p. erään). Junioreilta parimetrinen Gummerus teki 10 pistettä erään. Erä 25-27 Hongalle.

Toisessa erässä Hongan koritehtailu jatkui, kun nuoriso alkoi osua kaaren takaa suhteellisen kovalla prosentilla. Heittämistä toki auttoi myös se, että PUS-Basketin puolustus antoi vapaita heittopaikkoja monta kertaa putkeen. Onneksi myös teekkareiden nuoriso (Kaisti ja Aladin) jatkoivat vahvaa pelaamistaan ja tekivät 11 pistettä erään. PUS-Basketin harmiksi kaksikon piti erän jälkeen kuitenkin lähteä ottelusta nesteyttämään itseään ruotsinlaivalle. Erä 24-21 teekkareille.

Hongan 100 pisteen tahti sai PUS-Basketin pelaajissa turhautumista aikaan ja rosterin pienentyessä kahdeksaan pelaajaan, yritettiin puoliajalla saada joukkueen puolustuskuviot kuntoon. Turhautuminen käytettiin kolmannessa erässä kuitenkin hyödyllisesti tuomareille valittamiseen, mikä ei puolustusta auttanut. Honka jatkoi kovien heittojen pussittamista, mutta kotijoukkueen onneksi myös omat pelaajat alkoivat osua kaaren takaa. Muun muassa I.Heiskanen ja kauden ensimmäisen (sekä toisen) kolmosen osunut Pentikäinen näyttivät vahvoja esityksiä erässä tehden 7 pistettä mieheen. Hongalta toisen erän pisteittä ollut Gummerus päätti taas tehdä tuhojaan korin alla, pussittaen myös 7 pinnaa erään. Erä tasaisesti 26-24 teekkareille.

Viimeiseen erään lähdettiin siis tilanteesta 75-72, ja teekkareiden naamalla näkyi jo hieman huolestuneita ”miten tässä nyt näin kävi” -ilmeitä. Kotijoukkue kuitenkin päätti, että viimeistä erää ei sählätä eikä peliä hävitä. Teekkareiden viimeiseen erään parantuneen puolustuksen johdolla, joukkue saikin Hongan vapaat heitot kuriin. Hyökkäyksessä taas hyödynnettiin koko pelin auki olleita takaovia Pentikäisen johdolla (taas 7p. erään). Erä 23-13 teekkareille ja +13-voitto kotiin.

Vaikka lopputulos olikin yli kymmenen pisteen voitto, ei ottelu ollut teekkareille todellakaan helppo. Hongan joukkue ei siis tosiaan ole heikko, vaikka alkukausi on siltä näyttänyt. Juniorit jaksavat juosta ja pelaajista moni osaa heittää kaukaa ja läheltä, vaikka kokemusta ei paljoa löydykään. Lauantaina ottelusta olisi jäänyt tappio käteen, jos PUS-Basket ei olisi heittänyt myös omia heittojaan tehokkaasti sisään. Honka voikin yllättää muutaman joukkueen kauden mittaan, kun nuoret tottuvat enemmän M2D-koripallon maailmaan. Teekkaritkin voivat yllättää muutamat joukkueet, jos jatkavat samanlaista tehokasta hyökkäyspeliä (viisi pelaajaa 10 pistettä tai yli). Heittojen toivotaankin tippuvan ensi lauantaina, kun vastaan asettuu Dynamon fyysinen pelityyli.