Aalto-Basket kävi korkkaamassa alkavan kevään koripalloilut Loimaa Bisonsin vieraana. Sunnuntai-illan maaseutuajelusta jäi käteen hieno tapahtuma, hävitty peli ja ABC-forssan ruokailut mennessä ja takaisin tullessa.

Loimaan faneille ja kaikille toimihenkilöille pitää antaa isoa respectia. Oli hienoa tulla pelaamaan loimaalle kun järjestelyt olivat kunnossa, katsomossa oli yleisöä ja rympuryhmäkin oli löytänyt paikalle. Kyseessä oli selvästi parhaat olosuhteet, missä Aalto-Basket on päässyt pelaamaan tämän kauden aikana.

Itse ottelu oli kauden ensimmäiseksi peliksi varsinkin Aalto-Basketilta varsin hyvääkin korista, mutta lopulta Bisonsin pelaajamateriaali oli vain 24 pistettä parempi kuin Aalto-Basketilla. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä ja Aalto-Basketin “kaaoskoris” pääsi taas yllättämään hyvin valmistautuneen Biisoni-lauman ja erä mentiinkin aivan kori-korista kamppaillen. Toisella jaksolla Biisonit alkoi määräämään pelin temmon ja juoksi puolinopeita hyökäyksiä, niin että Aalto-Basketin puolustus ei ehtinyt asettua. Puoliaikatilanne 56-40 oli kuitenkin vielä kirittävän tuntuinen ero, jos vaan puolustuksessa alettaisiin saada paremmin stoppeja.

Puoliajalta tullessa Bisons-valmentaja Mannelin vaihtoi Bisons-puolustuksen ylhäältä prässääväksi paikaksi, minkä jälkeen Aalto-Basket sortui muutamaan junnumaiseen pallonmenetykseen ja Bisons karkasi ratkaisevan tuntuiselle yli kahdenkymmenen pisteen karkumatkalle. Bisonsin paikka toimi myös puolessa kentässä katkoen syöttölinjoja ja pelaten varsin agressiivisesti. Tähän ei oltu Aalto-Basket-leirissä varauduttu ja ratkaisujen taso huononikin tästä johtuen selvästi.

Viimeinen erä oli taas molemmilta joukkueilta miespuolustusta, mutta jokseenkin jo pelailua. Voitto Bisonsille paremman pelaajamateriaalin, valmennuksen ja treenauksen turvin kuitenkin aika selvästi. Jos ajatellaan millä tasolla Loimaalla asioita hoidetaan ja miten ammatimaisesti joukkue harjoittelee, niin voidaan jopa todeta että kun tätä verrataan Aalto-Basketin toimintaan niin 24 pistettä ei ole mahdottoman suuri ero.

Ensi viikolla on taas selvästi paremmat mahdollisuudet voittaa, kun vastaan asettuu Huima, jolle hävittiin syyskaudella vieraissa vain 2 pistettä.

Ohessa ottelun

TILASTOT