Kotkajengi – PUS-Basket 58-89 (29-44)

Maunulan pommisuoja 20:30 ja preseasonin viimeinen harkkamatsi. 15min lämmittelyä takana ja Maunulan kumimatolta alkoi jo tuoksumaan palaneen kengänpohjan käry. Tähän on ehkä osittain syynä uusien teekkaripelaajien nuoruudeninto ja donkkiyritykset.

Peliin lähdettiin avausviisikolla: Haji, Tenkanen, Lohman, Kaisti ja Ohtonen. Räjähtävän alun tahdittavia tekijöitä oli nopeat lähdöt hyökkäykseen ja tehokas viimeistely läheltä ja kaukaa. Toki on mainittava, että Kotkajengin paikat 1 vs. 0 korin alta päätyivät kerta toisensa jälkeen rautoja nuolien teekkarien näppeihin. Lukemat 0-18 taululla, kun peliä siis pelattu 6:28. Aikalisä Kotkajengi.

PUS-Basketilta ensimmäiset vaihdot ja pienoinen hyvänolontunne ja Kotkajengi pääsi kirimään tilannetta muutaman hyvän onnistumisen myötä, tilanne ensimmäisen erän jälkeen 13-24 vieraille.

18-0

Yllä oleva kuva todisteena pelin ratkaisuhetkestä.

Toinen erä painittiin tasaiseen tahtiin ja puoliajalle siirryttiin tilanteessa 29-44. Mainittakoon toisesta erästä vielä, että Lohmanin ja Ohtosen kovien henkilökohtaisten suoritusten avulla pystyttiin ero pitämään yli 10 pisteessä.

Nopea 3min tauko ja kotijoukkueelta myös Holmberg eksyi paikan päälle preseasonin kenraaliharjoitukseen. Tauolla sovittiin, että kun kerrankin on jalkoja liikenteessä paljon, niin yritetään kiristää puolustuksen intensiteettiä. Energialatauksen ilmentymänä toimikin 3. erään 9 pistettä pussittanut Haji (“Mupe”), joka on selkeästi hoitanut omat kesätreeninsä mallikkaasti ja tulos alkaa näkyä. 3. erä helposti teekkareille ja on mukava huomata, että harjoitusotteluiden tuoma kokemus on tuonut jo inasen valoa yhteispelin kehitykseen.

Viimeisellä jaksolla laumaa peluutettiin tasaisesti ja loppuminuutit kuluivat numeroita kaunistellessa. Peli päättyi 58-89 vierasvoittoon ja tästä on hyvä lähteä kohti kauden avausta lauantaina 1.10. Tapiolan Honkaa vastaan. Vielä kun saadaan turhat menetykset karsittua ja yhteispeli toimimaan, niin kaudesta tulee enemmän kuin mielenkiintoinen. Ottelun parhaina palkittiin Mupe, joka energisellä olemuksellaan kokosi 20p, sekä Ohtosen 16p ja Lohmanin 15p tasaiset suoritukset.

Todettakoon vielä, että Kotkajengi on ollut aina PUS-Basketille vaikea vastustaja pelikaudella. Hampaankolossa on varsinkin viime kauden kaksi tappiota ja tuloksellisesti tähän lähdetään hakemaan parannusta kaudella 2016-2017.