Tänään nähtiin kentällä harvinaisen taisteleva ja koripallosta nauttiva teekkarilauma. Tomi Kamisen luotsaama Munkkiniemen Kisapojat oli hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun, sekin sarjan ennakkosuosikkia Loimaan Korikonkareita vastaan. Kopissa sovittiinkin, että nautitaan tänään pelaamisesta ja lähdetään hämmentämään junioreita. Erittäin jännittävän divarimatsin päätteeksi MuKi pääsi juhlimaan voittoa 80-78.

Ennakkoasetelmat illan otteluun eivät olleet parhaimmat, kun loukkaantumisista kärsivä Aalto-Basket joutui lähtemään otteluun ilman Hautalaa (nilkka) ja Tenkasta (polvi). Viime sunnuntaina kahdeksan miehen rotaatiolla pelannut Aalto sai kuitenkin 9 tervettä miestä kasaan otteluun. Pelistrategia oli selkeä, pyritään hidastamaan MuKin peliä mahdollisimman paljon koska tiedossa oli että näiltä testosteronia uhkuvilta nuorilta miehiltä ei kunto lopu kesken. Aalto-Basket pääsi heti alkuun yllättämään Mukilaiset aktiivisella paikkapuolustuksella ja kun MuKin kolmoset kolisivat rautoihin, niin toisessa päässä Roslund ja Lohman ottivat ohjat. Näyttikin taas alkuun siltä, että tuleeko tästä kauden komein uullatyys & yliajo.

Mukilaiset löysivät kuitenkin tiukan ensimmäisen erän (18-20) jälkeen heittojyvän ja varsinkin Mukin pistetilastoissa parhaiten pelaava Timonen alkoi väläytellä heittokättään  midrange jumppereilla. Muki joutui ottamaan kohtalaisen haastettuja heittoja Aallon jahtaavaa paikkaa vastaan ja munkkalaisten onneksi nämä heitot alkoivat osumaan, muuten Aalto olisi mennyt menojaan. Puoliajalle Goussevin, Roslundin, Kaistin ja Lohmanin energisen iltapuhteen myötä tasatilanteessa 47-47.

Kolmannessa erässä peli meinasi lipsahtaa käsistä, kun pallo alkoi polttaa Mukin tiukentuneen puolustuksen ansiosta. Mukilaiset pääsivät juoksemaan nopeita ja helppoja koreja menetyksistä. Peli venähti nopeasti noin 10 pisteen hyväksi Mukille, jotain oli keksittävä kun Aalto ei ollu scorannut 4 minuuttiin mukin mukia. Viesti selkeä: ei hätäillä ja hidastetaan peli takaisin meidän tasolle, sekä pelataan palloa sisään. Teekkarit tekivät töitä käskystä ja ottivat kovia stoppeja omassa päässä hyvän puolustusrotaation myötä. Valtonen väläytteli muutamaan otteeseen laittaen kaasun pohjaan ja vilkun päälle, layup after layup. Erä Mukille ja ratkaisevaan neljänteen tilanteessa 62-58.

Viimeinen erä oli taas katsomolle sitä kuuluisaa nannaa ja sunnuntai-illan trilleriä. Monella saattoi olla pikkujouluista johtuen verenpaine koholla, mutta onneksi Meilahden päivystys palvelee 24/7. Teekkareille kolotusta aiheutti lähinnä Munkkalaisten tarkasti jatkunut heittopeli, varsinkin Åvist sihautteli sukkaa useaan otteeseen kun Aalto jätti kaverin merkkaamatta kaaren taakse (pelissä 3p 6/10). Peli jatkui tasaisena ottelun viimeiselle 2min asti, jolloin aletaan ratkaisemaan peliä. Valitettavasti lopussa tasaiset matsit eivät ole kääntyneet tällä kaudella teekkareille. Totuttuun tapaan pari turhaa menetystä ratkaisuhetkillä ja peli oli lähes pelattu 5 pisteen tappiosemassa kun kellossa jäljellä 25 sekuntia. BOOM! Lohman ottaa riiston, kuljettaa toiseen päähän ja naulaa 3 pisteen hypärin telemark alastulolla inessiiviin kun kellossa 17 sekuntia (80-78). Aikalisä.

Mukin sivuraja ja Aallon on saatava riisto, tai laitettava mahdollisimman pian Muki viivalle. Ottelun toinen tuomari Parnala viheltää virheen, mutta La Trice Little hölköttelee juttusille ja korjaa että Mukilaisen varpaat kävivät sivurajan viivalla: PALLO AALLOLLE. Aikalisä. Pallo sivurajasta Valtosen käsiin, joka antaa vapauttavan syötön Lohmanille. Kuuman käden release, kolmonen ilmaan ja reilusti ohi. Joukkuvirheet eivät olleet täynnä, joten aika pääsi kulumaan loppuun taktikoinneista huolimatta. MuKi voittaa 80-78.

Mikäli Aalto-Basket pystyy esittämään tulevissa otteluissa samanlaista pelihuumoria ja taistelutahtoa, niin loppukaudesta tulee valoisampi. Valtaosa pitää teekkareita sarjan heittopussina, vain muutama voitto enemmän tiukoista matseista niin sarjataulukko näyttäisi toiselta, ei huonosti kakkosdivarijoukkueelta. Täytyy kiittää myös ottelun tuomarikaksikkoa, erittäin tasapainoinen ja näkymätön linja tänään jossa pelaajat saivat olla pelin keskipisteenä.