Teekkarit onnistuivat kerrankin 3. jaksolla (+14p)

Viisikko – Pantterit: Salo-Niemi-Kulha-Vilhunen-Hassinen
Viisikko – PUS: Aladin-Heiskanen-Tenkanen-Takala-Latvala
Tuomarit: LaTrice Little – Ariadna Chueca

Matsi alkamassa, ja Herttoniemenrannan hallissa n. 5 katsojaa – sunnuntai-illan surkea ajokeli ei ainakaan lisännyt Panttereiden (9/5 – sijalla 3) ja PUS-Basketin (7/7 – sijalla 5) välisen M2D-ottelun yleisömäärää. Vähitellen katsojamäärä nousi kuitenkin jo yli 15een, joten M2Dn katsojakeskiarvoon oletettavasti päästiin.

M2Dn “kuinka monta pelaajaa joukkueilla on keskimäärin sivussa yhdessä pelissä (vs. täysi rosteri)” -keskiarvokin oli varmaan melko lähellä täyttyä: Panttereilla sivussa ainakin Liimo (edellisessä pelissä 10p) ja Raukomaa (9p), ja PUS-Basketilla Pentikäinen (11p), Kaisti (8p), Laukkanen (8p), Ohtonen (6p) ja viimekertaisesta ottelusta myös sivussa ollut Lohman. Panttereilla siis 19p ja teekkareilla 33p mentävät aukot edellisen pelin tilastoihin nähden, eli uusia onnistujia tarvittiin.

Molemmilla joukkueilla oli edellisestä ottelusta alla tappio: Pantterit otti yllättäen pannuun Puhun lihamuurilta, kun taas PUS hävisi vajaalla miehistöllä MuKille. Panttereiden 9 voittoa tarkoittaa käytännössä sarjapaikan varmistusta, joten M2D-hengessä ei olisi yllättävää, vaikka muutamat treenit olisi osalla jätkistä joulutauon jälkeen jääneet väliin. Samaa ongelmaa on toki teekkarileirissäkin, vaikka sarjapaikkaa perinteisesti jännitetään aina viimeisellä kierrokselle asti.

Pantterit kuitenkin aloitti vahvasti: Salo iski alkuun 2 kolmosta, ja Kulha pääsi suoraan jatkamaan siitä. Vielä kun Räsänen upotti erään 8p, oli Pantterit yli 100 pisteen vauhdissa, ja teekkarit pöyrittelivät päätään (tosin tauolla eroa vain 1p).

Toisessa erässä saatiin kuitenkin uusi vaihde päälle: 1. erän 26 pisteen jälkeen Pantterit sai 2. erässä kasaan vain 10p, ja kolmannessa vieläpä sitäkin vähemmän – 8p. Samassa ajassa PUS duunasi 37 pistettä, ja ero repesi välillä jopa 20 pisteeseen. Siitä onkin aikaa kun teekkarit ovat johtaneet ylipäänsä mitään peliä yli 20 pisteellä.

Ottelu ratkesi käytännössä Panttereiden hengettömään esitykseen: PUS ei pelannut mitenkään loistavasti, vaikka suhteellisen hyvin menikin. Pantterit kuitenkin nukahtelivat useaan otteeseen puolustuspäässä, ja teekkarit pääsivät nostelamaan helppoja koreja n. joka kolmannessa hyökkäyksessä. Hyökkäyspäässä kotijoukkue esiintyi aivan eri tyyliin kuin joukkueiden syksyisessä kohtaamisessa: “4 jätkää kaarelle, ja katotaan jos saataisiin Hassiselle pallo sisään” tuntui olevan Panttereiden taktiikka.

Teekkareiden pienikokoisemmat puolustajat onnistuivat Hassisen vartioinnissa melko hyvin, mutta hommaa helpotti myös Panttereiden heittäjien huonot päivät (1. erän jälkeen vain 3 kolmosta sisään koko pelissä), ja Hassisen tuskailut vapaaheittoviivalta.

PUS-highlighteista mainittakoon Kiik Piispasen “Rajon Rondo pass fake” -harhautus layupin askeleissa, jonka jälkeen normaalisti hillitty teekkaripenkki nousi kokonaisuudessaan “standing ovationiin” herran kunniaksi. Toisena kohokohtana oli Tero Takalan tärkeä kolmonen, kun Pantterit oli 4. erässä kirimässä eroa jo alle 10 pisteeseen: Takala odotti että hyökkäysaikasummeri soi, ja heitti vasta sitten – mutta tuomarit hyväksyivät aivan keskelle uponneen korin, ja teekkareiden piina helpotti.

Loppunumerot 62-74, ja teekkareille tärkeä voitto. Seuraavana vastassa Puhu, heti lauantaina 13.2 Leppävaarassa klo 12:30.