Vaikeuksien jälkeen teekkarit saivat haettua sarjapisteet kotiin

Viisikko – Lohja: Järvinen-Laaksonen-Tiainen-Pöyhönen-Kiviste
Viisikko – PUS: Heiskanen-Heiskanen-Tenkanen-Ohtonen-Kaisti
Tuomarit: Jarno Hyytiäinen – Kalju Pluutus

PUS-Basketin kauden kolmas peli pelattiin sarjanousija Lou Basketia vastaan Lohjan perällä Järnefeltin koululla. Teekkareita ilahdutti varsinkin pelin ajankohta, keskiviikko alkuillasta kello 18.30. Pelimatkalla suoraan töistä/koulusta lähteneet Pussilaiset hioivatkin kuvioita muun muassa Työpuheluiden ja välistä jääneen päivällisen korvaavien eväiden parissa. Vaikka ottelu alkoi näin aikaisin, olivat molemmat joukkueet jo hyvissä ajoin paikalla lämmittelemässä, Lohjan mikropoikien vielä pelatessa koulun kentällä.

Pelimatkalla alkanut ja lämmittelyssä jatkunut Teekkareiden ”tätä me ei kyllä hävitä” -mentaliteetti  näkyi myös peliin valmistumisessa. Varmaan ensimmäistä kertaa ikinä (?) Pussilaiset pitivät taktiikkapalaverin ja sopivat pelin tavoitteista Jukka Ohtosen komennuksella. Kaksi ensimmäistä ottelua hävinneet Teekkarit päättivät yrittää keskittyä tässä ottelussa erityisesti puolustukseen, jota oli tarkoitus pelata koko peli koko kentän puolustuksena. Myös levypallot oli tarkoitus voittaa, sillä varsinkin jostain syystä Masua vastaan hävittiin levyt reippaasti. Hyökkäyksessä taas oli tarkoitus keskittyä syöttöihin ja liikkeeseen.

Ottelu alkoikin, kuten oli suunniteltu eli kaksi ensimmäistä levypalloa hävittiin ja ensimmäinen hyökkäys päättyi hutisyöttöön jonka seurauksena palautus. Tästä kuitenkin parannettiin, ja puolustuskin alkoi toimia erityisesti Tenkasen ja Seppälän kovan pallollisen puolustuksen johdolla. Apupuolustuskin toimi satunnaisesti, jonka johdosta nähtiin jopa muutama blokki. Hyökkäyksessä onnistumisia tuli peräti kuudelta eri pelaajalta, Lou Basketilla pisteitä teki pääsääntöisesti Pöyhönen ja Kiviste. Erä 15-22 Teekkareille.

Toiseen erään Lohjan heitot rupesivat uppoamaan paremmin, kun taas Pus-Basket jatkoi tasaisesti ohiheittojen kivitystä ja ensimmäisen erän ero olikin kaventunut kokonaan suhteellisen nopeasti. Puolustuksessa keskityttiin enemmän entisen Pussilaisen Tuomo Järvisen paidan repimisiin kuin itse puolustamiseen ja hyökkäyksessä pakotettiin ratkaisuja niin sanotuilla ”heitän tämän puolustajan läpi” -ratkaisuilla. Teekkareista onneksi Seppälä jatkoi pirteää koko kentän puolustusta ja Kaisti hyökkäyspäässä dominointia (7p. erään), muuten erä olisi hävitty vieläkin selvemmin. Lohjalaisista Tiainen loisti erässä 9 pisteen arvoisesti. Erä 27-19 Lohjalle ja pisteen häviöllä puoliajalle.

Puoliajalla Teekkarit kuitenkin päättivät että tätä matsia ei nyt oikeasti hävitä ja kolmanteen erään tulikin pelaamaan paljon pirteämpi joukkue. Korille ajettiin aggressiivisesti ja puolustuksessa ei annettu helppoja heittoja. Järvisen jatkaessa puolustajan paidan repimistä, Teekkarit keskittyivät tällä kertaa puolustamiseen, jonka kautta saatiin hyviä vastahyökkäyksiä. Erässä nähtiinkin jopa ajoittain hyvän näköistä hyökkäystä, sekä yksi ilmava donkki tehoiluaan jatkaneelta Kaistilta (9p. erään), mikä valitettavasti pamahti takarautaan eikä mennyt sisään. Teekkarit olivat niin innoissaan hyökkäämisestä, että yrittivät erän loppupuolella pelata kuudella kenttäpelaajalla, jonka tuomari kuitenkin huomasi kesken hyökkäyksen. Tuloksena tekninen virhe joukkueelle ja vastustajan pallo. Erä 14-21 PUS-Basketille ja viimeiseen erään lähdettiin 6p. johtoasemassa.

Viimeinen erä mentiin tasaisesti päästä päähän. Puolustus toimi ajoittain hyvin, mutta ajoittain Lohja nosteli helppoja koreja korin alta hyökkäyslevyistä. Ero pysyi suhteellisen tasaisena koko erän, vaikka välillä vaikutti etteivät omat heitot uppoa ollenkaan, niin pysyivät Teekkareiden päät silti kylmänä ja jaksettiin puolustaa kovaa. Vastustajan vielä hermoillessa ja lämmetessä (vaihtopenkillä pelitaktiikaksi neuvottu ”pelataan sikaa”) pystyi PUS-Basket korjaamaan Lohjalta mukaansa kahdeksan pisteen voiton.

Vaikka voitto saatiinkin, niin parannettavaa tuleviin otteluihin silti jäi. Teekkarit olivatkin yksimielisiä siitä, että kahdeksan pisteen voitto Lou Basketista ei ollut tyydyttävä, ja keväällä kotimatsissa pitää voitto olla paljon selkeämpi. Toivottavasti muun muassa puolustuksen nukahtelut saadaan korjattua seuraavaan peliin mennessä, kun vastaan asettuu toinen sarjanousija, MuKi sunnuntaina 25.10. Pirkkolan palloiluhallilla.