Leppävaaran liikuntahallissa nähtiin espoolaisjoukkueiden välinen paikalliskamppailu, kun Aalto-Basket sai vieraakseen yhtä paikkaa korkeammalla sarjataulukossa majailevan EBT:n. Ottelu oli tiukka ja kaikin puolin varsin hyvätasoinen. Vaikka Aalto-Basketilla oli ottelussa selvästi kookkaampi pelaajamateriaali, tätä etua ei saatu käytettyä hyödyksi. Loppuhetkillä EBT:n ahkerampi treenaus näkyi ja vierailijat voittivat ottelun kylmäpäisillä ratkaisuilla kolmen pisteen viivan takaa.

Aalto-Basket aloitti ottelun vahvasti ja varsinkin Hautala oli niin sanotusti liekeissä ensimmäisellä jaksolla, pussittaen läheltä ja kaukaa erään yhteensä 13 pistettä. Erän puolivälin jälkeen EBT alkoi kuitenkin saamaan paremmin ottelun juonesta kiinni ja EBT:n vikkelät takamiehet ajelivat vuorotellen aaltolaisten ohi. EBT myös liikutti palloa ajoistaan mallikkaasti ja ekstra-passien kautta sai luotua täysin vapaita heittopaikkoja Hinkkaselle, Heiskaselle ja Metsämaalle.

Toisella jaksolla Aalto-Basketin ongelmat puolustuksellisesti jatkuivat, kun oman kaverin pysäyttäminen kaarelta osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Hatunnosto myös EBT:n takamiesosaston tutkapari Laine-Hinkkaselle, jotka puhkoivat kyllä Aalto-Basketin puolustusta hämmentävän helposti. Myös EBT:n Leikkonen oli mainiolla pelipäällä hakien EBT:n kannalta tärkeitä puolustuslevypalloja ja viimeistellen toisessa erässä korin alta ja kolmenpisteenviivalta. Samalla EBT oli vaihtanut puolustuksensa ensimmäisen erän paikkakokelujen jälkeen miespuolustukseen. Ehdoton etulyöntiasema Aalto-Basketilla olikin korin alla, missä varsinkin puolustajiaan pidemmät ja vahvemmat Roslund ja Lohman nostelivat helppoja kuppeja. Valitettavasti Aalto-Basket ei saanut pelattua palloa niin usein sisään, mitä tällaisessa pelissä olisi ehdottomasti tarvittu. Puoliajalle jouduttiinkin lähtemään masentavan suuresta 13 pisteen takaa-ajoasemasta.

Puoliajan jälkeen Aalto-Basket vaihtoi puolustusmuotoaan hieman sumputtavampaan paikkaan. Tämä tuntuikin toimivan varsinkin aluksi hyvin, kun EBT:llä ei ollut mitään varsinaista paikkapeliä. Tästä huolimatta EBT sai liikuttamalla palloa ja leikkaamalla luotua varsin hyviä heittopaikkoja takamiehilleen. Hyökkäyspäässä Aalto-Basket sai vaihdettua vaihdetta vähän isommalle ja rymisteli nyt entistä väkevämmin kohti EBT:n koria. Erän loppuun mennessä Aalto-Basket oli saanut kirittyä eroa 7 pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä sama talvisotaaiheinen asemataistelu jatkui ja pisteiden tekeminen takkusi aluksi kummallakin joukkueella. Aalto-Basketin onneksi Laukkanen, sitten Soinio ja vielä viimeiseksi Goussev onnistuivat kaikki erän puolivälin tienoilla tärkeissä kolmosilla ja tästä Aalto-Basket kipusikin EBT:n rinnalle 73-73 kun peliaikaa oli enää 4 minuuttia jäljellä. Loppuhetkillä EBT:n rutiini kuitenkin näkyi. Aalto-Basketin Laukkaselle tuli pahaan paikkaan kaksi menetystä hyökkäyspäässä ja EBT:n Heiskanen ja Hinkkanen osuivat kumpikin pelin tärkeimmissä kolmosissaan. Vaikka loppuhetkillä pistettiin kelloa poikki ja piirrettiin kolmoskuvioita niin se ei enään auttanut. Näin tasaisen kamppailun jälkeen pisteet matkasivat jälleen vierasjoukkueen mukana pois Leppävaarasta.

Ottelun parhaina palkittiin EBT:tä korin alla pystyssä pitänyt Leikkonen ja Aalto-Basketilta energisesti pelannut Hautala.