Lähtökohdat sunnuntain paikalliskamppailuun oli herkulliset, kun edessä oli niin sanottu “4 pinnan” peli. Aalto-Basket olisi siis noussut voitolla pykälän ylemmäs sarjataulukossa, mutta tällä kertaa kävi toisin kun vajaamiehinen EBT röyhi väkisin voiton ja lähetti vierasjoukkueen lyhyelle kotimatkalle niellen karvasta tappioputken jatkoa luvuin 76-72.

Aalto-Basket nappasi heti alusta lähtien kuskin paikan, mutta EBT pääsi nopeasti mukaan erän puolivälissä ja tasoitti pistetehtailua. Vierasjoukkueesta huokui tänään taistelutahtoa, jonka ilmentymä oli alusta lähtien kaksikko Lohman-Roslund.

Aalto-Basketin epäonneksi Hautala loukkasi heti pelin alkupuolella nilkkansa ja näin ollen tasaista tehopelaajaa ei enää kentällä nähty loppupelin aikana. Molempien joukkueiden hyökkäys näytti ajoittain sekavalta, mutta pisteitä syntyi silti mukavaan tahtiin laiskahkon puolustuksen ansiosta. Puoliajalle siirryttiin EBT:n johdossa 36-32.

3. erän alku on usein ollut hankala Aalto-Basketille, mutta jostain syystä kentälle tuli toisella puoliajalla taisteluhenkeä hehkuva teekkarilauma. Palloon laitettiin painetta, irtopallojen perään syöksyttiin ja kappas vain, myös hyökkäyspäässä tuli tätä kautta onnistumisia. Ero kaventui hetkessä ja erän puolivälissä oltiin jo 7 pistettä karkuteillä. EBT tuli kuitenkin taistellen takaisin, kun teekkareiden ote pääsi herpaantumaan erän loppupuolella ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 56-55.

Viimeinen erä huokui eteläisen M2D, eli sarjojensarjan omaista trillerijännitystä. Johtoasema vaihtui tiheään ja oli selvää, että peli tullaan ratkaisemaan ottelun loppuminuuteilla. Aalto-Basketilla oli kaikki eväät voittaa tasaväkinen kamppailu, mutta hyökkäyspään huolimattomuus koitui taas tappioksi parin menetyksen ja ohiheiton myötä. Toisessa päässä Laineen käsi kävi hurjana ja ovela takamies naulasi tärkeät heitot sisään ottelun ratkaisuhetkillä. Teekkarit pääsivät vielä Lohmanin kolmosella 2 pisteen päähän noin 9 sekuntia ennen loppua, mutta Heiskasen vapaaheittojen jälkeen 4 pisteen ero 2,4 sekuntia ennen loppua oli liikaa ja Aalto-Basket kaatui saappaat jalassa 76-72.

EBT:n takamiesosasto veti tänään pidemmän korren, pelin vetureina toimivat Laine (23p) ja Hinkkanen (17p). Aalto-Basketilta on nostettava esiin hurjan ottelun jälleen pelannut Lohman (25/7), sekä ottelun parhaana palkittu energinen Roslund (16/7).

OTTELUN TILASTOT TÄSTÄ:

Vastus ei seuraavassa ottelussa ainakaan helpota, kun Aalto-Basket kohtaa sunnuntaina 3.12. Perniössä PeU-Basketin joka on mukana sarjan kärkikahinoissa sijalla 4. Tähän otteluun lähdetään hakemaan pelihuumoria ja liikkuvaa jalkaa.