Aalto-Basket avasi kauden Lauantai-iltana tarmokkaalla voitolla. Kartanon Herrat kaatuivat Töölön Kisiksellä uskomattoman comebackin seurauksena 65-70.

Joukkueen yleinen tunnelma ennen ottelua oli itsevarma, mutta samaan aikaan myös varautunut. Viime vuoden 3. sija oli kaikilla kirkkaana muistissa. Silti kauden avaukseen liittyy aina tietty nihkeys.

Ensimmäisessa erässä Aalto-Basket otti vakuuttavan johdon. Intensiteetti oli korkea ensimmäisestä tilanteesta lähtien. Pisteitä kertyi alkuun varsinkin David Adame-Carillon ja Aron Dahlbergin kolmosista.

Rosterissa oli myös Lauantaina kolme uutta tulokasta, Reko Penttilä, Rene Jokinen ja Markus Muilu, joiden keskipituus on lähellä kahta metriä. Lisäpituus näkyikin selvästi kentällä.

”En muista millon viimeks oltais saatu hyökkäyslevyjä näis matseissa”, totesi joukkueen konkari Olavi ”Ola” Goussev.

Erät 2 ja 3 olivat Aalto-Basketille vaikeat. Pelissä oltiin mukana, mutta toisen erän puolessa välissä Kartanon Herrat menivät johtoon, ja kolmannessa erässä johto kasvoi jo yli kymmeneen pisteeseen. Joukkue oli yhtä mieltä siitä, että tuomareilta tuli tällä jaksolla paljon virheellisiä tuomioita. Silti leuka pysyi ylhäällä.

Neljäs erä alkoi myös nihkeästi. Kellossa oli enää 5 minuuttia, ja eroa oli jo 13 pistettä. Sitten jokin muuttui. Joukkueen espanjalainen heittotykki aloitti viimeisen erän takaa-ajon itsevarmalla kolmosella. Se oli hänelle ottelun viides osuma kaaren takaa.

Tämän jälkeen joukkueen tulokkaat Rene Jokinen ja Markus Muilu takoivat 10 pistettä kahdestaan. Jokinen pääsi leikkauksilla vapaisiin lay-uppeihin ja Muilu mähisi korin alta kaksi and-1:a asenteella sisään. Jokaisessa välissä koko joukkue juoksi takaisin omaan päätyyn ja piti vastustajan hyökkäysyritykset toivottomina.

”En ole hetkeen pitänyt samanlaista meteliä, kuin tänään Markuksen kahden and-1:n ja Renen takaovileikkauksen jälkeen.”, kommentoi Jonatan Lygdman.

Täydellinen alku Aalto-Basketin kaudelle. Ottelun jälkeen Antti Laukkanen johdatti väen olutravintolaan ansaituille voittokaljoille.