Tarina on tuttu. Aalto-Basket pelasi energisen ensimmäisen puoliajan kotonaan JyWe:ä vastaan. Puoliajan jälkeen keskittyminen herpaantui, Aalto-Basket sortui helppoihin menetyksiin ja päästi vierailijoiden tehojättiläisen Winslo Barry Jr:n liian lähelle omaa koriaan.

Ottelu sai hienoisen shokkialun kotijoukkueen kannalta, kun JyWe rikkoi Aalto-Basketin paikan luvattoman helposti muutamalla syötöllä ja heitti vapaista paikoista sisään. Tätä jatkui kuitenkin vain ottelun ensimmäiset 5 minuuttia, jonka jälkeen Aalto-Basket alkoi puolustuspäässä löytää paremmin vapaat JyWe-pelaajat. Varsinkin JyWe:n isot pelaajat liikkuivat ihan mallikkaasti Aalto-Basketin paikan sisällä ja aiheuttivat jonkin verran merkkausongelmia. Ottelu eteni kuitenkin puoliajalle asti hienoisessa Aalto-Basketin hallinnassa. Pelaajat liikkuivat kohti koria ja pallo liikkui kiitettävästi. Kaukoheitot kolisivat totutusti rautoihin, mutta Aalto-Basketin onneksi JyWe oli lähes yhtä huono kaukoheitoissaan koko ottelun ajan, aivan alkua lukuunottamatta. Toisella neljänneksellä Aalto-Basketin paikka alkoikin toimia ja hyydyttää JyWen hyökkäyksen staattiseksi. Myös vierailijoiden 208 cm pitkä ulkomaanapu Winslo saatiin pidettyä tiukalla puolustuksella vähillä tehoilla.

Toinen puoliaika sai valitettavan totun aloituksen. Aalto-Basket tuli erään hieman huonolla fokuksella ja menetti muutaman kerran pallon hyökkäyspäässään. Näistä menetyksistä JyWe pääsi juoksemaan helppoja koreja ja jopa donkkeja. Muutenkin JyWe:n taktiikka tuli selväksi kolmannen erän alussa. Joukkue pyrki juoksemaan Aalto-Basketin jalat alta ja onnistuikin tässä valitettavan hyvin. Tilaa kaarella olisi ollut, mutta Aalto-Basket ei käyttänyt heittopaikkojaan ja nekin paikat mitä käytettiin kolisivat rautoihin. Hyökkäys meni puskemiseksi ja sen seurauksena JyWe pääsi moniin nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäyksiin.

Viimeinen erään lähdettäessä eroa oli 5 pistettä JyWen hyväksi. Erätauolla puhuttiin että tällaisen eron takaa noustaan vielä hyvällä energialla rinnalle ja ohi. No rinnalle tultiin erän alkupuolella, mutta ohi ei päästy kun Winslo pussitti kaksi and-one koria putkeen. Muutenkin JyWen alkupelin uinunut jätti alkoi kantaa joukkuetta harteillaan. Aalto-Basketin penkillä sovittiin että jos Winslo saa pallon korin alle, niin rikotaan mieluummin kuin annetaan Winslo:n nostaa lyhyempien aaltolaisten yli. Winslo:n vapariprosentti kieppui ennen tätä ottelua noin 50% nurkilla, joten ajateltiin pitää valita pienempi paha, jos miestä ei saada pidettyä ilman palloa. Winslo:n hermot olivat kuitenkin Aalto-Basketia vastaan rautaa bonusviivalta ja hän heittikin vapaaheittonsa koko ottelussa 7/10 ja varsinkin loppuhetkien kaikki vaparit putosivat kaikki pussin pohjalle. Lopussa JyWe pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kun Aalto-Basket pyrki tekemään nopeita ja jopa hätäisiä koreja.

Jälkeenpäin ajateltuna ihan hyvä ottelu, jossa oli taas kaikki mahdollisuudet voittoon. Aalto-Basketilta puuttuu tällä hetkellä kaukoheittopeli kokonaan ja siitä kertovat myös tilastot. Ottelun kolmoset heitettiin ala-arvoisesti 2/20, eli 10% sisään. Tämä helpottaa vastustajien valintoja puolustuspäässä ja pakottaa Aalto-Basketin “puskemaan”.

Jywe pelasi ottelun loppuhetket kypsästi ja järjestelmällisesti antoi pallon Winslo:n käsiin korin alle. Myös Kantonen onnistui muutamassa kovassa ajossa. Kantonen pelasi muuten koko ottelun kovilla tehoilla, 21 pistettä,10  syöttöä ja 6 levypalloa, jotenkin tätä ei kentällä ollessa kuitenkaan niin selvästi havainnut kuin Winslo:n dominointia. Nyt tilastoja katsellessa Kantosen kliininen tekeminen oli jopa suurin tekijä Winslo:n ohella, miksi JyWe lauantaina sarjapisteet Jyskylään varasti.

Joulutauko tulee tarpeeseen. Ehkä sen aikana opitaan heittämään kun katsellaan Markkasmiehen pelejä.

Ottelun tilastot TÄSTÄ