Aalto-Basket lähti hakemaan lauantai-iltana revanssia Juha Stenin valmentamasta Äänekosken Huimasta kovalla itseluottamuksella. Ottelun alku näytti hetken siltä, että tänään ei tarvitsisi taistella hampaat irvessä niin kuin syksyllä Äänekoskella 2 pisteen tappiossa. Stenin loihtima strategia toimi kuitenkin hyvin ja Huima pääsi nauttimaan teekkareiden päänahasta toisen kerran putkeen jälleen tiukassa ottelussa 59-64.

Lähtökohdat matsiin oli Aalto-Basketin näkökulmasta loistavat, sillä Huimalta puuttui kokoonpanosta parhaat pisteidentekijät / levypallojyrät Mäntymaa (nilkkavamma) ja Pohjonen (aamuja kasarmille). Teekkarien kokoonpanosta huilasivat tällä kertaa Aladin, sekä polvivammasta kärsivä Tenkanen. Alusta asti oli sanomattakin selvää, että palloa pitäisi saada pelattua sisään kun Huimalla ei ole sisäuhkaa (tosin ei meilläkään). Tässä onnistuttiin kohtalaisen hyvin, mutta pallon saaminen korisukkaan ei onnistunut yhtä tehokkaasti. Hautala yritti herättää teekkarilaumaa vielä ensimmäisen erän loppusekunnilla komealla donkilla (alla video donkista ja ottelusta), erätauolle tilanteesta 15-16.

Toinen erä näytti molempien joukkueiden osalta turhauttavalta. Huima heitti vapaat 3 pisteen heitot ohi kolistellen Leppävaaran korilevyä ja rautoja, teekkarit eivät onnistuneet vapaissa layupeissa ja korinalustilanteissa joissa yleisesti treeneissä tehdään aina kuppeja. Juha Stenin pelistrategia alkoi tuottamaan tulosta, sillä kun Huima pelasi kaikki syöttölinjat yli niin pelin avaaminen ja pallon liikkeelle saanti tuotti äärimmäistä tuskaa Aallolle. Tämä johti myös lukuisiin 1vs1 pakottamisiin (jykyjyky) ja menetyksiin kun törmätessä apupuolustajaan syöttöyritykset lähtivät liian myöhään vapaille miehille, puoliaikatauolle 27-28.

Puoliajalla käytiin läpi palloskriinin puolustamista, josta Huima oli rakentanut suurimman osan pelitilannekoreistaan. Vaikka vastustaja oltiin saatu pienissä pistemäärissä, niin oli tehtävä vieläkin parempaa työtä pakkipäässä hyökkäyspään tökkiessä. Kolmas erä noudatti lähes samaa kaavaa kuin ensimmäinen puolisko, johto vaihteli useampaan kertaan ja korinteko jatkui tahmeana. Huima pääsi lähtemään neljänteen erään 2 pisteen johdossa.

Aalto-Basket taisteli loppuun asti lukuisista pienistä pelitilannevirheistä huolimatta ja Soiniolla oli vielä paikka tasoittaa peli avoimen kolmosen myötä 5 sekuntia ennen loppua, tilanteessa vihellettiin myös pallottoman puolustajan virhe josta päästiin viivalle. Eli kirjava loppu taas kokonaisuudessaan, sekä katkera 59-64 tappio ne kuuluisat saappaat jalassa.

Huiman taistelun ilmentymä oli komean tuplatuplan vääntänyt Jarmo Uecker 16/16, joka hyödynsi hyökkäyslevypalloista saamansa paikat tehokkaasti. Myös Henry Boyd ansaitsee peliesityksillään (17/7/4) papukaijamerkin lukemalla palloskriinitilanteet pelimiehen tavoin. Aalto-Basketin tehomies oli tuplatuplan vääntänyt Kaisti 20/10. Kotijoukkueen kompastuskiveksi lauantaina koitui luokaton heittopeli: 2 pisteen heitot (15/56) 27%, 3 pisteen heitot (6/21) 29% sekä vapaaheitot (11/23) 48%. Myös 20 menetystä on liikaa tällä tasolla.

OTTELUN TILASTOT TÄSTÄ:

Ensi viikolla on taas uusi mahdollisuus raapaista historiankirjoihin yksi voitto lisää, kun teekkarit pääsee vierailulle Hyvinkäälle. Leppävaarassa syksyllä otettu selkäsauna on taatusti jokaisen teekkarin hampaankolossa.