Vajaamiehinen Dynamo onnistui vain hetkittäin, PUS rullasi voittoon

Viisikko – PUS: Aladin-Tenkanen-Stahl-Takala-Latvala
Viisikko – Dynamo: Eiskop-Vilipuu-Kampus-Rööm-Lokuchievski
Tuomarit: Matti Rahnasto – Jyrki Salovaara

(Ei videota – Dynamon kuvaajan kuvat löytyvät täältä)

PUS-Basketin (12/7) kauden päätösottelussa vastaan asettui virolaisten duunarien joukkue Dynamo (5/14), joka joutuu kauden jälkeen taistelemaan sarjapaikastaan M3Dn parhaita joukkueita vastaan (ongelmana Dynamolla on ollut se, että puolet joukkueen jäsenistä matkustaa Viroon viikonlopuiksi, joten puolikkaalla joukkueella on vaikeaa menestyä – sama ongelma oli tämänpäiväisessä ottelussa). Ottelu oli molemmille käytännössä merkityksetön, vaikka PUS-Basket toki elätteli vielä toiveita M2D-pronssista (edellytyksinä voitto Dynamosta + Panttereiden tappio Kahelle sunnuntaina).

Matsista ei siis ollut odotettavissa mitään erityisen hienoa, mutta teekkarit saivat kuitenkin ottelun alusta alkaen komentoonsa. Ensimmäinen kymppi päättyi 20-9, ja teekkarit onnistuivatkin laajalla rintamalla (6 kaveria pisteillä), kun taas Dynamolla korintekijöitä oli vain 3.

2016-19-03 - PUS-Dynamo - Atte blocking
Teekkareiden “Defensive player of (every) year” Atte Lohman “doing what he does best” – (c) Mekayx Photography

PUS vei toisenkin jakson (5p), joten puoliajalle 16p johdossa, eikä Dynamon pelissä juuri ollut piristymisen merkkejä nähtävillä. Toisin kuitenkin kävi, kun toisella puoliajalla Dynamo ryhdistäytyi ja PUS “alkoi leijumaan”. Onneksi I. Heiskasen ja S. Stahlin (!) kolmoset pelastivat teekkarit, eikä Dynamo päässyt alle 10 pisteen päähän koko ottelussa.

PUS-Basket nosti voitolla rekordinsa 13/7ään, ja voi melko tyytyväisenä siirtyä saunaillan kautta kevätlaitumille. Ensi kaudella nähdään!