Aalto-Basket matkasi kauden toiseen otteluun Jyväskylään JyWen vieraaksi. Jo perjantaina Jypinkylään saapunut vierasjoukkue latasi akkujaan Omenahotellin pehmeissä lakanoissa ja lähi Nesteen buffetaamupala kruunasi otteluun valmistautumisen. Ylimääräisen latauksen teetti vielä viime kaudella joukkueen riveissä pelanneen Jukka “Sohva” Ohtosen kohtaaminen, sekä uutinen siitä että JyWen kokoonpanoon on liittynyt 41-vuotias taskuraketti Glenn Stokes jolla on takanaan kohtalaisen kova ammattilaisura.

Ottelun kulkua:

  1. erä starttasi tasaisesti ja molemmat joukkueet vähän tunnustelivat miten ja millä temmolla tätä peliä tullaan pelaamaan, intensiteetti vastasi 2. -divarin tasoa. Aalto-Basketista väläytteli lähinnä Kaisti ja Roslund, joiden avulla peli saatiin pidettyä tasaisena. JyWen 208cm Barry Jr. Winslo sai palloa liian lähelle koria, josta järkälemäinen sentteri nosteli melko helpon oloisesti koreja. Basket.fi:ssä 110kg mainitun Winslon paino saattaisi olla tämän päivän puntarin mukaan lähempänä seuraavaa kymmenlukua. Ensimmäinen erä 16-15 JyWelle.
  2. erän alku oli edeltävän erän jatkumo. Aalto-Basket ei saanut hyödynnettyä vahvuuksiaan, jotka käytiin ennen peliä läpi. JyWellä oli vain 7 pelaajaa kokoonpanossa, joten pitäisi päästä nopeisiin, ryminällä levypalloihin ja palloa mismatch -tilanteisiin. Erän loppuun tuli turhan monta menetystä, kun kettumaisen ovela Glenn Stokes pääsi riistämään palloja muutaman putkeen ja JyWe rankaisi niistä nopeilla hyökkäyksillä. Aleksi Kantonen ja kumppanit pääsivät muutenkin usein purjehtimaan palloscreeneistä suoraan korille ja avut olivat myöhässä. Myös JyWen testaama paikkapuolustus häiritsi hyökkäyspeliä ja kun kaukoheitot eivät osuneet niin puoliajalle lähdettiin 43-36 tappioasemassa.
  3. erän alku oli ehkä koko ottelun synkin. Aivopierujen säestämien menetyksien avulla JyWe pääsi jo 16 pisteen johtoon. Lisäksi Lehto pääsi naulaamaan pari vapaata kolmosta kun apupuolustus joutui tippumaan liikaa Stokesin käyttämien palloscreenien avuksi. Aalto-Basket reagoi aikalisällä, jossa kyseenalaistettiin “ollaanko me todella näin huonoja..”, tähän todettiin yhteishenkeen että “eihän me nyt ihan näin huonoja olla..”. Erän loput 4 minuuttia olivatkin sitten Aalto-Sirkusta, sillä JyWen paikka saatiin räjäytettyä useaan kertaan Lohmanin naulatessa kaksi isoa kolmosta putkeen. Valtonen näytti kiritilanteessa osaamistaan vikkelillä ajoilla ja Tenkanen tiputteli syöttöjä Kaistille korin alle, ladies and gentlemen it’s a ball game! Viimeiselle neljännekselle 64-61 tilanteessa.
  4. erän alussa saatiin säilytettyä sama energia ja varsinkin Hautala näytti esimerkkiä apupuolustuksellaan kolmella perättäisellä riistolla. JyWe joutui palaamaan takaisin miespuolustukseen, kun Hautalan ja Kaistin henkilökohtaiset suoritukset rikkoivat kotijoukkueen paikan. Pirteästi aloittanut kotijoukkueen Kantonen saatiin pihteihin ja jäljelle jäi enää vikkelän Stokesin ja härkämäisen Winslon puolustus. Winslo saikin kolmannen hyökkääjänvirheen saattelemana viidennen virheensä 4min ennen ottelun loppua, joka nostatti Aalto-Basketin leirissä toiveita ensimmäisten sarjapisteiden nappaamisesta. Ottelun loppu mentiin Stokes vs. Aalto-Basket teemalla. Oltiin joko pisteen verran johdossa, tai pisteen perässä. 1:24 peliä jäljellä ja Kaisti vie vierasjoukkueen 85-86 johtoon kääntyvällä hypärillä. 0:44 peliä jäljellä ja mahdollisuus kasvattaa johtoa = Stokesin riisto ja ohiheitto, Kantosen hyökkäyslevypallo ja Stokes naulaa kulmasta JyWen johtoon 87-86 kun kellossa 00:31. Viimeiseen hyökkäykseen lähdettiin hieman hämillään (mehän voidaan voittaa tää peli, mutta mikäs setti vedettäis?). Ajo keskelle ja herpaantunut syöttö johon Ohtonen pääsi väliin = menetys. Tenkanen lähti riistämään Stokesilta palloa 00:06 kohdalla ja uusien sääntöjen puitteissa tilanteesta tuomittiin EU-virhe. Stokes heitti toisen sisään (88-86) ja sivurajan jälkeisessä virheessä Ohtonen pääsi vapaaheittoviivalle sinetöimään ottelua. Ensimmäinen ohi ja toinen tahallaan ohi kun kellossa oli vain 1,1sek jäljellä, näin ollen Aalto-Basket kaatui saappaat jalassa 88-86.

Kun liian usein keskitytään negatiivisiin asioihin, niin heitetään tähän muutama positiivari:

+ Erinomainen taistelu ja paluu 16 pisteen tappioasemasta, todellinen joukkuesuoritus
+ Atte Lohmanin tupla-tupla (12/10)
+ Jere Valtosen pirteä ja itseluottamusta huokuva peli
+ Oliver Kaistin dominointi jatkuu miesten 1. B -divisioonassa
+ Levypallojen voitto 36-42

Viime kautena Aalto-Basketin riveissä pelannut Jukka Ohtonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen päänahan nappaamisesta: “Katsoin Aalto-Basket vs. Bisons -ottelun nauhalta, enkä pystynyt katsomaan toista puoliaikaa kun peli näytti niin hirveältä. Täytyy myöntää, että Aalto-Basketin leirissä on tapahtunut pelillisesti viikossa paljon. Vastustaja oli tänään organisoitunut ja vaarallinen.”

Ottelun tulokseen eniten vaikuttaneet tilastot:

JyWe: Stokes 23/3/6 syöttöä, Winslo 20/7, Lehto 16/5, Kantonen 13/6/7 syöttöä
Aalto-Basket: Kaisti 23/3, Hautala 19/8, Lohman 12/10, Valtonen 12/3, Tenkanen 7 syöttöä

Täydet tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?game_id=3841179&season_id=97971

Joukkue jää viettelemään Jyväskylään lauantai-iltaa ja matkaa sunnuntaina Äänekoskelle, jossa vastaan asettuu Huima klo. 17:00. Sarjapisteiden metsästys jatkuu..