Sarjakärki Kerava meinasi kaatua, mutta teekkarit hyytyivät lopussa

Viisikko-Kerava: Viita-Kilpeläinen-Haanpää-Aalto-Westerholm
Viisikko-PUS: Heiskanen-Tenkanen-Lohman-Ohtonen-Kaisti
Tuomarit: Heikki Hakamäki – Ari Mikkola

(Ei videota)

Loppiaisena Keravan 23 asteen pakkasessa oli tarjolla “II-divarin kuntopuntarin kärkijoukkueiden” kohtaaminen: Keravalla ennen ottelua 11 voittoa putkessa, ja PUS-Basketilla 5. Kerava oli liikkeellä “lämpimässä” Killan koulussa melko vahvalla 12-päisellä rosterilla (sivussa ainakin H. Alatyppö), kun taas teekkarit saivat vain 9 pelaajaa kasaan (sivussa mm. myös edelliset 7 PUS-Kerava -peliä missannut I. Heiskanen, ja nelikko Laukkanen-Latvala-Pentikäinen-Seppälä).

Pukuhuoneen hanasta tullut ruskea vesi ei menoa haitannut, kun teekkarit sai juonesta kiinni jo muutaman minuutin pelin jälkeen, ja pelasi pienessä johdossa koko ensimmäisen erän (17-22). PUS onnistui laajalla rintamalla (7 jätkää pisteillä 1. kympillä), vaikka Kerava välillä juoksikin 5 miehen voimin nopeita kovilla prosenteilla. Tauolla PUS-penkillä puhuttiinkin, että tämä matsi tosiaan on voitettavissa.

Toinen erä oli kuitenkin melko murheellinen, erityisesti levypallopelaamisen osalta: keravalaiset pääsivät yksi toisensa jälkeen yrittämään jopa 5 kertaa samassa hyökkäyksessä korintekoa, kun teekkareiden pienikokoisemmat jätkät ja huonosti sulkeneet takamiehet olivat helisemässä. Kerava saikin nopeasti tasoitettua pelin Viidan (14p puoliaikaan mennessä) ja N. Aallon (6p) johdolla.

Puoliajan 39-38 -tilanne muuttui 3. erän alussa teekkareiden 39-45 johdoksi, mutta Kerava ryhdistäytyi aikalisänsä jälkeen nopeasti. Kilpeläinen ja Haanpää varmistivat, että 30min kohdalle päästiin Keravan 2p johdossa. Teekkareilta onnistui erässä lähinnä Tenkanen.

Viimeisessä erässä PUS-rosterista loppuivat mehut: alkuminuuttien jälkeen korinteko tyrehtyi, ja Kerava juoksi taas tavaramerkkiään viiden miehen nopeaa. Ero repesi jo yli 10 pisteeseen, ja päät painuivat teekkarileirissä – korinteossa onnistui lähinnä läpi ottelun huonosti heittänyt J. Heiskanen ja Haanpäätä koko matsin paimentanut Lohman. PUS pääsi vielä kolmosella 6 pisteen päähän, mutta Haanpää vastasi heti seuraavassa hyökkäyksessä kovalla kulmakolmosella suoraan puolustajan naamaan – eikä PUS enää tästä noussut, vaikka loppusekuntien kolmosella (Piispanen) loppunumerot saatiinkin näyttämään alle 10p eroa.

PUS pelasi kuitenkin joulutauon kahteen treenikertaan nähden yllättävän hyvin, eikä tällä pelillä pitäisi sarjasta pudota – vaikka tänään Killan kopissa odottikin kylmät suihkut, joiden vesi taisi tulla suoraan ulkoilmasta. Viime vuotiseen “pelkkää tulikuumaa” suihkuvaihtoehtoon nähden tämänkertainen oli melkeinpä parempi. Ensi viikon lauantaina tarjolla lämpimämmät Leppävaaran vesiputket, ja sarjan häntäpäässä majaileva Lohja.