Leppävaarassa nähtiin lauantaina tasainen ottelu puoliaikaan asti. Puoliajan jälkeen HNMKY kuitenkin osoitti Aalto-Basketille miksi se komeilee sarjataulukossa kolmantena, kun taas Aalto-Basket on viimeistä edellisenä.

Ensimmäisellä puoliajalla Aalto-Basket jopa ajoittain hallitsi ottelutapatumia. Hyökkäyspäässä kuviot pyörivät hyvin ja pallo vaihtoi mallikkaasti omistajaa ennen laadukasta heittoa. Aalto-Basketin hyvä puolustuspeli ja hämmentävä puolustusmuoto tuottivat HNMKY:lle varsinkin ensimmäisessä erässä ongelmia. Aalto-Basket karkasikin parhaimmillaan ensimmäisen erän aikana jo 26-14 johtoon. Pikkuhiljaa HNMKY kuitenkin löysi väyliä ja leikkauksia Aalto-Basketin hyvin toimineen puolustuksen keskelle.  Toisessa erässä tämä jakui ja lisäksi HNMKY alkoi löytää heittäjilleen palloa. Varsinkin Seagullsienkin kokoonpanossa välähdellyt Sakari Laakso oli Aalto-puolustukselle vaikea pideltävä. Myös hyökkääminen muuttui toisen erän vanhentuessa enemmän ja enemmän alkukauden sankaripalloon ja yksinyrittämiseen, kun HNMKY sai kovemmalla puolustuspaineella lopetetua Aalto-Basketin pallonliikkeen. Vaikka HNMKY hivuttikin itsensä pikkuhiljaa takaisin Aalto-Basketin rinnalle, niin ottelu pysyi koko ajan varsin tasaisena vääntönä.

Puoliajan lähestyessä Aalto-Basket sai “viimeisen hyökkäyksen”. Kuvion päätteeksi Takala saikin heitettyä laadukkaan heiton. Valitettavasti pelikelloon jäi kuitenkin viisi sekuntia aikaa, jotka Laakso hyödynsi kylmänviileästi heittämällä siniviivalta buzzer beaterin sisään. Näin HNMKY pitkälle tauolle kolmen pisteen johdossa 42 – 45.

Kolmanteen erään lähdettiin siis pieneltä takamatkalta. Ottelu jatkui vielä kolmannessa erässä varsin tasaisena ja jos ensimmäiset kaksi erää olivat varsin iloista hyökkäyspelaamista kummaltakin joukkueelta, niin kolmas erä oli ennenkaikkea kovaa puolustuskamppailua. HNMKY oli tässä vähän terävämpi ja tuntuikin että HNMKY:n kädet olivat joka syötön välissä ja peittämässä syöttökulmia. Muuten Aalto-Basketin peli rullasi vieläkin varsin mallikkaasti ja vaikka eroa tuli muutaman menetyksen ja parin helpon missin johdosta 6 pistettä lisää, niin siltikin Aalto-Basket leirissä uskottiin vielä ihan voittoonkin. Kolmannen erän loppuun HNMKY piirsi kuvion jossa yhden palloskriin seurauksena he saivat vielä ihan vapaan kolmenpisteen heiton, kun Aalto-Basketin apupuolustus sekoili jotain omiaan.

Neljännen erän alku oli masentava. Kun juuri kolmannen erän loppuun HNMKY oli onnistunut isossa kolmosessa, niin neljännen erän ensimäiseen minuuttiin se onnistui vielä uudestaan kahdesti Takalan ja HInkkasen toimesta kolmosissa. Tämän jälkeen Aalto-Basketin aikalisällä käytiin erittäin produktiivinen huutoäänestys siitä, miten tähän nyt pitäisi reagoida, merkata pelaajat tarkemmin, vai sumputtaa enemmän sisään. Lopputuloksena jokainen päätti tehdä niin kuin itse halusi. Takalan ja Hinkkasen kolmoset vapauttivat HNMKY:n pelin ja viimeiset 8 minuuttia HNMKY liikutti palloa oppikirjan mukan ja löysi vapaat pelaajat joko kaarelta tai korin alta. Aalto-Basktin akku tyhjeni myös hyökkäyspäässä, kun edes helpoista paikoista ei enään mennyt sisään. Viimeisen erän puolivälissä vierasjoukkueen Laakso täräytti myös ihan näyttävän cost-to-cost donkin, joka on nähtävissä ottelun Youtube-videolla.

Jälkikäteen tilastoja katsellessa hieman yllätti miten paljon pisteitä ja levyjä HNMKY:n Arsene Towalla oli (22/23). Towa teki kovaa duunia molempien korejen alla ja siivosi kaikki roskat sisään.

Parhaina palkittiin Aalto-Basketin Kaisti ja HNMKY:N Towa.