Takki auki peliin lähtenyt Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys kokosi lyhyen alkunukahduksen jälkeen joukkonsa ja purjehti Aalto-Basketin kustannuksella helpohkoon 100-79 voittoon Malmin palloiluhallilla. Näin ollen HNMKY jatkaa suvereenisti sarjakärjessä.

Ottelun alku oli Aalto-Basketin puolesta kova, kun Hautala painoi päättävästi korille useamman kerran putkeen vieden atleettisen olemuksensa äärirajoille. Peli näytti jopa hetken siltä, että pitäisikö Aalto-Basketin olla sittenkin sarjakärjessä? HNMKY pääsi kuitenkin peliin mukaan kovalla pelitemmolla ja taistelutahdolla, vilkku päälle ja ohi. On todettava, että tänään kentällä oli useamman kertaa viikossa treenaava koripallojoukkue ja sitten Aalto-Basket. HNMKY on varmasti yksi sarjan urheilullisimpia ja kovakuntoisimpia jengejä, joka jaksaa painaa koko kentän prässiä vaikka läpi ottelun kun penkiltä pystyy heittämään jatkuvasti sisään tuoreita jalkoja.

Hyvän alun jälkeen ottelu alkoi lipsua teekkareiden käsistä. Levypallotaistelut hävittiin joka kolmannessa tilanteessa ja menetyksiä tuli vuoronperään harhasyötöistä ja huonosta pallonkäsittelytaidosta. Lisäksi HNMKY pääsi naulaamaan usean vapaan kolmosen vastapalloon. Peliä ei saatu millään organisoitua ja kaikilla oli kova tahto painaa pallo lattiaan tai kainaloon heti syötön saadessa. Ei muuta kuin back to work ja parketille. Ensimmäisen puoliajan tulos ei siis ollut edellämainittujen tapahtumien puitteissa yllätys ja nuoret miehet kruisailivat jo turvallisen tuntuisessa 54-36 johdossa.

Kolmannen erän alku oli aloitusviisikolta pyllistys, HNMKY scorasi taas joko nopeista tai hyökkäyslevypalloista. Ero kasvoi nopeasti noin 30 pisteeseen eikä kakkosviisikkokaan päässyt kuromaan eroa yhtään tiukemmaksi. Vastustajalta varsinkin Tahvanaisen Sami ja Eboreimen Jyri olivat pirteällä pelipäällä kellottaen kovia sprinttejä nopeisiin lähdöissä.

Neljännessä erässä teekkarit löysivät hieman pelihuumoria varsinkin Laukkasen johdolla. Aallon oma Antti “Diaw” Laukkanen hassutteli 11 lähes perättäisellä pisteellä, joista kolme heittoa lähti kaukaa. Mainitsemisen arvoista on myös Matti Hautalan “beastmode” näytit 26 pisteellä. Ottelu päättyi turvallisen välimatkan turvin HNMKY voittoon 100-79.

Ensi viikolla treeneissä tullaan harjoittelemaan takuuvarmasti vapareita, kun tämän päivän recordilla 10/21 ei tule kesää edes päiväntasaajalla. Jokaisen jätkän pitää parantaa omaa tilannekovuutta varsinkin levypallopelaamisessa, sekä kovan prässin alla. Loppujen lopuksi asenne ratkaisee paljon ja sen löytämiseen on tehtävä töitä, jotta tulevana lauantaina kaatuu RaPy.

Ottelun täydet tilastot:

TÄSTÄ