Aalto-Basket kohtasi lauantaina Hyvinkään Pontevan kauden toisessa kotiottelussaan, ensimmäistä kertaa tällä kaudella tutulla ja turvallisella Leppävaaran liikuntahallilla. Muutamaa pelaajaa lukuunottamatta valmistautuminen peliin hoidettiin tällä kertaa kunnialla Hautalan tekemän “työnjohtolistan” ansiosta. Kahvit saatiin siis keitettyä ajoissa, siivottua tuomarin hiekkainen pukukoppi ja asetettua kaikki mahdollinen tekniikka yms. koristelu jotta ottelutapahtuma oli valmis alkamaan. Hienosti hoidettu ottelun markkinointikampanjakin tuotti tulosta, kun katsomoon eksyi 92 katsojaa. Kiitokset kaikille paikalle saapuneille. Itse ottelu oli nannaa varsinkin vierasjoukkueen vihreäpaitaisille kannattajille, sillä HyPo dominoi voiton näytöstyyliin 56-85.

Aalto-Basket – HyPo otteluvideo:

Pidetään otteluselostus pähkinänkuoressa, sillä teekkareiden näkökulmasta pelistä ei jäänyt mitään muuta kuin parannettavaa. HyPo nappasi Pontevan 0-9 johdon heti ensimmäisen erän alusta jonka Aalto-Basketin sai kuitenkin kurottua umpeen loppuerää kohden. Varsinkin D’Von Campbell tuotti kotijoukkueelle harmaita hiuksia pelin alkupuolella, vaikka tiedossa oli että kyseessä on sarjan pistekuningas joka varmasti hakee laajalla arsenaalilla omia ratkaisujaan. Kun kaveria yritettiin pysäyttää niin Campbell löysi syötöillään joko avoimen Puustisen tai Blomqvistin korin alta, sekä avoimia heittäjiä kolmosen takaa joista HyPon nuoret heittäjät kiittivät riittävän hyvällä prosentilla.

Varsinkin toinen erä oli myrkkyä kotijoukkueelle (12-29), kun kaikki 1 vs. 1 tilanteet hävittiin molemmissa päissä kenttää. Puolustus vuoti vasemmalta ja oikealta, kavereista mentiin yhdellä pompulla ohi ja kun apupuolustusta ei näkynyt koko illan aikana niin HyPon hyökkäykset oli lähinnä lämmittelyn jatkoa eli vapaiden lay upien juoksua. Tuntui siltä, että Äänekosken reissulta jäänyt hyökkäyspään ahtaus ahdisti kotijoukkuetta edelleen, sillä saadut tilanteet oli 1 vs. 1 jyystöä jossa pidemmän korren vei tällä kertaa HyPon samankokoiset pelurit ja “normiheitot” kolisi rautoihin.

Puoliajalla Aalto-Basketin viime kauden pelaajavalmentaja Jukka Ohtonen (nykyisin JyWessä) kävi antamassa muutaman neuvon ja huomion. Jukka oli sitä mieltä, ettei ottelua käytännössä voida enää voittaa, mutta voitaisiin kuitenkin etsiä se sama pelihuumori joka jengillä oli vielä keväällä nousukarsintahuumassa. Tarkoitus oli myös tehdä muutama flat screen, jotta saataisiin ärhäkkäästi iholta ottaneet HyPon juniorit pois iholta puolinopeisiin hyökkäyksiin lähtiessä.

Toinen puoliaika oli lähinnä ensimmäisen puoliajan jatkumo. HyPon pisteidenteko saatiin hieman kuriin, koska vierasjoukkue alkoi aikaisessa vaiheessa peluuttaa joukkueen juniorikaartia. Kotijoukkueen aloitusviisikko oli lauantaina täysin kujalla molemmissa päissä kenttää, siitä kertoo pelkästään avainviisikon plus-miinus tilasto joka puhuu puolestaan. Haluton, mauton ja laimea esitys koko joukkueelta jonka myötä 56-85 tulos oli täysin oikeutettu voitto vierasjoukkueelle joka oli oikealla asenteella ja jalalla liikenteessä.

Olisi mukava kertoa joitakin positiivisia asioita, mutta tämän ottelun osalta ainut taitaa olla Lohmanin tupla-tupla tilastojen jatkuminen 14/10. Esimerkillistä taistelua ja raatamista joukkueen eteen, Oli myös hienoa, että paikalle oli päässyt muutamia PUS-Basket alumneja, jotka jatkoivat iltaansa yhteiseen saunailtaan analysoimaan nykyjoukkueen näyttöjä. Rajuimmilta kritiikeiltä säästyttiin, mutta palaute oli silti kiitettävän suoraa ja alumnit jäivätkin kaipaan sitä taistelutahtoa joka oli heidän ikäluokissaan itsestäänselvyys pelistä toiseen.

Joukkue palaa maanantaina takaisin treeniparketille Leppävaaraan ja alkaa keittämään liemiä jolla saadaan tulevana viikonloppuna kaadettua Vantaan Pussihukat jotka avasivat kautensa voitolla HyPosta ja sittemmin ovat hävinneet kolme ottelua putkeen isoin marginaalein.