Syksyn Masu-tappio muistui nopeasti mieleen, kun peli takkuili

Viisikko – Masu: RiFi-Halmetoja-Wäänänen-Thompson-Varjonen
Viisikko – PUS: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Takala-Latvala
Tuomarit: Minna Koivula – Heikki Hakamäki

Sunnuntai-aamupäivä Pirkkolassa, viikon kovin lumisade, ja käsipallo-pihkasta tahmea sali – Eli ihan perus M2D-meininki, etenkin kun 15 min ennen pelin alkua teekkareita oli paikalla vain 6. Rosteri saatiin kuitenkin lopulta melkein täyteen (11 kaveria, mutta tänään sivussa Kaisti, Laukkanen, Stahl, Laakso), ja sama tilanne oli Masulla (12 pelaajaa, mutta sivussa ainakin syksyn pelissä onnistunut Holmberg).

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kummankaan jengin puolustus häikäissyt: 2 minuutin pelin jälkeen peli oli jo melkein 10-10. Molemmilta jengeiltä jopa 8 jätkää pääsi ensimmäisellä kympillä pisteille, eli kyse oli laajalla materiaalilla pelaavista joukkueista. Masu yllätti muutenkin hyvällä energialla ja monien jätkien onnistumisilla – vaikka “All-M2D First team” -pelimiehiä ei joukkueesta löydy, niin hyvien heittäjien ja energisen hustlaamisen (mm. ribaritilanteissa) avulla Masu ei ole helppo vastustaja (ainakaan teekkareille).

Teekkarit olivat koko ensimmäisen puoliajan vaikeuksissa puolustuspäässä: 1-1 -tilanteita hävittiin yksi toisensa jälkeen, ja joukkuevirheet olivat täynnä jo muutamassa minuutissa. Muutenkaan PUS ei tuntunut olevan valmiina pelaamaan, ja helppoja virheitä tuli molemmissa päissä. PUS-onnistujina lähinnä Tenkanen ja Piispanen, jotka ainoina pystyivät vastaamaan Masun intensiteettiin. Masun valopilkku oli 16-vuotias Michael Besselink, joka duunasi avauspuolikkaalla 12 pinnaa – mukaan lukien missatun “two-handed dunk through traffic” -donkkiyrityksen. Puoliajalle Masun 4p johdossa.

PUS totesi puoliajalla, että “Masulle ei oikeesti hävitä toista kertaa tällä kaudella – nehän ei oo voittaneet tyyliin ketään muuta!”. Mutta niin vain sama tasainen vääntäminen jatkui, ja teekkarit olivat ongelmissa erityisesti (syksyn ottelussa teekkareiden midrange-jumpperista goaltendingin hakeneen) Thompsonin kanssa: atleettinen kaveri tuntui keräävän joka toisen ribarin, ja nosteli palloa sisään viimeistään vapariviivalta. Mies teki 6 pinnaa erään, ja nosti Masun 30min kohdalla 7 pinnan johtoon.

Kolmannessa erässä sattui harmillinen ja pahannäköinen loukkaantuminen, kun teekkareiden viisikossa pelannut Atte-Ville Pentikäinen teloi polvensa (videolla kohdassa 54:25) siihen kuntoon, että mies piti kyydittää ambulanssilla sairaalaan. Luita ei onneksi murtunut, mutta magneettikuvien tuloksia jäädään odottelemaan. Myös Masulta jalkansa muljauttivat nuorempi Halmetoja sekä pitkä mies Hyytiäinen. M2Dssa ei tervettä päivää näe.

Viimeisessä erässä PUS taisteli, ja nousi jo 2 pinnan päähän (76-74). Teekkareiden pyristelyt loppuivat kuitenkin viimeistään siihen, kun tänään (poikkeuksellisesti?) koriin osuneen P. Halmetojan kaukaa ja vaikeasta paikasta lähtenyt kolmonen nosti Masun takaisin 7 pinnan johtoon. Teekkarit eivät enää tästä nousseet, ja Masu sai ansaitsemansa pisteet sarjataulukkoon.

Teekkareille jää paljon parannettavaa, jotta keväästä ei tulisi murheellinen. Mutta eiköhän tämä tästä.