Lauantai-illan huumaa Järvenpäässä

Aalto-Basketin yhdeksän pelaajaa ei keksinyt lauantai-illalleen parempaa tekemistä kuin lähteä Järvenpäähän pelaamaan M2D-koripalloa. Ja mitäpä parempaa sitä voisikaan keksiä. Syksyllä kotikentällään Järvenpään kertaalleen voittanut Aalto lähti otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Tosin Järvenpään tunnetusti äänekäs kotiyleisö tasoittaisi tilannetta.

Aalto aloitti ottelun vahvasti ja meni hyvin toimineen pallonskriinipuolustuksensa voimin jo vajaan 10 pisteen johtoon. Aallon jalka liikkui paremmin ja hyviä heittopaikkoja tuntui löytyvän joka hyökkäyksessä. Aalto kuitenkin tyypillisesti teki ottelusta vaikean lähtemällä mukaan tuomarien kritisointiin. Tuomarit huomauttivatkin puoliajalla aiheellisesti, että jos molemmat joukkueet valittavat tuomarille samasta tilanteesta, niin tuomari ei ole ainakaan ainoa syyllinen. Tunnelma olikin kuuma koko illan ajan, mutta lopulta tilanne pysyi hallussa eikä pahempia ylilyöntejä nähty. Mussutuksen myötä ottelu pysyikin tasaisena neljännelle jaksolle asti.

Viimeisellä kympillä Aalto näytti menevän menojaan, kun mm. Dahlberg ja Hautala tevät kentällä täysin mitä halusivat. Johto oli jo reilut 10 pinnaa muutama minuutti ennen loppua. Asiaan kuuluu kuitenkin perinteinen sulaminen ja vastustajan päästäminen mukaan voittotaistoon. Pari helppoa missattua layuppia, kaverilta muutama levyn kautta kolmonen säkkiin ja eroa 1 pinna. Kanerva laittaa yhden vaparin sisään ja Jakarit pääsee heittämään vielä kolmosella pelin voitosta. Heitto kuitenkin ohi ja Aallon voitonjuhlat käyntiin.

Ei se helpolla tullut, voitto tuntuu kyllä hyvältä. Sitä paitsi 2 pinnan voitto on jotenkin maukkaampi kuin 15 pinnan, vaikka olisikin heikolla lopulla itse päästänyt vastustajan mukaan peliin. Kaksoiswee kotiin ja karsintaovi on vielä raollaan!

[metaslider id=1953 cssclass=””]