Allekirjoittanut saapui Karkkilan liikuntahallille noin 30min ennen pelin alkua, peliin latautuneena mutta jo toista kuukautta putkeen penkin päässä. Pelaavasta kokoonpanosta näki heti, että pelihuumoria on tänään ilmassa. Parketilla taisteli sunnuntai-iltana mukavan kokoisen yleisön edessä kaksi tasaväkistä joukkuetta, moni tietämätön ei olisi yleisössä välttämättä uskonut Aalto-Basketin majailevan toiseksi viimeisenä sarjataulukossa. Loistavan nousun ja jännittävän loppuminuutin jälkeen teekkarit joutui jälleen nielemään yhden tasaväkisen kamppailun tappion lukemin 75-71. Esitys oli kuitenkin hyvä ja ainut mikä jäi pahasti hampaankoloon oli että allekirjoittaneella ei ollut penniäkään vaihtorahaa, jotta olisi saanut ostettua hallin pihasta pari makkaraa piilevään pikkunälkään.

Aalto-Basket pääsi lähtemään otteluun 8 pelaajan rotaatiolla. Yllättävä fakta on, että tällä kaudella lähes parhaat pelit ollaan pelattu hieman vajaalla rosterilla ja tämä voi johtua siitä että pelaajat pääsevät pelaamaan pidempiä vaihtoja ja saavat siten pelituntumaa paremmin. Teekkarileirissä kun yleisesti ottaen noudatetaan nuorisuomihenkimäistä “kaikki pelaa” pelistrategiaa. Hyvin nopeasti huomattiin taas, että match-upien puolesta pärjätään loistavasti, osalla pelipaikoista ollaan parempia ja sentteriosastolla jäädään varsinkin Karkkilaa vastaan pieneksi. Alkumatsista Karkkilan terävät heittäjät (Kinnunen ym. sankarit) pääsivät tempaisemaan muutaman “naamakolmosen” sukan pohjalle, mutta teekkareiden väkevät ajot ja hyökkäyslevypalloista (ekalla puoliajalla jo 13kpl) saadut uudet yritykset pitivät Aallon mukana taistelussa.

Karkkila pyrki ahkerasti hyödyntämään Colemania ja Burnettia toistuvalla high-low pelillä, itseasiassa tuohon kuvioon kohdistuikin teekkareiden mustimmat hetket jolloin ero aina pääsi venähtämään. Aikalisän ja erätaukojen välissä sovitut toimenpiteet alkoivat kuitenkin puremaan, kun päätimme brändätä puolustus-strategian “teekkarisäkitys”.

Peli kulminoitui taas viimeiselle 2 minuutille sen jälkeen kun Soinio oli tuonut joukkueen kahdella perättäisellä kolmosella peliin takaisin, sekä myös Valtonen otti homman haltuun muutamalla tärkeällä syötöllä ja onnistumisella. Ajassa 38:20 Lohmanille piirretty päätyrajakuvio tuotti tulosta ja Atte kiri tilanteen summerin soidessa 73-71. Laukkasella oli viimeisellä minuutilla vielä tilaisuus viedä teekkarit johtoon, mutta rautoja nuollen ohi. Harmillinen pallonmenetys vielä ratkaisuhetkillä ja loppu menikin sitten taktikoinniksi. Aalto-Basket ei onnistunut riistoyrityksissä ja aika kului vähiin joukkuvirheitä keräillessä. Burnett sinetöi kahdella vapaaheitolla 75-71.

OTTELUN TILASTOT TÄSTÄ