MuKi – PUS-Basket 81-69 (39-32)
35 min kohdalla 1 piste eroa, mutta MuKin hermo kesti

Viisikko – MuKi: Hänninen-Päivinen-Marjanen-Pursiainen-Kaartinen
Viisikko – PUS: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Ohtonen-Kaisti
Tuomarit: Juha Ruuskanen – Ilmo Toivonen

Lokakuiseen sunnuntai-iltaan lähdettiin synkässä rankkasadesäässä. Kotijoukkue MuKi oli ennen peliä 2-1 rekordilla, kun taas PUS:n voittosuhde oli 1-2. MuKin rosteri tiedettiin laajaksi ja urheilulliseksi – ja jotain joukkue tosiaan tekee oikein, kun ex-PUS Eetu Marjanenkin oli saatu viritettyä kuntoon ensimmäistä kertaa 28 vuoteen (-10kg PUS-ajoista). Ja heittokin putosi: Eetu iski heti alkuun 2 kolmosta.

MuKin rosterissa oli Marjasen ja omien kasvattien lisäksi mm. vanhoja Warttilaisia, kuten Hänninen, Rousku, Päivinen ja Kaartinen. Tähän päälle Topolaiset Rautiainen ja Pursiainen, niin jengin taso oli selkesti M2Dn kärkikastia.

MuKi on harvoja M2D-joukkueita, jotka tuntuvat oikeasti puolustavan, ja pelaavan kovaa. Tilanteet pelataan loppuun, eikä vastustajia päästetä helpolla. PUS oli läpi ottelun vaikeuksissa hyökkäyspäässä, kun MuKi piti painetta, eikä helppoja syöttöjä päässyt antamaan: seurauksena usein riisto, ja Mukin kori toiseen päähän.

PUS olikin matsin alussa helisemässä, ja ensimmäinen erä päättyi 30-20. Vaikka toisessa erässä teekkarit saivat jo vähän juonen päästä kiinni (Kaistin ja Tenkasen johdolla), ja MuKi saatiin pidettyä alle 10 pisteessä, niin PUSn peli oli edelleen tahmeaa (vain 12p erään).

Kolmas erä kirjattiin myös teekkareille, tosin vain 19-21. PUS puolusti ihan ok tasolla, mutta ribareita ei meinattu saada, ja MuKin kolmoset upposivat (9 x 3p koko pelissä), kun taas teekkarit eivät vain osuneet kaaren takaa (2 x 3p koko pelissä). Viimeisessä erässä PUS kuitenkin nousi jo pinnan päähän, mutta MuKi latasi nopeasti 2 kolmosta, ja teekkarit alkoivat menettää toivoaan.

Loppuminuuteilla PUS keskittyi suunsoittoon ja rikkomiseen, ja ero repesi lopulta 12 pisteeseen. MuKin MVP oli Hänninen (18p, joista 11p Q4lla) joka otti matsin viimeisessä erässä haltuun – joko järjestäen MuKin isoille jätkille vapaita layuppeja (jotka tosin välillä menivät ohi), tai vetämällä itse heittoja naamaan. PUSin esitys jätti paljon hampaankoloon, mutta MVPnä oli tuttuun tapaan Kaisti (26p) – joka sai vaparinsakin tänään säkkiin.