Aalto-Basketin kokoonpano majaili koko viikonlopun Jyväskylässä perjantaista lähtien ja päätti retken Äänekoskelle sunnuntaina. Lauantain JyWe tappiosta sisuuntunut Aalto-rykmentti olikin valmis uuteen taistoon ja lähti nälkäisenä metsästämään kauden ensimmäisiä sarjapisteitä.

Allekirjoittaneella hieman pata jumissa kahden peräkkäisen kahden pisteen tappion johdosta. Toivottavasti näistä sepustuksista saa jotain irti ottelun kulusta:

Pelistä ei puuttunut energiaa ja latausta ensimmäisen puolikkaan alussa ja Aalto-Basket pyrki järjestelmällisesti pelaamaan palloa mismatch tilanteisiin Kaistille, Hautalalle ja Roslundille. Sisäpeli on meidän vahvuus, jota pitäisi saada hyödynnettyä paremmin ja tällä kertaa Huiman agressiivinen takamiesten puolustus sekoitti pelien avausta liikaa, tähän onkin kiinnitettävä huomiota tulevien viikkojen treeneissä. Valtoselta kuitenkin hyvä alku kun Huiman takamiehet ottivat ylhäältä kiinni, ei muutakuin isompaa vaihdetta, ohi ja korille. Alusta asti painotettu Sami Mäntymaan puolustus toimi loistavasti ja kaveri ei päässyt yhteenkään tasapainoiseen ratkaisuun. Huiman kaukoheittojen kolistellessa rautoihin Aalto-Basket pääsi kasvattamaan johtoa tasaisen tappavaan tahtiin ja puoliajalle lähdettiin vierasjohdossa 29-34.

Puoliajalla puhuttiin, että pelataan nyt täysin Huiman tasoa ja meidän pitäisi johtaa tällä hetkellä peliä “joku kakskyt”. Peliin rauhallisuutta ja pelataan palloa sinne missä ollaan vahvoja. Kolmannen erän alku olikin erinomainen ja irtiottoa tahditti Hautalan, Kaistin, Aladinin ja Stahlin henkilökohtaiset suoritukset. Mäntymaalle oli kertynyt jo kolme virhettä ja kaveria pyrittiin haastamaan aina kun mahdollista. Kolmannen erän puolivälissä näyttikin siltä, että peli vihdoin repeää ja vierasjoukkue pääsee rullaamaan kotimatkalle kohti pk-seutua sarjapisteet taskussa. Ero kasvoi 27min kohdalla jo 13 pisteeseen, jonka jälkeen alkoi se surullisen kuuluisa musta jakso jolloin ei perinteisesti onnistu mikään. Seuraavat 8min Huimalle 15-0, terveppä terve!

Huima meni ensimmäisen kerran siis johtoon 33:23 kohdalla, jonka jälkeen peliä pelattiinkin loppuminuuteille asti kori-korista. Tenkanen ja Valtonen pääsi tiputtelemaan Kaistille ilmaisia kuppeja ajojen päätteeksi ja toisessa päässä Boyd-Pohjonen kaksikko antoi samalla mitalla takaisin. 39:20 ja ottelun viimeinen minuutti, Roslund tasoittaa 58-58 ja heti perään toisessa päässä joutuu rikkomaan Mäntymaata joka naulaa toisen vapareista säkkiin. Joukkue päättää ottaa aikalisän kun pelikellossa on 24,9sek ja ollaan pinna perässä 59-58. Pick’n roll tilanne käyntiin Kaistin kanssa, pallo muutamalla syötöllä Kaistille joka vetää perinteisen vasurin hypärin kolmen sekunnin jatkeelta kulmasta ja tämä valitettavan harvinaisesti ohi! Tilanteessa kuitenkin hereillä Tenkanen joka nappaa Boydin yli hyökkäyslevypallon ja pelaa sen viereen Roslundille vapaaseen heittopaikkaan kun kelloa noin 10sek jäljellä. Roslund antaa huonon syötön ja joudutaan rikkomaan Boydia, joka laittaa toisen vaparin säkkiin. 1,7sek jäljellä ja Hautala saa vielä juoksusta kaukoheiton, ohi ja game over. Pettymys on älytön, sillä viikonlopun matseissa alisuoritettiin pahasti ja ratkaisuhetkillä pallo pyöri valitettavasti vastustajille. Nämä pelit pitää hoitaa jatkossa, pystymme haastamaan tässä sarjassa kaikki joukkueet.

Katseet kohti ensi viikkoa ja Hyvinkään Pontevan kohtaamista Leppävaarassa lauantaina.