Leppävaarassa kohtasi varmastikin kaksi tämän hetken power rankingissa korkeimmalla olevaa joukkuetta, kun Kotkajengi tuli hakemaan kovalle voittoputkelleen jatkoa PUS-Basketin kustannuksella. “Mestareiden kipinä” kuitenkin sammui kun PUS-Basket ampui säälimättömästi raajarikkoisen kotkan taivaalta. Näin PUS-Basket lunasti “huuteluoikeudet” ainakin ensikohtaamiseen (12.3.2017, Pirkkola) asti.

Sitten vielä vastineena Kotkajengin blogikirjoituksen ennenaikaiseen uhoon ja väitteisiin PUS-Basketin ylimielisyydestä (“Viikonloppuna vastassa ylimielinen Pus-basket klo12.30 @Leppävaara.”, “Varokaa Mestareita. Sillä Mestareiden kipinä on nyt sytytetty.” http://www.masubasket.net/joukkueet/miehet-2div-kotkajengi/otteluraportit/kausi-2016-2017/mestareiden-kipina/ ) :

Ei Kotkajengi toki huono ollut ja materiaalista joka käytössä oli, otettiin kyllä kaikki tehot irti. Koko ottelun ajan PUS-Basket piti piikkipaikan, mutta Kotkajengi räpytteli aivan kannoilla. Ottalun kulminaatiopisteeksi muodostui taas kolmas erä, jossa PUS-Basket lisäsi pökköä pesään ja hurjasteli laajan rosterinsa turvin turvallisen tuntuiselle 16 pisteen karkumatkalle. Viimeisessä erässä Kotkajengi osoitti kuitenkin, miksi se on onnistunut kaatamaan viime peleissään Keravan, Topolan ja Hongan ja nousi 10 pisteen iskuetäisyydelle. Laukkasen pari kovaa kuppia kuitenkin lopetti tämän kipuamisen ja voitto PUS-Basketille 84-68.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueelta onnistui totuttuun tapaan vasinkin Kaisti, joka aloitti ottelun vahvasti korin alla. I.Heiskanen antoi hyvää taustatukea kolmosellaan ja kakkosellaan. Ensimmäinen erä ehkä kummaltakin joukkueelta hieman hapuilevaa pelaamista, Nyt PUS-Basket oli kuitenkin heti ottelun alussa valmiina pelaamaan (toisin kuin viime ottelussa) ja tästä ainakin se, että Kotkajengi onnistui tekemään vain 12 pistettä ensimmäiseen erään. Näistäkin 8 syntyi Thompsonin ja Mikkolan vaikeista yksilösuorituksista, joista mainittakoon varsinkin Thompsonin fade-away jumpperit.

Toinen erä oli muuten samaa kuin ensimmäinen: PUSsilaisista mentiin mluvattoman helposti kaarelta ohi, ja toisekseen Kotkajengi sai ihailtavan määrän hyökkäyslevypalloja käsiinsä. Kuitenkin kotijoukkueen pituusylivoima varmisti sen, että PUS-Basket sai parempia heittopaikko ja piti johtoasemansa toisenkin erän jälkeen. Kotijoukkueen hahmoja olivat tässä erässä Laukkanen, joka operoi vahvasti postista, sekä Ohtonen, joka voitti puolustajansa kaarelta. Kotkajengiltä onnistui ainakin Wäänänen, tehden 6 pistettä erään. Puoliajalla tilanne 38-30 kotijoukkeelle.

Kolmannessa erässä PUS-Basketin ylivoimainen materiaali alkoi kantamaan hedelmää, kun tuoretta ukkoa tuli askiin samalla skill-levelillä varustettuna, kun taas Kotkajengin harvat ratkaisijat joutuivat paiskimaan ylitöitä kummassakin päässä kenttää. PUS painoi palloa sisään ja pakotti Kotkajengi-puolustuksen painimaan päätä pidempiään vastaan. Tämä tuottikin tulosta ja Kaisti, Laukkanen, Lohman ja Ohtonen nostelivat helppoja kuppeja korin alta. Kotkajengiä pitivät pystyssä Oljemark ja Dekkari-Varjonen. Oljemark ja Dekkari-Varjonen löysivät ajoittain rakoja ja onnistuivat pääsemään jäljille PUS-Basket puolustuksen heikkouksista. Kuitenkin PUS-Basketin murhaava käsiviidakko piti huolen siitä, että kolmensekunninalue pysyi myös Varjoselle murhamysteerina ja muiden kotkajengiläisten hautapaikkana sinne eksyneille. Oljemarkikin tekikin erän 9 pistettään  kuudella vapaaheitolla ja yhdellä kolmosella.

Viimeiseen erään lähdettäessä PUS-Basket johto vaikutti turvalliselta, mutta Kotkajengin kokokentän agressiivinen ©PERSEALAS-puolustus tuotti PUS-Basketin pelin avaamiselle ongelmia ja Kotkajengi hivuttatui jo 10 pisteen päähän Mikkolan, Dekkari-Varjosen ja Vuollen heittäessä hyvillä prosenteilla vapareita. PUS-Basketin onneksi joukkueesta löytyi myös viimeisessä erässä ratkaisijoita tekemään tärkeitä taitokoreja. Ensin onnistui Laukkanen ja hetkeä myöhemmin pelin ainoa oikea Splashbrother Curry, J.Heiskanen tekemällä 3 pistettä putkeen. Kotkajengin vapaidenkin heittojen kolistessa rautoihin, pisteet ja huuteluoikeus näin ollen teekkareille pistein 84-68.

Toivottavasti tämä raportti lisää löylyä Kotkajengin kiukaaseen, koska olisi mukavaa Pirkkolassa 12.3.2017 saada ihan kunnon treenivastus nousukarsintoja silmällä pitäen. Ottakaa sheriffikin mukaan, niin PUS-basketin kovaotteinen puolustuksen rosvotkopla Goussev, Tenkanen ja Lohman pääsevät ottamaan ihan kunnon showdownin sheriffiä vastaan. Jos sheriffi tämän kolmikon hoitelee, niin Kotkajengillä voi olla mahdollisuuksia tiukkaan otteluun.