Viisikko-Dynamo: Eiskop-Peterson-Rööm-Vilipuu-Kampus
Viisikko-PUS: Heiskanen-Heiskanen-Lohman-Ohtonen-Kaisti
Tuomarit: Vesa Vikman – Mitch Iverson

(Ei videota – Dynamon kuvaajan ottamat kuvat ovat täällä)

“Fiilis on sama kuin pelaisi ulkomailla turnauksessa – mukava pelata kerrankin sellaisia vastaan keitä ei etukäteen tunne”, oli muutaman teekkarin kommentti ennen Dynamo/Kaimarak – PUS-Basket -pelin alkua Kampin liikuntahallissa. Dynamo/Kaimarak on virolaisista pelaajista koostuva, kovaa pelaava joukkue. Joukkueen nimessä oleva Kaimarak (Palvelut Oy) on rakennusfirma, jossa suuri osa pelaajista ilmeisesti työskentelee – vastassa olikin kookkaita kavereita. Mutta joukkueesta kyllä löytyi myös pelimiehiä: Ainakin #72, Ott Vilipuu, on ilmeisesti pelannut Viron mestaruussarjaa, ja otteet olivatkin sen mukaisia (19p koko matsissa).

2015-11-28_Dynamo-PUS_Postimees
Postimees-lehden mukaan Dynamo on ainoa Viron ulkopuolinen kokonaan virolaisista pelaajista koostuva koripallojoukkue

PUS-Basketin rosterista oli useampi pelaaja pikkujoulukauden myötä telakalla, eivätkä kaikki paikalle saapuneetkaan pelaajat olleet salissa vielä edes aloitushypyn aikaan. Dynamon kaverit sen sijaan juoksivat layuppia jo 40 minuuttia ennen ottelun alkua (sivussa Dynamolta ainakin Rinaldo ja Lokutsievski). Vielä kun tähän lisättiin Kampin hallin jäykät koriraudat, oli alkuasetelma mielenkiintoinen.

2015-11-28_Dynamo-PUS_Laiva
PUS-Basketin rosterista puuttui tänään muutama kaveri pikkujoulukauden myötä

Lisämaustetta otteluun toivat myös kotijoukkueen “Chearleaderit” (kuten heille varatun kopin ovessa luki). Harmillisesti yleisöä ei kuitenkaan ollut paikalla kuin n. 30 – verrattuna Postimees-lehden mainostamiin yli 100 hengen katsojamääriin Dynamon ensimmäisissä peleissä. Laatu kuitenkin korvasi hyvin määrää, ja tunnelma oli taattu.

2015-11-28_Dynamo-PUS_Cheerleaders
Ensimmäistä kertaa PUS-Basketin historiassa M2D-ottelussa oli cheerleader-tiimi paikalla

Matsin alku näytti kuitenkin teekkareille hyvältä: Johtoasema 17-4 otettiin nopeasti, ja näytti siltä että Dynamon kuvioton 1-1 -peleihin perustuva freelance-hyökkäys ei olisi mistään kotoisin. Teekkareilta 5 pelaajaa avauserässä pisteille J. Heiskasen (7p) ja Ohtosen (6p) johdolla – Dynamolta korinteossa lähinnä kova heittäjä Peterson (#8). Toisessa erässä Dynamo kuitenkin ryhdistäytyi, ja Eiskopin ja Vilipuun herätessä teekkarijohto alkui kaventua. Puoliajalle PUS:n 2p johdossa.

Toisella puoliajalla teekkarit nousivat useamman kerran lähes 10p johtoon, mutta niin vain Dynamo kiri eron umpeen kerta toisensa jälkeen. Etenkin Vilipuu oli teekkareille vaikea pideltävä, kun hän osui läheltä ja kaukaa, ja jalatkin liikkuivat selvästi keskiverto-M2D-pelaajaa paremmin. Kolmannelle erätauolle kuitenkin PUS-Basketin 8p johdossa. Viimeisessä erässä teekkarihyökkäys alkoi yskiä, ja onnistumisia saatiin vain satunnaisesti. Kun peliä oli aikaa n. 2 minuuttia, oli Dynamo jo käväissyt johdossa, ja vääntö oli tasaista. Teekkarien asemaa helpotti virolaisten kuumenemisesta seurannut tekninen virhe, jolla oma puolustus saatiin käännettyä kahdeksi upotetuksi vapaaheitoksi ja pallonhallinnaksi.

Kun otteluaikaa oli jäljellä alle minuutti, saatiin peli tasoitettua tilanteeseen 67-67. Toisessa päässä Dynamo tyri hyökkäyksensä, kun Lohman oli viimeisellä 5 minuutilla päättänyt pysäyttävänsä Dynamon Vilipuun – tuloksena useampi menetys tai huono ratkaisu, ja teekkareiden pallo, PUS-vastahyökkäyksessä J. Heiskasen kyseenalainen harppuunasyöttö toiseen päähän kuitenkin katkaistiin sekin. Mutta taas PUS onnistui hankkimaan pallon takaisin, edelleen Lohmanin liimausten ansiosta. Lopulta hyökkäyspään sankariksi nousi tärkeän kolmosen upottanut I. Heiskanen – tilanne 67-70 teekkareille.

Dynamon viimeinenkin hyökkäys kariutui PUS-puolustukseen, ja PUS pääsi tuulettamaan voittoa – tällä kertaa J. Heiskasen toinen peräkkäinen kyseenalainen koko kentän syöttö meni perille ja tasaisesti läpi ottelun esiintynyt Kaisti pääsi vaikeasta paikasta viimeistelemään loppunumerot 67-72. Tuloksena siis tärkeä ja makea voitto (jo 4. peräkkäinen voitto), joilla teekkareiden voittosuhde nousi ensimmäistä kertaa kauden aikana yli 50%:n.

M2D_Scoresheet_2015-11-28_Dynamo-PUS
Ottelun tilastot pöytäkirja-excelillä tehtyinä

Tästä on siis hyvä jatkaa – seuraavaksi vastassa KaHe 2 viikon päästä Munkassa (la 12.12 klo 18:20).