Kauden kuudes ottelu vei itseluottamusta uhkuneen Aalto Basketin Hyvinkäälle, jossa ottelu kotijoukkue Hypoa vastaan oli ajoitettu ystävällisesti alkamaan tiistai-iltana kello 20.45. Tästä huolimatta nuoret teekkarit päättivät olla lahjomatta kotijoukkuetta, ja olivat jälleen hankkineet rosterin täyteen nälkäisiä pelaajia. Suunnitelmissa olikin juoksuttaa Hypon kokenutta, mutta kapeaa kuuden hengen rosteria alusta lähtien.

Ottelu lähti kaudelle ominaisesti liikkeelle verkkaisesti, ja Aalto Basket nyörtyi ensimmäiselle erätauolle 12-22 tappioasemassa. Joukkueemme usko oli kuitenkin vahva, sillä olihan huikeista nousuista tullut jo lähes tavaramerkki kauden aikaisemmissa otteluissa. Niin kävi myös tällä kertaa – joskin puhtia riitti vain toiselle neljännekselle.

Aalto Basket ei toisella puoluskolla kyennyt missään vaiheessa toteuttamaan omaa peliään vaaditulla intensiteetillä vaikka jokainen tiesi, miten pelin saisi käännettyä voitoksi. Tarvittiin hyvää mies- ja joukkuepuolustusta merkittyihin pelaajiin sekä liikettä hyökkäyspäähän.

Lopulta väsyneen oloinen Aalto Basket taipui 42 pistettä tehneen Timo ”Tiki” Turusen käsittelyssä vain varjoksi itsestään, ja 70-86 tappio jätti jokaiselle hampaan koloon kevään revanssia ajatellen. Tästä huolimatta teekkarit nousivat heti tappion ylle ja totesivat tyynesti: ”Tämä oli hyvä opetus pitkää kautta varten.”

[metaslider id=1953 cssclass=””]