14.1.2017

Kevätkausi avattiin Summahallilla klo. 16:30 alkaneessa ottelussa. Tasavahvoista joukkueista PUS-Basketilla oli tällä kertaa terävämpi lataus ja vierasjoukkue haki erittäin tärkeän voiton sarjakärjestä lukemin 59-69.

Jokainen “peluri” tietää tunteen, kun palaillaan joulutauolta vuodenvaihteen jälkeen takaisin parketille ja ensimmäinen viikko treenatessa menee siihen kun yritetään sulatella silavaa sisäelinten ympäriltä jotta pystyisi tehdä vasemman käden lay-upin. Alkulämpöjen donkeista olikin jo havaittavissa, että valmiita ollaan..

PUS marssi kevätkauden avaukseen viisikolla: J. Heiskanen, Tenkanen, Hautala, Roslund ja Kaisti. Todettakoon, että Hongalta taisi puuttua vain Svärd kokoonpanosta joten kotijoukkue marssi otteluun myös paperivahvalla kokoonpanolla. Pari ensimmäistä hyökkäystä päätyi puolin ja toisin seinille hermostunein tunnelmin, mutta muutaman peliminuutin jälkeen homma lähti rullaamaan M2D näytöstyyliin. Ensimmäisestä erästä lähtien päästiin myös toteamaan tuomarikaksikon leppoisa päivän linja, eli korin alla sai vääntää ja käyttää myös vuosien aikana opittuja kyynärkoukkuja. Tasavahva ensimmäien erä päättyi 18-20.

Toiseen erään lähtiessä käytiin läpi muutama kikka, millä päästäisiin purkamaan Hongan match up puolustusta (näitä on käytävä peleissä läpi, kun Pohjois-Haagan koulussa ei mahdu). Samassa hengenvedossa terveiset Espoon kaupungille. Uskokaa tai älkää, mutta PUS-Basketilla oli otteluun lähtiessä sovittu puolustus-strategia jota hyödynnettiin kokonaisuutta katsoen mainiosti. Ei kuitenkaan paljasteta liikaa, sillä scouttaus M2D:ssä on kovaa tasoa onhan meillä otteluvideot ja kaikki. Puolustuksen, sekä Kaistin (6p) ja Hautalan (7p) ansiosta toinen erä PUS-Basketille 10-17 ja puoliajalle johdossa 28-37.

Kolmas erä on tällä kaudella ollut useasti hankala ja niin oli tänäänkin. Kaisti (6p) jatkoi vahvoja otteitaan, mutta muilta ei hirveästi kolmanteen erään tukea löytynyt. Joukkuevirheet tuli ajoissa täyteen ja Honka pääsi iskemään vapareita Gummeruksen (9p) johdolla Pussin pohjalle. Hädän hetkillä PUS-sotureilla on useasti tapana levitellä käsiä tuomareille kun pilli ei soi, mutta onneksi taktinen aikalisä katkaisi ylenpalttisen suunsoiton. Turhat virheet kuitenkin päästivät Hongan mukaan peliin, erä kotijoukkueelle 16-11.

Viimeiseen erään lähdettiin siis jännittävissä merkeissä. Pitkään näytti siltä, että Honka hengittää niskaan ja tulee ohi. On kuitenkin nostettava hattua meidän isoille miehille, jotka teki ison duunin Ebelingin ja Gummeruksen kanssa korin alla. Tässä skarppasi varsinkin Roslund, tuttavalliselta nimeltään Borre joka on tehnyt rämäpäisyydestään tuotemerkin M2D:ssä. Borre oli myös ratkaisevassa roolissa hyökkäyspäässä scoraten 6p tärkeisiin paikkoihin. Voiton h-hetkiä oli Tenkasen vapauttava kolmonen, kun peliaikaa oli jäljellä noin 4min. Myös Goussevin kahden pisteen “leaning lay-up” tuli elintärkeen kohtaan 2:30 kohdalla. Ottelun hahmo oli kuitenkin jälleen kerran Oliver “Paisti” Kaisti, joka vahvoilla viimeisillä suorituksilla naulasi Hongan arkun kiinni.

Loistava kevätkauden aloitus, jonka myötä on mukava hyökätä Korijarien kimppuun ensi viikolla Leppävaarassa. Tervetuloa!