Kauden viidennessä ottelussa Aalto Basket sai vastaansa ToPoLan, joka on viime kausina osoittautunut Aallolle erittäin vaikeaksi vastustajaksi. Huonolta näytti taas tälläkin kertaa kun Aalto Basket löysi itsensä nopeasti 10 pisteen takaa-ajo asemasta. Ken tietää vaikuttiko tähän ottelua edeltävä säätö kun pöytäkirja saatiin kuntoon myöhässä ja koutsikin löysi itsensä paikalle vasta pari minuuttia ennen ottelua. Vai oliko syynä yksinkertaisesti vain se että Aalto laittoi muutaman helpon heiton ja layupin ohi joiden takia itseluottamuksen löytäminen kesti. Vastustaja taas heitti vielä jakson loppuun muutaman kolmosen joiden ansiosta vieraat johtivat ensimmäisellä tauolla 10-26.

Toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut Aalto Basket ja pikkuhiljaa erän edetessä ToPoLan ero saatiin kurottua kiinni. On ollut hyvä huomata, että tällä kaudella Aalto on saanut näitä kaksinumeroisia ensimmäisen puoliajan tappioasemia kurottua hyvällä prosentilla kiinni. Saa nähdä mitä tapahtuisi jos itse useammin päästäisiin yli 10 pisteen johtoihin… Kuitenki tämä toinen jakso oli Aallolta hyvää koripalloa, jossa pallo liikkui ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Myös puolustuspäässä herättiin otteluun mukaan jonka ansiosta puoliajalle päästiin lukemissa 36-39.

Kolmas jakso osoittautui ottelun ainoaksi tasaiseksi neljännekseksi. Tasaisen väännön takia alkoi myös tulla esiin tyypillinen M2D käyttäytyminen jossa molemmat joukkueet alkoivat vuoron perään turhautua tuomareille. Puolin ja toisin nähtiin tönimistä ja repimista sekä hieman kyseenalaisia vihellyksia, mutta viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin Aallon pisteen johdossa 56-55.

Viimeisessä erässä parit ensimmäiset minuutit mentiin vielä tasoissa mutta erän puolessa välissä ToPoLa alkoi saamaan eroa tulostaulussa. Aallon kaverit alkoivat ehkä hieman väsyä ja turhautua kun omat heitot eivät menneet sisään ja puolustuspäässä tuli muutama helppo virhe josta vastustaja pääsi rankaisemaan hyvällä prosentilla. Kolmen ja puolen jakson kova taistelu päättyi siis karvaaseen 67-76 tappioon.

Revanssi jää odottamaan kevätkauteen josko silloin tulisi vihdoin voitto Topolasta. Mutta seuraavaksi Aalto kääntää katseet nopeasti ylihuomiseen, kun tiistaina on edessä aina odotettu (hyvässä tai pahassa) arki-ilta vierailu Hyvinkäälle. Tavoitteena on silloin palata takaisin voittojen tielle.