Aalto-Basketilla oli koristäytteinen viikonloppu, sillä Lauttasaaressa järjestettiin M1DB-karsintaturnaus. Vastassa oli eteläiseltä alueelta tutut Puhu 2 ja ToPoLa. Lisäksi turnauksessa oli mukana Namika Lappeenranta.

Muutamia tunteja ennen kauden tärkeintä peliä aaltolaiset huomasivat flunssan kaataneen koko heidän sentteriosastonsa. PuHu oli onneksi skoutattu hyvin, eikä kukaan ainakaan muistanut, että vastustajalla olisi ollut ketään isokokoista pelaajaa. Lisäksi konkari Piispanen ilmoittautui yhdellä jalalla kokoonpanoon ja näin saatiin 8 miestä kehiin.

Pelaamaan lähdettiin ennakkoluulottomasti Hajin ja Soinion tykittäessä pisteitä. PuHulta Surov piti joukkueensa pelissä lähietäisyyden koreillaan. Peli pysyi tasaisena, kunnes Piispasen pohje irtisanoi lopullisesti sopimuksensa ja Haji rikkoi polvensa haettuaan vastustajalle hyökkääjänvirheen. Puoliajan jälkeen PuHu onnistui Nanskin koreilla kasvattamaan johtoasemaansa ja väsymys alkoi painaa aaltolaisia. Aallon pelaajista vain Lohman ja Soinio onnistuivat tekemään pisteitä viimeisellä neljänneksellä ja voitto meni vantaalaisille 77-64.

Karsintaturnaus jatkuu seuraavana päivänä, jolloin vastaan astelee Lappeenrannalle täpärästi hävinnyt ToPoLa.