Viisikko – Honka: Pekonen-Lakonen-Laukkanen-Hattula-Koivisto(L)
Viisikko – PUS: Aladin-Tenkanen-Seppälä-Piispanen-Ohtonen
Tuomarit: Masa Kaminen – Mitch Iverson

(Ei videota)

Illan ottelusta ei jäänyt erityisesti kerrottavaa: ottelu oli merkityksetön kummallekin joukkueelle (tosin teekkarit hakevat vielä M2D-pronssia, joten voitto kyllä kelpaisi, mutta sarjapaikka oli varmistunut jo aiemmin). Hongan sarjapaikka luultavasti varmistuu vasta putoamiskarsintojen jälkeen, joihin joukkue varmuudella joutuu – kaksoislisenssillä pelaavia “huippujunnuja” on seuralla kuitenkin melko mukava määrä takataskussa karsintoja varten.

Tällä kertaa Hongan A-junioireiden parhaimmisto ei ollut PUS-Basketia vastassa, vaan vastustajan rosteri koostui lähinnä 1998 ja 1999 -syntyneistä lukiolaisista + 1982 syntyneestä Lauri Koivistosta (87-ikäluokan Antti Koivisto oli katsomossa syömässä hampurilaisia, eikä pelannut). Itse ottelussa Honka nousi nopeasti 4-0 -johtoon, kunnes PUS-Basket otti ottelun haltuun. Ensimmäinen kymppi 9-24. Toinen kymppi 13-23, ja puoliajalle tilanteessa 22-51.

Kolmannessa erän jälkeen tilanne oli jo 29-76. Tällaista johtoa ei teekkareilla vähään aikaan ole ollutkaan. Kuvaavaa oli, että katsomon ovesta sisään 3. erätauolla tullut Honkaa kannattava mieshenkilö tuli katsomoon, katsoi tilanteen, nosti kätensä otsalleen pettymyksen merkiksi, ja poistui saman tien katsomosta. Mahdollisesti tästä ryhdistäytyneenä Honka teki 4. erän ensimmäisellä 2 minuutilla 9 pistettä, ja lopulta jopa voitti viimeisen kympin (22-20). Näin ollen lopputulos 51-96 jäi aikakirjoihin.

Teekkareilta tuli onnistumisia laajalta rintamalta, ja 5 kaveria pääsikin yli 10 pisteen. Matsin ainoana mainittavana pelisuorituksena oli teekkareiden Antti Laukkasen “köyhän miehen” And1 Mixtape -crossover nopeassa hyökkäyksessä, jossa Laukkanen chippasi pallon eteensä pomppuun, ja otti sen takaisin haltuun juuri ennen kuin puolustaja nielaisi syötin, ja tuloksena Laukkaselle 2 pistettä. Teekkareilta nähtiin myös muutama “köyhän miehen” no-look syöttö, jotka pääosin menivät päätyrajasta yli (mm. J. Heiskasen toimesta).

M2D_scoresheet_2016-03-13_Honka-PUS

Teekkareiden kautta on enää 1 ottelu jäljellä – vastassa putoamiskarsintoihin joutuva Dynamo, lauantaina 19.3 klo 13:30 Leppävaarassa.