Syyskausi päätökseen: Voittoputki kasvoi jo 5. pelin mittaiseksi

Viisikko-KaHe: Airas-Anhava-Poropudas-Nietosvaara-Heikkilä
Viisikko-PUS: Heiskanen-Heiskanen-Lohman-Ohtonen-Kaisti
Tuomarit: Tuomas Mantere – Jyrki Salovaara

Vielä lokakuun lopussa PUS-Basketin voittosuhde oli 1-4: pannuun oli tullut kolmen kärkijoukkueen (Kerava, Muki, Pantterit) lisäksi sarjan häntäpäässä olevalta Masulta. Marraskuusta tuomisina oli 4 voittoa, ja joulukuun ainoassa pelissä vastaantulevasta KaHesta lähdettiin luonnollisesti hakemaan voittoputken pidennystä jo viiteen.

Munkka on kuitenkin ollut teekkareille perinteisesti vaikea paikka pelata, kun “Heikkilä heittää aina sisään” ja “miten ne Kahen jätkät itsekään jaksaa sitä samaa Rammsteinia lämmittelymusiikkina jo kymmenettä vuotta putkeen”. Tällä kaudella Kahella on kuitenkin ollut vaikeuksia saada rosteriinsa riittävästi kokenutta kalustoa (vaikka Anhava onkin palannut ruotuun), ja penkkiä on jouduttu täydentämään “omilla” junnuilla. Uusia naamoja oli ainakin Puhussa M1DBtä samalla pelaava 207-senttinen Ilmari Toikkanen (#5) ja pirteästi pelannut 97-syntynyt Jonis Heikkinen (#55).

Teekkarit sen sijaan pelasivat ensimmäistä kertaa kauden aikana 12-miehisellä rosterilla, vaikka tyypillisesti 10 jätkänkin saaminen kehiin on ollut vaikeaa – mahdollisesti hommaan vaikutti pelin jälkeen oleva saunailta. Tarkoitus oli “juosta vanhoilta äijiltä jalat alta”, mutta heti 1. erästä alkaen oli selvää että suunnitelmat jäävät taas kerran puheen tasolle. Tosin aivan alkuminuuteilla PUS nousi jo 10-2 johtoon, ennen kuin Nietosvaara (4p erään) ja Poropudas (matsin kaikki 5p ekassa erässä) nostivat Herrat takaisin jaloilleen – vaikka Poropudas ottikin sitten perään mussutus-teknisen (Airas: “Miksi?!”).

Matsi pysyi tasaisena myös toisessa erässä: teekkarit onnistuivat tasaisella rintamalla (8 jätkää pisteille erässä!), kun taas flunssaisena pelannut Kahen Nietosvaara sai puoliaikaan mennessä kasaan jo 14p. Vaikka tulostaulu osoitti pelin tasaisuuden, nähtiin jo toisen erän loppupuolella esimakua matsin suunnasta, kun Kahen pelirakentelusta vastannut Airas sai kahdesta peräkkäisestä (ja myös kyseenalaisesta) tilanteesta 3. ja 4. virheensä, ja Kahen penkin suunnalta alkoi tulla Rammsteinilta kuulostavaa kommentointia. Puoliajalle teekkarien 3p johdossa.

PUS ei kuitenkaan kolmannessakaan erässä saanut peliään rullaamaan toivottuun malliin, vaan Toikkanen ja Airas aiheuttivat teekkareille jatkuvaa päänvaivaa. PUSn Lohmanin 8p tulivat kuitenkin tärkeisiin väleihin, ja johtoasema saatiin pidettyä.

Viimeisessä erässä Kahe lopulta hyytyi: Nietosvaaran puolikuntoisuus alkoi näkyä (0p toisella puoliajalla), Airas joutui olemaan penkillä pitkiä aikoja, ja Heikkilä saatiin pidettyä riittävässä kurissa (7p kuitenkin erään). Teekkareille matsin ratkaisi lopulta I. Heiskanen kahdella kovalla kolmosellaan – eikä toki ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kahe sai vielä pienen runin loppuun, mutta teekkarit pystyivät melko hyvin vastaamaan, ja lopulta tauluun saatiin +12p voittolukemat.

Syyskausi siis pakettiin viidennellä peräkkäisellä voitolla – tästä on hyvää jatkaa. Seuraava vastassa (jo loppiaisena) kaikki matsinsa voittanut Kerava.