Näin se vaan huippu-urheilussa menee ja vanha M2D slougan “Where Amazing Happens” toistaa itseään. PUS-Basket on arkistojen mukaan ollut tappioputkessa Keravaa vastaan siitä lähtien kun Excel -taulukot on keksitty. Torstai-illan miracle teki tähän sääntöön poikkeuksen ja PUS-Basket haki historiallisen vierasvoiton kun Keravan Kori 80 jäi loppuminuutilla jalkoihin 73-78. Tämä oli samalla Keravan ensimmäinen kotitappio kahteen vuoteen!

Tällä kertaa PUS sai jalkeille iskukykyisen ryhmän, kun tehomiehistä puuttui ainoastaan Matti Hautala joka parantelee nilkkaa ToPoLa matsista, Mikäli scouttaukset meni oikein, niin Kori 80 oli liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan. Ottelun ensiminuutit olivatkin Keravan Korinäytelmää, kun kotijoukkue repäisi vakuuttavan 15-2 johdon kun ottelu oli vanhentunut vasta puoli erää. Tästä johtuen äijät kasaan ja AIKALISÄ. PUS-Basketin aikalisät ovat kauden mittaan olleet mielenkiintoisia, kun yksitoista “Teemu Rannikkoa” koittaa kertoa toisilleen miten tätä peliä pitäisi pelata. Onneksi PUS-leirissä on myös Jukka “Möttö” Ohtonen joka osaa tiivistää kaiken strategisen sanoman muutamaan simppeliin asiaan kuten “pitää sulkea” ja “screenit pitää osua”. Ensimmäisessä erässä vierasjoukkuetta kuritti 10 pisteen edestä Alatyppö. PUS sai pienoisen kirin aikaan erän loppuun ja näin tilanne 21-15 ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä päänvaivaa aiheutti Miksu Haanpää, joka parilla kovalla kolmosellaan aiheutti turhautuneisuuden tunteita PUS-leirissä. Ainakun päästiin hieman lähemmäs, niin Keravan konkarit rankaisi takaisin. Aladin jatkoi ensimmäisessä erässä esittämiään pirteitä otteita ennakkoluulottomilla ajoilla ja korinalusmähinöillä keräten puoliaikaan mennessä 7 pistettä. Myös Kaisti oli perinteisen tasavarma suorittaja 8 pisteellään. Tasainen väännön jälkeen puoliajalle tilanteessa 39-31.

Kolmannessa erässä jatkettiin siitä mihin jäätiin ensimmäisellä puoliajalla, kori korista ja kun PUS pääsi iskuetäisyydellä niin Haanpää iski katon / levyn kautta kolmosen inessiiviin. Onneksi HNMKY:n kasvatti Ile Heiskanen osasi käyttää myös omaa lahjaansa upottamalla pari tärkeää kolmosta verkon pohjalle pitämällä PUS-Basketin mukana taistossa. 3. erän kulminaatiopiste kohdistui taas Coach Ohtosen AIKALISÄÄN, jossa pääpaino keskittyi “heräämiseen” ja muutaman kuvion piirtämiseen. Myös allekirjoittaneella alkoi kiehua, kun meinattiin päästä peliin mukaan ja sitten parin nukahduksen takia ollaankin taas 10 pisteen päässä. Kohti neljättä erää tilanteessa 58-51.
Vikaan erään lähtiessä viesti oli selvä. Nyt pitää laittaa Keravan Energian verran virtaa peliin ja antaa vapauttavat extra syötöt hyökkäyksessä, mikäli halutaan voittaa ja todistaa olevamme tämän sarjan kärkijengejä. PUS aiheutti heti erän alkuun Keravalle muutaman menetyksen, kun jalat laitettiin liikkeelle ja alettiin auttamaan kaveria. Hyökkäyksessä löydettin erinomaisilla syötöillä Roslund, joka kiitti vapaista paikoista ja otti muutenkin tärkeitä “möyhintäriboja”. Mikäli ette ole vielä scoutanneet “Borren” mid range jumpperia, niin kannattanee ottaa kaverilta seuraavan kerran heitto pois. Jännitys tiivistyi loppua kohden, kun piste pisteeltä saatiin kurottua Keravan ero umpeen vaikka ottelun pillipiiparikaksikko yritti väkisin kääntää ottelua kotijoukkueelle. 2,5min ennen loppua PUS meni johtoon jo kolmella pisteellä, kunnes ottelun henkeen Kerava tasoitti pelin Kilpeläisen väkevällä and1 ajolla ja Westerholm nosti Keravan johtoon. AIKALISÄN jälkeen Alateppo heitti vielä kylmää vettä niskaan kovalla kolmosellaan. Mitä teki PUS-Basket 1:30 ollessa pelikellossa? Coach Ohtonen yritti pyytää AIKALISÄÄ pöydältä, jolloin pöytä linjasi ettei pelaajat voi pyytää aikalisää vaan sen pitää olla nimetty valmentaja tai joukkueen kapteeni. Myöskään kapteeni (Jokke) ei kuulema voinut pyytää aikalisää, koska oli kentällä. Strateginen pelitaktiikan muutos puolueettomalta pöytästaffilta, hyvä ukot! Mitä sitten tapahtui?

“Ei oteta hätäisiä kolmosia” huutoja oli ottelun kohokohtia viimeisellä minuutilla, kun Spläsh Brothersin vanhempi puolisko Ile sai pallon lapaseen ja murto-osasekunnin kosketuksella pallo läpäisi jo korisukan ja matsi tasoihin! Tähän pari Haanpään missattua wide open kolmosta ja Spläsh Brothersin näytös jatkui. Jokelle and1 hypäri levyn kautta sisään ja Ile kuittasi vielä pelin “ja-yksi” läpiajolla viimeistellen tämän herkkupalan. Veljekset tekivät viimeisessä erässä kahteen pekkaan 17 pistettä. Historiallinen voitto ja kevään nousujohde jatkuu. PUS-Basket porskuttaa kohti seuraavia otteluita kohteenaan sarjakärki ja sukan leikkuu.